barmacia-tampere
Barmacian ovella vastaan tuijottaa meksikolaiseen kulttuuriin olennaisesti kuuluva kuolleiden päivän luuranko. Seinän kuvakollaasin ruudut ovat kaikki ravintoloitsija Leon Aguileran matkoillaan ottamia.Meksikolainen Barmacia muuntautuu Beaujolais nouveau -teemaiseksi pop up -ravintolaksi torstaina 20.11.2014, kun Ravintola Vain ja AOC51 valtaavat baaritiskin ja keittiön. Viinikarkelointi voi alkaa!

Barmacian tiloissa toimivassa pop up -ravintolassa on tarjolla beaujoulais nouveau’ta 20-30 euron pullohintaan tai 5 euroa per lasi. Ruokapuolen antimista pääsee nautiskelemaan 12 eurolla. Ruoasta vastaa Jarmo Kajander, juomatarjonnasta Markus Saavalainen ja Jani Mikkonen.

Paahdettu fenkoli-kalanpääkeitto+mätiä
Broilerinmaksatahnaa ja kvittenihilloa
Naudan kieltä, karitsan sydäntä, purjoa ja piparjuurta
Koposen suklaata
12€

Samanhenkinen kasvismenu 12€

Huom! Popup-ravintola hyväksyy  vain käteisen maksuvälineenä.

– Kyseessä on juhla sen vuoksi, että taas on saatu uusi viinisato. Pikkurilli pystyssä ei tätä viiniä maistella, maahantuojayritys AOC51:n Jani Mikkonen valottaa.

Beaujoulais nouveau’t laukaistaan markkinoille perinteisesti aina marraskuun kolmantena torstaina, joka on viinivuoden tärkeimpiä yksittäisiä päiviä. Uusi viini herättää monenlaisia tuntemuksia. Suomessa tarjolla ollut valikoima ei ole kovin kummoinen ollut, joten moni on maistanut ehkä vain kerran, pari. Ja siihen se on sitten ehkä jäänytkin. Jani Mikkonen täräyttää aiheesta tiukan mielipiteen pöytään.

– Koko viinialueen maine on pilattu huonoilla beaujolais nouveau -viineillä. Siellä on kuitenkin koko ajan tehty myös hyvälaatuisia viinejä. Monet ovat kuitenkin täällä maistaneet vain sitä mansikka- ja banaanimehulta maistuvaa bulibulia. Nyt toimme maahan oikeaa beaujolais nouveau -viiniä, joka ei ole mehua, vaikka uutta viiniä onkin.

Beaujolais Nouveau Menu

Paahdettu fenkoli-kalanpääkeitto ja mätiä
Broilerinmaksatahnaa ja kvittenihilloa
Naudankieltä, karitsansydäntä, purjoa ja piparjuurta
Koposen suklaata

Tarjolla on myös samanhenkinen kasvismenu 12 eurolla.

Beaujolais Nouveau -tapahtuma facebookissa

Tiimi pyytää asiakkaita huomioimaan, että illan aikana eivät käy kortit, ainoastaan käteinen. Kannattaa siis kurvata automaatin kautta.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY