Paistettua kultaotsa-ahventa & kauden kasviksia.

Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Kesäinen ja värikäs annoskavalkadi hurmaa mm. kokonaisena tarjolle tulevin kultaotsa-ahvenin ja maalauksellisin mustaherukkajäädykkein. Lista tarjoilee raikkautta ja helppoa italialaista syötävää suvisäihin.

Piemonten annoskatraan kokonaisena kypsennetty kultaotsa-ahven poseeraa syystäkin valokeilassa. Täydellisen kypsyysasteen eväkäs on mehevää ja helposti syötävää kesäruokaa myös kuumina paahtaviin päiviin. Lisäksi kokonaisena tarjolle tuleva kala on Tampereella edelleen hyvin harvinaista herkkua. Keittiömestari Amanda Salo halusi kultaotsa-ahvenen listalle, sillä se tuo mieleen Italian kesät.

– Italiassa nautitaan etenkin kesäisin hyvin rustiikkia ja helposti syötävää ruokaa. Tällainen kasvisten kanssa tarjottava kala-annos on hyvin tyypillinen siellä, Salo kertoo.

Piemontessa hyödynnetään pääsääntöisesti kotimaista kalaa, mutta tässä kohtaa haluttiin tuoda peri-italialaista kalaherkkua lautasille.

Jälkiruokarintamalle Salo taas halusi raikkautta, viilennystä ja värikkyyttä aurinkoisiin päiviin. Esimerkiksi valkosuklaan säestämä mustaherukkajäädyke onkin raikas vaihtoehto aterian päätteeksi. Ja miksei sen voi piipahtaa nauttimaan pelkästäänkin vaikkapa kuplivan kaverina.

Piemonten kesälista on voimassa ainakin elokuun ajan.

Mustaherukka-semifreddo & valkosuklaa-namelaka.

Rammsteinin rakastajille oma menu 8.-10.8.

Ramssteinin keikkakavalkadin kunniaksi Piemonte päätti koota kolmen ruokalajin menun, jonka voi käydä nauttimassa vaikka ennen keikkapaikalle suuntaamista. Tai muutenkin! Onhan Rammstein Menua saatavilla kolmen päivän ajan.

– Halusimme luoda helpon ja hinnaltaan houkuttelevan menukokonaisuuden keikkavieraille. Annoksille on myös huolella räätälöity valmis viinipaketti, ravintoloitsija Sakari Keinänen kuvailee.

Pääruokavaihtoehdot vaihtelevat lihaisista äyriäispitoisiin ja kasvismakuihin.

Rammstein-menu 8.-10.8.2019

Melonia & prosciuttoa

***

Sitrusrisottoa & jättirapuja

tai

Kotimaista naudan ulkofilettä & grillattuja kasviksia

tai

Pastaa, kirsikkatomaattia, mozzarellaa & basilikaa

***

Vadelmatiramisu

menu 37,50€

viinipaketti 22,50€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LAUANTAISIN | Italialainen brunssi: Piemontessa antipastopöydän antimia, pasta- ja risottoannoksia

Ravintola Piemonte hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia antipastopöydän antimin ja pasta- tai risottoannoksin. Joka lauantai klo 12-16 Piemontessa on tarjolla monipuolinen antipastopöytä, josta mieleisiään makuja lautaselleen...

Piemonten värikylläisessä kesässä ui kultaotsa-ahven ja maistuu mustaherukka-semifreddo

Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Kesäinen ja värikäs annoskavalkadi hurmaa mm. kokonaisena tarjolle tulevin kultaotsa-ahvenin ja maalauksellisin...

Piemonte täyttää komeat 10 vuotta – Italialaisjuurinen ravintoloitsija osti omakseen

Italialaislinjakas Ravintola Piemonte on hurmannut makuhermoja Sorin aukion laidalla jo komeat 10 vuotta. Juhlavuottaan ravintola tahdittaa piristävin tapahtumin. Niistä ravintoloitsija Sakari Keinänen ei vielä paljoa suostu...