Bistro LePot on rento maalaisranskalainen ravintola, jossa perusmaut sekä huolella valmistetut, rehdit perinteiset ruoka-annokset ovat arvossaan. Ravintolan erikoisuuksiin kuuluvat raclette ja fondue, jotka herkutellaan erillisessä Fondue-huoneessa.
Sosiaalinen syöminen alkaa olla Suomessakin tunnettu ja suosittu ilmiö, muttei koskaan ole huono aika muistuttaa niistä. Raclette on etenkin Sveitsissä mutta myös mm. Ranskan Alpeilla yleinen illanistujaisruoka, joka on peräisin sveitsiläisiltä vuoripaimenilta. Heillä oli tapana sulattaa juustoa nuotion avotulella leivän tai perunan päälle.
Bistro LePotissa raclette valmistetaan sähkökäyttöisellä raclette-pöytägrillillä. Grillaaminen sinänsä on helppoa ja jo itsessään hauskaa yhdessä tekemistä tuoksuineen ja makuineen. Illanvieton alussa ravintolan henkilökunnalta saa tarvittavan opastuksen ruokalajin saloihin. Raclette-juusto nautitaan usein valkoviinin kanssa, Rieslingin tai Pinot Grisin, jotka sopivat parhaiten herkulle. Myös keveät punaviinit soveltuvat herkuille.
Bistro LePotin Fondue- ja Raclette-annoskokonaisuudet
à 21,00 € (min 2 hlö)
Juustofondue tai Lihafondue
Fonduen kanssa tarjoillaan lisäksi Gruyère juusto-perunagratiinia ja maalaissalaattia
Raclette
Voit valita joko perinteisen raclettejuuston tai Turunmaan kermajuuston
Ravintolan kotisivut