Piemontessa ollaan lihaisien asioiden äärellä, kun ravintola starttasi hulppeat Carnivaalinsa. Tarjolla on lihaa niin peuran, lampaan kuin häränkin muodossa ja lihojen kylkeen vapaasti valikoitavia lisukkeita. Kaveriksi siemaillaan laseittain myytäviä vanhoja viiniystäviä Piemontesta ja uusia tuttavuuksia muistakin maakunnista.
Carni-annoksensa voi koostaa omien mielitekojensa mukaan valitsemalla yhden lihan ja sille lisukkeen sekä kastikkeen. Annoksen hinta määräytyy lihan mukaan eli kastike ja lisuke sisältyvät hintaan.
– Olemme hiukan ehkä välttäneet pihvien tarjoamista, sillä tässä lähistöllä on kuitenkin asiaan vihkiytyneitä ravintoloita. Mutta nyt päätimme vastata asiakkaiden toiveisiin ja kysyntään teeman muodossa, ravintoloitsija Sakari Keinänen kertoo.
– Halusimme ehdottomasti myös riistaa mukaan, joten siksi peura on nyt valikoimassa.
Myös lammas on tärkeä raaka-aine, sillä sitä käytetään Italiassa aika paljon. Lampaat liittyvät konkreettisesti myös luomuviljeltyihin viineihin, sillä päkätit laiduntavat viiniköynnösten keskellä lannoittaen samalla luonnollisesti. Carnivaaleille yritettiin saada myös kotimaista hevosta, mutta sitä ei nyt ollut saatavilla. Heti kun on, se kirmaa Piemonten keittiöön.
Myös kasvisruokaa Piemontessa on ja Carnivaalien aikana pasta sekä risotto ovatkin kuulemma kasvispainotteisempia.
Carnivaalit voimassa 28.3. asti tai niin kauan kuin lihaa piisaa. Nopeat syövät hitaiden herkut!
CARNIVAALI-MENU
Härän ulkofileetä (250g) 28.50e
Lampaan sisäfileetä vartaassa 28.50e
Peuran sisäpaistia 29.50e
Valitse lihan kaveriksi yksi lisuke ja yksi kastike. Ne sisältyvät annoksen hintaan.
Lisukevaihtoehdot:
-Paahdettuja hunajajuureksia
-Caponata
-Vuohenjuustoperunat
Kastikevaihtoehdot:
-Tryffelivoi
-Punaviinikastike
-Basilikamajoneesi
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy