Tähtikokki Jamie Oliver avasi Pohjoismaiden ensimmäisen Jamie’s Italian ravintolan Scandic Anglais –hotellin Tukholmassa.

Tähtikokki Jamie Oliver avasi  Pohjoismaiden ensimmäisen Jamie’s Italian ravintolan Scandic Anglais –hotellin Tukholmassa.

195-paikkaisessa ravintolassa tarjoillaan maukasta, edullista, yksinkertaista, italialaista ruokaa, joka valmistetaan lähialueen raaka-aineista, luomutuotteista sekä itse tehdystä tuoreesta pastasta. Suurin osa pääruoista maksaa alle 200 Ruotsin kruunua (n. 23 euroa).

Scandic julkaisi alkuvuodesta Jamie’s Italian –ravintolakonseptin lanseerauksesta pohjoismaisille markkinoille ja nyt ensimmäinen Jamie’s Italian avataan Scandic Anglais –hotelliin Tukholman keskustaan. Lähiruoka, luomu sekä eläinten hyvinvointi ovat tärkeitä periaatteita ravintolassa, jonka palvelu pohjautuu laatuun, kestävään kehitykseen sekä yhteiskunnallisiin asioihin. Tavarantoimittajat on valittu hyvin tarkkaan juuri näiden asioiden vuoksi.

”Scandic ja Jamie Oliver ovat täydelliset yhteistyökumppanit, sillä jaamme samat perusarvot. Pohjoismaat on jo nyt Jamien kolmanneksi suurin markkina-alue ja kaikkihan tietää, kuinka suosittu hän on. On todella mukavaa tarjota hotellivieraillemme lisäarvoa ja pystyä houkuttelemaan myös paikallisia vieraita ravintolaamme. Tavoitteenamme on laajentaa Jamie’s Italian konseptia useampaan Scandic-hotelliin Pohjoismaissa,” sanoo Ulrika Garbrant, joka vastaa Scandicin ravintolakonsepteista.

Brittikokki Jamie Oliverin ravintolakonsepti Jamie’s Italian on jo noin 50 kohteessa eri puolilla maailmaa, suurin osa Englannissa. Toimintaidea perustuu hyvään ja yksinkertaiseen italialaiseen ruokaan, joka on hyvän hintaista. Tämän vuoksi vain muutama pääruoka maksaa yli 200 kruunua.

Ensimmäinen Jamie’s Italian avattiin Englannissa vuonna 2008 yhteistyössä Jamien ja hänen italialaisen mentorinsa Gennaro Contaldon kanssa. Jamie’s Italian on yksi maailman nopeimmin kasvavista ravintolaketjusta ja toimipaikkoja löytyy jo Australiasta, Venäjältä, Singaporesta ja Turkista.

Scandic Anglais –hotellin ravintola on saanut inspiraationsa lähialueen väreistä  ja miljööstä, kuten Tukholman Vanhasta Kaupungista ja Kuninkaallisesta Kirjastosta. Teollinen tyyli kohtaa Toscanan lämmön. Kestävä kehitys ja aitous ovat ohjanneet sisustusta, materiaalivalintoja ja valaistusta. Vanha puurakennus Pohjois-Ruotsista on muun muassa kierrätetty ravintolan seinämateriaaleissa.

”On uskomattoman hienoa, että avaamme tänään Pohjoismaiden ensimmäisen Jamie’s Italian ravintolan Tukholmassa! Olen varmasti jäävi sanomaan, mutta ravintola on fantastinen ja uskon, että tulette rakastamaan sitä. Uusi tiimimme on huippukunnossa ja vieraamme tulevat saamaan upean ravintolakokemuksen”, sanoo Jamie Oliver.

Scandicin yhteistyö Jamie Oliverin kanssa alkoi vuonna 2008 ja se näkyy sekä Scandicin kokoustarjoiluissa että kausimenuissa.