scandic-paasi-hotellit-helsinkiKaikki Scandicin hotellit Helsingissä ja koko Suomessa ovat joko saaneet tai saamassa pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin.

Hotelli Scandic Paasi Helsingin Siltasaaressa tarjoaa modernin majoituksen.Helsingin Scandic Hotellit – Saatavuuden ja arvostelut löytyvät tästä:

Scandic Simonkenttä Helsinki

Scandic Park Helsinki

Scandic Paasi Helsinki

Joutsenmerkin uudet kriteerit ovat tiukentuneet ensisestään ja ne ovat suunniteltu haastaviksi pohjoismaisiin oloihin, joten matkailijat voivat olla varmoja valintansa ympäristöystävällisyydestä.

Ainoana ympäristömerkkinä Joutsenmerkki  asettaa hotelleille tiukan ylärajan energian- ja vedenkulutukselle sekä jätteiden ja hiilidioksidipäästöjen määrälle. Myös ruoan ekologisuus on tärkeässä roolissa. Se edellyttää, että kasvisruokavaihtoehtoja on tarjolla joka päivä, kieltää geenimuunneltujen (GMO) ruoka-aineiden käytön sekä kieltää uhanalaisten kalalajien, kuten ankeriaan tai kotimaisen villitaimenen käytön raaka-aineena.

scandic-joutsenmerkki

– Scandic on toiminut eettisesti kestävällä ja ympäristömyönteisellä tavalla aina vuodesta 1993 alkaen, toteaa Scandicin markkinointi- ja viestintäjohtaja Kati Puukko.

– Meille nyt myönnetty Joutsenmerkki on konkreettinen todiste arvojemme tärkeydestä ja henkilöstömme sitoutumisesta ympäristömyönteiseen toimintaan. Olemme ylpeitä siitä, että Scandic on ainut hotelliketju Suomessa, jonka kaikki hotellit ovat pian Joutsenmerkittyjä.

– Jokainen Joutsenmerkitty hotelli on tehnyt valtavasti töitä saadakseen ympäristömerkin. Vastuullista toimintaa tulee myös ylläpitää ja kehittää koko ajan, sillä kriteerit tiukentuvat muutaman vuoden välein, Joutsenmerkin markkinointipäällikkö Hanna Sauroja kertoo.

– Kriteerien haastavuuden vuoksi Joutsenmerkityt hotellit sekä niiden ravintolat voivat olla ylpeitä saavutuksestaan ja sanoa olevansa alan todellisia edelläkävijöitä, Sauroja sanoo.

Scandic hotellien sisustuksessa materiaalivalinnat noudattelevat hotelliketjun ympäristöohjelmaa. Ympäristön kuormitusta hotelleissa vähentää myös wc-istuinten huuhteluveden säätely sekä energiansäästölamput, mitkä toimivat avainkorteilla. Jätteet lajitellaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Lajittelun ansiosta sekajätteen määrä on vähentynyt ratkaisevasti. Hotelleissa ei käytetä annospakkauksia lainkaan ja esimerkiksi ravintoloissa käytetään entistä enemmän luomutuotteita. Kaikki työntekijät ovat myös osallistuneet interaktiiviseen ympäristökoulutukseen.

Helsingin Scandic Hotellit – Saatavuuden ja arvostelut löytyvät tästä:

Scandic Simonkenttä Helsinki

Scandic Park Helsinki

Scandic Paasi Helsinki