Spaghetti al Nero di Seppia, eli mustekalan musteella värjättyä pastaa, sardellia, sitruunaa ja valkosipulia.

Ravintola Piemonte on alkuvuoden silkkaa Sisiliaa! Ravintolan keittiömestari on loihtinut tarjolle annoskimaran, joka tuo tarjolle talveen sopivia ja sisilialaisiin makumaisemiin sointuvia annoksia.

– Koko menumme pohjautuu pelkästään Sisiliaan. Kaikki raaka-aineet ovat sellaisia, jotka ovat siellä hyvin tyypillisiä. Esimerkiksi mereneläviä käytetään siellä paljon, kuvailee keittiömestari Amanda Salo.

Keittiömestarin oma annosmielitietty on sardellinen, säväyttävän mustakeltainen pasta-annos, joka ammentaa värinsä mustekalan musteesta sekä tietenkin sitruunasta.

– Pasta on suosikkiannokseni. Tykkään erityisesti sen väristä. Se näyttää muutenkin vähän erilaiselta kuin pasta-annoksemme yleensä ja on erittäin voimakasmakuinen.

Sitruunan ohella myös vahvasti sesongissa olevaa veriappelsiinia löytyy niin risotosta kuin burratan kanssa kaverustuneenakin.

Yön yli kypsytetty karitsanpotka valkopapu-valkosipulipyreellä on italialaisjuurisen ravintoloitsijan oma talviannossuosikki.

Ravintoloitsija Sakari Keinänen kallistuu selvästi karitsanpotkan puoleen.

– Karitsanpotka-annos on oikein sellainen kylmän talvipäivän annos. Eihän sen hienompaa olekaan, kuin tulla kylmästä lämpöiseen nauttimaan hyvää ruokaa ja ottaa siihen pullo punaviiniä kylkeen, Keinänen kuvailee.

Sari Vastamaa ja Sisilia-menun kukkakaali-arancino.

Sisilia elää vahvasti myös juomavalikoimassa, jota on runsastutettu Sisilian alueen viineillä.

– Meillä on Suomessa vähän vähemmän saatavilla olevia Donnafugatan viinejä. Kyseessä on todella persoonallinen viinitila Sisiliassa. Roseen lisäksi meillä on sieltä vaaleaa Anthiliaa ja punaista, todella muhkeaa ja herkullista Mille e una Nottea, kuvailee Sari Vastamaa.

Piemontessa on myös aivan oma limoncello tekeentymässä, joten siltäkin osin sukellus Sisiliaaan on täydellinen.

Piemontessa syödään sisilialaisittain ainakin helmikuun puoliväliin asti.

MENU SISILIA

ANTIPASTI

Leipää & tomaattipestoa L €4,50

Antipastilajitelma G €12/€18

Kukkakaaliarancino & paahdettua mantelia L €12

Burrataa & veriappelsiinia G €12

PRIMI PIATTI

Veriappelsiinirisottoa & kapriksia L, G €10/€15

Spaghetti al Nero di Seppia L €12/€18

Pastaa & liharagua L €10/€15

SECONDI PIATTI

Paahdettua juuriselleriä & caponataa L, G €22

Ylikypsää karitsaa & valkopapu-valkosipulipyreetä L, G €29

Nieriää, couscousia & rakuunaa L €29

DOLCI

Nutella-pistaasi Tiramisu €10

Mantelipannacotta & granaattiomena granite L, G €10

Sgroppino M, G €7

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Paistettua nieriää, sahramicouscousia, tomaattia, rakuunamajoneesia ja persiljaöljyä.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Italialainen ravintola Tampere: Piemonte

Sisilian aurinko paistaa Piemonten lautasilla – teemaviikoilla ravintola matkaa etelän aalloille

Tampereen italialainen ravintola Piemonte sukeltaa parhaillaan Sisilian merellisiin makumaisemiin. Perinteikkäät Sisilia-viikot 6.2.-2.3.2024 kuljettavat ravintolavieraat etelämmäksi Välimeren auringon alle. Italia tarjoaa monipuolista, omaleimaista gastronomista kulttuuria läpi...
Ravintola Piemonten brunssi

[LAUANTAIBRUNSSI] Italialainen brunssi Piemontessa – pääruokina pastoja ja risottoja pöytiintarjoiltuna

Ravintola Piemonten brunssi hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia antipastoilla ja pöytiintarjoilluin pasta- tai risottoannoksin. Lauantaibrunssi 30.9.2023 Pöydästä Tuorepuuroa & mustikoita Talon hapanjuurifocacciaa & punajuuripestoa Caprese Vihersalaattia Couscous-salaattia Pastasalaattia Fritattaa Grillattuja & marinoituja kasviksia Italialaisia leikkeleitä Italialaisia juustoja Sitruunapannacottaa Ciambella-kakkua Parmesaanikeksejä...
Pikilinnan kesäterassi Tammelassa

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät

Nyt saa jälleen nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä terassikauden helmiä Tampereella. Kyttälän ravintolakaupunginosan kesäterassit Terassit lähellä Nokia Areenaa ja Ratinan...