Paistettua kultaotsa-ahventa & kauden kasviksia.

Ravintola Piemonteen on helppoa piipahtaa maistelemaan niin viinejä kuin lukuisia ruokaisia makujakin. Kesäinen ja värikäs annoskavalkadi hurmaa mm. kokonaisena tarjolle tulevin kultaotsa-ahvenin ja maalauksellisin mustaherukkajäädykkein. Lista tarjoilee raikkautta ja helppoa italialaista syötävää suvisäihin.

Piemonten annoskatraan kokonaisena kypsennetty kultaotsa-ahven poseeraa syystäkin valokeilassa. Täydellisen kypsyysasteen eväkäs on mehevää ja helposti syötävää kesäruokaa myös kuumina paahtaviin päiviin. Lisäksi kokonaisena tarjolle tuleva kala on Tampereella edelleen hyvin harvinaista herkkua. Keittiömestari Amanda Salo halusi kultaotsa-ahvenen listalle, sillä se tuo mieleen Italian kesät.

– Italiassa nautitaan etenkin kesäisin hyvin rustiikkia ja helposti syötävää ruokaa. Tällainen kasvisten kanssa tarjottava kala-annos on hyvin tyypillinen siellä, Salo kertoo.

Piemontessa hyödynnetään pääsääntöisesti kotimaista kalaa, mutta tässä kohtaa haluttiin tuoda peri-italialaista kalaherkkua lautasille.

Jälkiruokarintamalle Salo taas halusi raikkautta, viilennystä ja värikkyyttä aurinkoisiin päiviin. Esimerkiksi valkosuklaan säestämä mustaherukkajäädyke onkin raikas vaihtoehto aterian päätteeksi. Ja miksei sen voi piipahtaa nauttimaan pelkästäänkin vaikkapa kuplivan kaverina.

Piemonten kesälista on voimassa ainakin elokuun ajan.

Mustaherukka-semifreddo & valkosuklaa-namelaka.

Rammsteinin rakastajille oma menu 8.-10.8.

Ramssteinin keikkakavalkadin kunniaksi Piemonte päätti koota kolmen ruokalajin menun, jonka voi käydä nauttimassa vaikka ennen keikkapaikalle suuntaamista. Tai muutenkin! Onhan Rammstein Menua saatavilla kolmen päivän ajan.

– Halusimme luoda helpon ja hinnaltaan houkuttelevan menukokonaisuuden keikkavieraille. Annoksille on myös huolella räätälöity valmis viinipaketti, ravintoloitsija Sakari Keinänen kuvailee.

Pääruokavaihtoehdot vaihtelevat lihaisista äyriäispitoisiin ja kasvismakuihin.

Rammstein-menu 8.-10.8.2019

Melonia & prosciuttoa

***

Sitrusrisottoa & jättirapuja

tai

Kotimaista naudan ulkofilettä & grillattuja kasviksia

tai

Pastaa, kirsikkatomaattia, mozzarellaa & basilikaa

***

Vadelmatiramisu

menu 37,50€

viinipaketti 22,50€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Noutoruokaa Tampereella

Italia lautaselle kotonasi loppuviikolla – Piemonten verkkokaupasta take away -annokset viikonloppuun

Ravintola Piemonte kokkaa torstaisin ja perjantaisin kovasti toivottuja noutoannoksia. Take away -annoksia voi nyt tilata kätevästi verkkotilauksella. Tilauksen tekeminen on näppärää ja ostokset maksetaan...

VIIMEISET TILAUKSET NYT: Pääsiäisruokia pyhien herkutteluun Tampereen ravintoloista – Anna kokkien hoitaa juhlaruokahomma kotiin!

Ravintoloiden pääsiäisherkut kiitävät koteihin! Moni ravintola myy nyt ruokaa mukaan sekä kuljetettuna. Pääsiäisen seutuun tarjolla on myös teemaan sopivaa juhlaruokaa ennakkotilauksesta. Nyt viimeistään kannattaakin...

LA 21.3. | Pöytiintarjoiltu italialainen brunssi Piemontessa

Ravintola Piemonte hemmottelee lauantaipäivisin ruokailemaan suuntaavia pöytiintarjoilluin antipastopöydän antimin ja pasta- tai risottoannoksin. Lauantaina 19.3. brunssi toteutetaan normaalista poiketen siten, että antipastit tarjoillaan pöytiin.  Lauantain...