Ravintola Piemonte siirtyy Ilmari Saarikosken omistukseen. Ravintola Hella & Huoneen ravintoloitsijana toimiva Saarikoski ottaa vetovastuun Piemontesta elokuun alussa. Italialaishenkisestä keittiöstä vastaa jatkossakin keittiömestari Amanda Salo tiimeineen.

Koronakevään koettelema ravintola-ala alkaa näyttää toipumisen merkkejä. Idea ravintola Piemonten ostamisesta syntyi Saarikoskelle tosin jo aiemmin.

– Olin pitkään harkinnut ajatusta. Kaupanteko tuntui tällä hetkellä juuri sopivalta. Piemontella on upea henkilö- ja asiakaskunta, ravintolassa hieno fiilis ja sijainti sen kun paranee uuden areenan avautuessa. Ympäristö on muutenkin virkistynyt viime vuosina reilusti. Moni ravintoloitsija ottaa näinä aikoina askeleen pari taaksepäin, mutta itse näen haasteellisen hetken täynnä mahdollisuuksia, Saarikoski summaa.

Vuonna 2009 Tampereen ortodoksisen kirkon viereen Suvantokadulle perustettu Piemonte on nojannut alusta asti italialaiseen ruokakulttuuriin kotimaisista raaka-aineista ammentaen.

– Paikallisuus tuli Suomessa trendiksi vasta tällä vuosituhannella, mutta Italiassa se on ollut normi aina. Siten lähellä tuotettujen raaka-aineiden suosiminen on italialaisen ruoanlaiton ydintä, myös Piemontessa. Muutamat peruselementit kuten riisi tulee meille toki muualta, Saarikoski kertoo.

Saarikoski ottaa Piemontesta vetovastuun ”yhdessä yössä” lauantaina 1. elokuuta. Ravintolan kehitysprosessi alkaa heti, mutta rauhallisesti.

– Piemonten ydintä ja toimintatapoja kehitetään alati asiakaslähtöisempään suuntaan. Osaava henkilökuntamme on sitoutunut ja innoissaan tulevista uudistuksista, joita toteutetaan niin asiakkaita kuin työntekijöitä kuunnellen. Uudistamme aluksi ravintolan keittiötä. Ruokatuotetta kehitetään ajan kanssa yhdessä tiimin kera. Lähituottajia tullaan suosimaan vieläkin vahvemmin ja tekemään entistä enemmän kaikkea itse alusta pitäen. Selkeytämme ravintolan konseptia entisestään ja panostamme voimakkaammin markkinointiin. Salia aletaan remontoida ensi vuoden puolella.

– Näen Tampereella suuren markkinaraon aitoja italialaisia elämyksiä tarjoavalle ravintolalle. Meillä voi nauttia italialaisittain pitkän kaavan mukaan tai poiketa vaikka risotolle tai lasilliselle. Kun ulkomaanmatkailu on vielä vähissä, on makumatkoille ja makumuistojen virkistämiselle varmasti kysyntää, Saarikoski linjaa.

Ravintola Piemonte, Suvantokatu 9, Tampere

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy