Tiiliholvin vorschmack-annoksessa leivitetty härkärillette on kruunattu anjovis-perunapyreellä, pikkelöidyllä helmisipulilla sekä etikkapunajuurella. Koko komeuden kehystää mallaskastike.

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys.

– Olemme tehneet vorschmackista erilaisia variaatioita ennenkin, mutta se on sellainen klassikko, jota jaksaa versioida aina vaan, toteaa keittiömestari Pietari Parkkonen.

Tavallisesti vorschmackissa kala on sekoitettu lihan kanssa, mutta tiiliholvilaiset päättivät ujuttaa anjoviksen annokseen perunapyreekomponentin muodossa. Rilleten päälle on aseteltu myös etikkapunajuurta ja pikkelöityä helmisipulia. Kehänä komeudelle on mallaskastiketta.

Ruhtinaallinen ruoka maistuu Parkkosen mukaan etenkin talvisissa tunnelmissa ja etikkaisia, sopivan suolaisia sekä tuhdin lihaisia makuja mielivissä olotiloissa.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

Tiiliholvin keittiötiimi keskustelee ruokalinjauksista pari kertaa vuodessa pitkään ja hartaasti sekä kuuden viikon välein vähän lyhyemmän pysähdyksen taktiikalla. Parkkonen kertoo, että kaikkiaan Tiiliholvin keittiölinja on terävöitynyt funktionaalisemmaksi.

– Linjan terävöitymistä on tapahtunut aivan automaattisesti. Ytimessä on keskittyminen tärkeimpiin ja lopputuloksen kannalta oleellisimpiin asioihin. Asiakkaalle se näkyy ehkä eniten annosten ulkonäön muodossa, joka on nykyään yksinkertaisempi.

– Se yksinkertaistaminen on kyllä yllättävän hankalaa, kun usein tekisi mieli lisätä annokseen vielä jotakin, Parkkonen toteaa hymyillen.

Yksi väylä kokeilla uusia annosulottuvuuksia on viikottain uudistuva yllätysmenu, jonka valitsee suuri osa illallisasiakkaista. Yllätysmenu uudistuu viikottain esimerkiksi yllättäen saataville tulevien raaka-aineiden myötä, joten uusia annoksia ideoidaan alituisesti.

– Tässä pääsee koko ajan kehittämään uutta ja haastamaan itsensä joka päivä. Siksi rakastamme tätä työtä, Parkkonen tuumii hymyillen.

Erityisen kiitellyt annokset saattavat päätyä yllätysmenun kautta à la carte -listalle. Niin kävi uuden listan juurisellerijälkiruoan kanssa.

– Siinä on juuriselleriä ja palsternakkaa, jotka ovat jälkiruoassa vähän harvinaisempia raaka-aineita.

Uusi alkuruokapöytä runsastaa lounasvaihtoehtoja

Myös Tiiliholvin lounas on uudistunut. Lounasaikaan ravintolasalista löytyy nyt alkuruokapöytä, josta löytyy mm. erilaisia salaatteja, päivän keitto sekä muita makuja niin lihan kuin kalankin ystäville. Ja tietenkin ravintolassa päivittäin itse leivottavaa leipää. Pää- ja jälkiruoka-annokset tarjoillaan aina pöytiin. Kolmesta vaihtoehdoista voi koostaa mielensä ja nälkänsä mukaisen kombon.

– Halutessaan voi valita esimerkiksi pelkän alkuruokapöydän, sen lisäksi pääruoan tai nautiskella kaikki kolme vaihtoehtoa, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoo.

VARAA PÖYTÄ

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa pikkujouluissa

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Pikkujoulukaudella ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset seinät...