Fine Dining & Hotellit Tampereella

Kaupunkilomailijalle Tampere on yllättävä kulinaristin keidas, jonka lähteille on erityisen vaivatonta päästä valitsemalla juna kulkuvälineeksi. Merkittävä osa Tampereen hotelleista ja huippuravintoloista löytyyy aivan rautatieaseman läheisyydestä, mikä on poikkeuksellista suurkaupungeissa. Tampereen kokoisessa pikkukaupungissa se onnistuu.

Useita huippuravintoloita Tampereen  rautatieaseman läheisyydessä

Tampereella ei ole Michelin-tähtipaikkoja, eivätkä ne tämän kaupungin rentoon tunnelmaan ja kotimaanmatkailupainotteiseen palvelukysyntään sopisikaan. Paikalliset gourmet-ravintolat toimivat usein vain illallisaikaan ja päihittävät pääkaupunkiseudun ravintolat helposti hinta-laatusuhteellaan. Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listoilta sijoituksia saaneista ravintoloista moni sijaitsee aivan rautatieaseman tuntumassa eikä kaupungin toisellekaan laidalle pitkä kävelymatka ole.

Näistä mainetta niittänyt, pääasiallisesti paikallisruoan ja luomun käyttämiseen keskittyvä ravintola C on valittu alkuvuosinaan myös  Vuoden ravintolaksi 2011. White Guide Nordic 2019 listasi C:een Suomen 6:nneksi parhaaksi ravintolaksi.

Ravintola C pääsi 360° Eat Guide -oppaaseen – Vain 13 suomalaisravintolaa mukana

Suomalaisen luonnon ja välimerellisen meiningin samoille lautasille kokkaava Kajo on innokkaiden ja idearikkaiden taitureiden ruokarakkauden hedelmä ja sen maine kiirii alati pidemmälle.

Kajo ja Kurjen tila yhteistyöhön – Raaka-aineet suoraan viljelmiltä Kajon keittiöön

Ravinteli Bertha on loistanut 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksissä kaupungin parhaimmilla sijoituksilla. 50 Parasta Ravintolaa -listan päätoimittaja Eeropekka Rislakki kuvaili Berthan aikanaan nostaneen Tampereen kiinnostavaksi ruokamatkailukohteeksi Suomessa.

Juuri 50-parhaan ravintolan lista muodostaa monen kulinaristin ”keräilykortit”. Kolme korttelinväliä rautatieasemalta itään löytyy  Hella & Huone, jonka skandinaavisittain ranskalaiseen ruokakulttuuriin pohjaava keittiö kokkaa  fine diningia puhtaimmillaan. Sorsapuiston äärellä sijaitsevasta ravintolasta saa myös lounasta.

Hella & Huone alkaa tarjota 3:n ruokalajin lounasta ja tuo lihakaapin saliin

Sokos Hotel Ilveksen juurella toimiva, Suomen mittakaavassa harvinainen fine dining -ravintola Ravintola Masuuni on hotellin kulinaarinen käyntikortti.

Näytä kaikki Tampereen fine dining -ravintolat ja illallisravintolat

Ne kulinaristin hotellivalinnat lähellä rautatieasemaa

Tampereen keskustan hotellit: Sokos Hotel Ilves, Tampere

Scandic Tampere Station on moderni ja trendikäs hotelli aivan Tampereen rautatieaseman vieressä. Myös Scandic Tampere City -hotelli vastaanottaa vierailijan hienosti. Se löytyy Tampereen keskustasta rautatieaseman pääovea vastapäätä. Tämä hotelli sijaitsee aivan Tampereen huippuravintoloiden piirittämänä. Solo Sokos Hotel Tammer on legendaarinen hotellikaunotar uniikissa miljöössä Tammerkosken rannalla. Talo on täynnä tarinoita Tampereen historiasta. Hotelli sijaitsee kaupungin vanhimmassa osassa aivan Tammerkosken kansallismaisemien äärellä. 19-kerroksinen Sokos Hotel Ilves on yksi Tampereen näkyvimmistä maamerkeistä. Korkeatasoinen Ilves sijaitsee Tammerkosken rannalla aivan ydinkeskustassa, joten koko kaupungin palvelut sekä vilkas kulttuuri- ja yöelämä ovat lähellä.

Näytä hotellit kartalla

Näytä keikat ja klubitapahtumat Tampereella

Näytä teatteriohjelmisto Tampereella