Tiiliholvin kokkitiimi on palannut lomaltaan täynnä villiä vihertävää virtaa! Tarjolla on tuore, keskikesän raaka-ainerunsautta hyödyntävä annoskimara varsin asiakasystävälliseen hintaan. Neljän ruokalajin kesämenu kun kustantaa vain 45 euroa.
Kesämenu on hyvin yhteen soittava annoskokonaisuus, joka on tarkkaan valikoitu ravintolan kesäkauden à la carte -listalta. Näin on nyt siis mahdollisuus päästä aterioimaan neljän ruokalajin illallinen selvästi edullisemmin kuin erillisinä annoksina listalta tilattuna.
Aterian alkuun tarjotaan korvasienikroketilla ja sherrymarengilla sattumoitettua pinaattikeittoa. Sen jälkeen päädytään eväkkääseen, joka on Pyhäjärvestä pyydettyä. Ahvenen saaminen ravintolaan juuri keittiön haluamassa muodossa ei kuitenkaan ollut ihan helpoin rasti.
– Halusimme annokseen nahallisia fileitä, mutta ahventa myydään kaikkialla nahattomana. Lopulta löysimme kalastajan, joka suostui toimittamaan meille ahvenet suomustettuina, keittiömestari Pietari Parkkonen kertoo.
Myös kunnon grillausmeininkiä on kesään kuuluvasti luvassa, sillä annoskatraasta löytyy sirkuloitua ja grillipannulla tirissyttä kuvetta. Lihan kyljessä kukertaa muiden lisukkeiden ohella mm. salottisipuli-sinapinsiemenhilloketta.
Jälkihyvä on kesään kuuluva raparperinen ja mansikkainen klassikkoyhdistelmä kuusenkerkällä ja hauskalla hattaraleikkisyydellä kruunattuna. Annoksen tuore raparperi on kypsytetty mansikkaliemessä, jotta makumaisemaan saadaan yhtenäisyyttä, eikä raparperin hapokkuus kirpaise suussa liikaa.
Moni raaka-aine on nytkin päätynyt Tiiliholvin keittiöön suoraan luonnosta ja suoraan villiraaka-aineiden keruuseen innostuneiden tuttujen käsien kautta. Esimerkiksi kuusenkerkät ovat Parkkosen veljen Keski-Suomesta keräämiä, ja ahvenannoksen nokkoset taas keittiötaituri Otto Soveliuksen pihapiiristään talteen poimimia.
KESÄMENU
Pinaattia, korvasientä ja sherryä
Ahventa, spelttiä ja nokkosta
Härkää, varhaiskaalia ja sinappia
Raparperia, mansikkaa ja kuusenkerkkää
Menu à 45 €
Kesämenu korvaa yllätysmenun 15.7.-8.8.2016
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY