Spaghetti al Nero di Seppia, eli mustekalan musteella värjättyä pastaa, sardellia, sitruunaa ja valkosipulia.

Ravintola Piemonte on alkuvuoden silkkaa Sisiliaa! Ravintolan keittiömestari on loihtinut tarjolle annoskimaran, joka tuo tarjolle talveen sopivia ja sisilialaisiin makumaisemiin sointuvia annoksia.

– Koko menumme pohjautuu pelkästään Sisiliaan. Kaikki raaka-aineet ovat sellaisia, jotka ovat siellä hyvin tyypillisiä. Esimerkiksi mereneläviä käytetään siellä paljon, kuvailee keittiömestari Amanda Salo.

Keittiömestarin oma annosmielitietty on sardellinen, säväyttävän mustakeltainen pasta-annos, joka ammentaa värinsä mustekalan musteesta sekä tietenkin sitruunasta.

– Pasta on suosikkiannokseni. Tykkään erityisesti sen väristä. Se näyttää muutenkin vähän erilaiselta kuin pasta-annoksemme yleensä ja on erittäin voimakasmakuinen.

Sitruunan ohella myös vahvasti sesongissa olevaa veriappelsiinia löytyy niin risotosta kuin burratan kanssa kaverustuneenakin.

Yön yli kypsytetty karitsanpotka valkopapu-valkosipulipyreellä on italialaisjuurisen ravintoloitsijan oma talviannossuosikki.

Ravintoloitsija Sakari Keinänen kallistuu selvästi karitsanpotkan puoleen.

– Karitsanpotka-annos on oikein sellainen kylmän talvipäivän annos. Eihän sen hienompaa olekaan, kuin tulla kylmästä lämpöiseen nauttimaan hyvää ruokaa ja ottaa siihen pullo punaviiniä kylkeen, Keinänen kuvailee.

Sari Vastamaa ja Sisilia-menun kukkakaali-arancino.

Sisilia elää vahvasti myös juomavalikoimassa, jota on runsastutettu Sisilian alueen viineillä.

– Meillä on Suomessa vähän vähemmän saatavilla olevia Donnafugatan viinejä. Kyseessä on todella persoonallinen viinitila Sisiliassa. Roseen lisäksi meillä on sieltä vaaleaa Anthiliaa ja punaista, todella muhkeaa ja herkullista Mille e una Nottea, kuvailee Sari Vastamaa.

Piemontessa on myös aivan oma limoncello tekeentymässä, joten siltäkin osin sukellus Sisiliaaan on täydellinen.

Piemontessa syödään sisilialaisittain ainakin helmikuun puoliväliin asti.

MENU SISILIA

ANTIPASTI

Leipää & tomaattipestoa L €4,50

Antipastilajitelma G €12/€18

Kukkakaaliarancino & paahdettua mantelia L €12

Burrataa & veriappelsiinia G €12

PRIMI PIATTI

Veriappelsiinirisottoa & kapriksia L, G €10/€15

Spaghetti al Nero di Seppia L €12/€18

Pastaa & liharagua L €10/€15

SECONDI PIATTI

Paahdettua juuriselleriä & caponataa L, G €22

Ylikypsää karitsaa & valkopapu-valkosipulipyreetä L, G €29

Nieriää, couscousia & rakuunaa L €29

DOLCI

Nutella-pistaasi Tiramisu €10

Mantelipannacotta & granaattiomena granite L, G €10

Sgroppino M, G €7

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Paistettua nieriää, sahramicouscousia, tomaattia, rakuunamajoneesia ja persiljaöljyä.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Ravintola Piemonte muutti Sisilian makumaisemiin – Sisilialaisannoksia koko menun mitalta

Ravintola Piemonte on alkuvuoden silkkaa Sisiliaa! Ravintolan keittiömestari on loihtinut tarjolle annoskimaran, joka tuo tarjolle talveen sopivia ja sisilialaisiin makumaisemiin sointuvia annoksia. – Koko menumme...

LA 18.1. | Italialainen brunssi: Piemontessa antipastopöydän antimia, pasta- ja risottoannoksia

Ravintola Piemonte hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia antipastopöydän antimin ja pasta- tai risottoannoksin. Lauantaina 7.12. runsaan antipastopöydän lisäksi tarjolla pääruokavaihtoehtoina maa-artisokkarisottoa tai pastaa & chorizomakkaraa. Jälkiruokana...

Piemonten värikylläisessä kesässä ui kultaotsa-ahven ja maistuu mustaherukka-semifreddo

Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Kesäinen ja värikäs annoskavalkadi hurmaa mm. kokonaisena tarjolle tulevin kultaotsa-ahvenin ja maalauksellisin...