Henry Heliövuori aloitti hiljattain työt Kievari Kaksissa Kasvoissa. Samalla baariympyrä sulkeutui, sillä Heliövuoren ensikosketus paikkaan tapahtui jo vuosia aikaisemmin. Tuolloin hän oli juuri ikärajakynnyksen ylittänyt asiakas baaritiskillä, nyt samaisen tiskin takana niin hanojen kuin keittiönkin herrana toimiva ravintolapäällikkö, joka tuo uusia ruoka-, kisa- ja visatuulia taloon.

– Olen käynyt täällä jo heti silloin 18-vuotiaana edellisen omistajan aikana. Olen aina tykännyt käydä sellaisissa paikoissa, joissa voi istuskella, keskustella ja fiilistellä laatujuomia ennemmin kuin tampannut menemäään yökerhoissa, Heliövuori kuvailee.

Juomavalikoima onkin varsin messevä miedoista juomista tisleisiin. Onhan Kievari Kaksissa Kasvoissa hylly- ja hanarivistön ohella myös oma olutkauppa lukuisine omatuontioluineen. Kaapeissa piisaa siis pullotolkulla maltaisia sekä siideririntamalla hedelmäisiä herkkuja niin mukaan ostettavaksi kuin paikan päällä nautittavaksikin. Oluita voi maistella vaikka kavereiden kanssa jakaen, jolloin illan aikana pääsee uppoutumaan monenlaisiin eri olutmakuihin tai -tyyleihin.

Omaksi tämänhetkiseksi suosikkioluekseen Heliövuori nostaa suomalaisen Humalove Brewingin ja espanjalaisen La Calavera -panimon yhteistyön hedelmän, viskitynnyreissä viipyilleen Deadsmoke Imperial Märzenin.

– Tämä on tasapainoinen, mukavasti savuinen ja runsaan maltainen, maultaan pyöreä. Ei varmaan ihan kaikkien juttu, mutta itselle tämä on kyllä todella mieluisa tuttavuus. Lähtisin maistelemaan tätä vaikka viskin kyljessä. Sellaisen hedelmäisen, ei niin savuisen.

Kun Kievari Kaksista Kasvoista on puhe, ei viskiä voi todellakaan sivuuttaa sitten millään. Paikka on ollut jo kauan edellisen omistajan ja nimen aikaan vallan mainion viskivalikoiman ravintola. Sitä perinnettä on haluttu myös jatkaa, joten hyllyistä löytyy laatutislettä jos jonkinlaista.

– Edelleen pyrimme olemaan Tampereen laajimman viskivalikoiman ravintola, ja meillä on oluttastingien ohella myös viskitastingeja.

Kievari Kaksissa Kasvoissa on uutuutena biljardipöytä, joka on asiakkaiden vapaasti käytettävissä.

Vaikka paikassa perinteitä kunnioitetaankin, on paikkaan Heliövuoren myötä puhisemassa myös uusia tuulia.

– Meillä alkaa pyöriä Nekalan Wanhasta Tapista tutun Viljakan Mikon vetämä yleistietovisa ja niin ikään samasta ravintolasta tutun Sirpa Koivun bingo.

Visa pyörii alkuun joka toisena torstaina ja bingo joka toisena keskiviikkona, mutta mikäli suosiota tulee, siirrytään viikottaiseen aikatauluun.

Uutuutta piilee myös toisenlaisella pelirintamalla. Alakerran tiloja on nimittäin laajennettu reilusti mahduttamaan melkoisen hulppea biljardipöytä, joka on asiakkaiden vapaasti käytettävissä. Pelihuonetta on mahdollista myös varata oman seurueen käyttöön esimerkiksi polttari- tai pikkujouluporukoille. Biljardipuuhien lisäksi myös dartsin nakkelu onnistuu.

Nälän yllättäessä ei edelleenkään Kievari Kaksista Kasvoista poistua tarvitse, sillä Heliövuoren hallinnoimasta pikkuisesta keittiöstä nousee naposteltavien lisäksi esimerkiksi pelmeniannoksia niin lihaisassa kuin vallan vegaanisessakin muodossa. Ravintolapäällikön polte keittiöpuoleen on saanut miehen suunnittelemaan jo ruokatarjonnan uudistamistakin.

– Olen alunperin kokiksi valmistunut ja niitä hommia alkuvuodet teinkin. Vähitellen siirryin tiskin taakse töihin, kun sekin puoli alkoi kiinnostaa. Keittäminen on kuitenkin aina ollut lähellä sydäntäni, ei se sieltä mihinkään ole kadonnut. Vuodenvaihteen jälkeen alammekin nostaa keittiön statusta siinä määrin, että olen varmasti jatkossa enemmän sillä puolella, Heliövuori paljastaa.

Onneksi keittiön luukulta on hyvät näkymät tiskille, joten Heliövuori pääsee nauttimaan myös asiakaspalvelupuolen säpinästä.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY