vihula-manor-spa-kylpyla

Kylpylämatkailu Viro

Monille ainakin Tallinnan ja Pärnun kylpylät ovat jo tuttuja, mutta hemmotteluhoitoja ja terveyspalveluita on saatavilla ympäri Viroa. Maassa on yli 40 kylpylää, jotka kaikki sijaitsevat parin–kolmen tunnin ajomatkan sisällä Tallannasta, ja Viron kylpylävalikoimasta löytyykin jokaiselle jotakin. Listasimme kuusi Viron kylpylöiden erikoisuutta:

1. Hemmottelua vain aikuisille

Moniin Viron kylpylöihin on viime aikoina avattu vain aikuisille tarkoitettuja osastoja, joissa on mahdollista rentoutua ilman vieressä pörrääviä lapsia. Lapsivapaata aikaa kaipaavien on mahdollista hemmotella itseään ainakin Hedon Spa & Hotellissa Pärnussa, Toilan kylpylässä Itä-Virumaalla, Tallinn Viimsi Spassa Tallinnan lähettyvillä sekä Noorus Spa Hotellin VIP-osastolla Narva-Jõesuussa.

Vastapainoksi Viron kylpylöissä on usein myös erityisesti lapsille tarkoitettuja alueita tai lastenaltaita. Lisäksi useimmat kylpylät tarjoavat erityisesti lapsille suunniteltuja hoitoja, kuten hierontaa eri-ikäisille lapsille sekä käsi- ja jalkahoitoja.

2. Pyrähdys superkylmässä

Pärnussa Estonia Spassa on mahdollista hoitaa lihaksistoa ja niveliä uskaltautumalla superkylmään hoitohuoneeseen. Kylmähoidossa mennään uimavaatteissa -100–120-asteiseen huoneeseen, jossa onneksi vietetään vain 1,5–3 minuuttia. Toilan kylpylässä puolestaan kylmähoitoa voi kokeilla kryosaunassa eli kylmäkapselissa, jossa makoillaan jopa -140-asteisessa nestemäisen typen höyryssä muutaman minuutin ajan. Lisäksi kylmähoitoa on mahdollista saada kohdistettuna tietylle alueelle useissa eri kylpylöissä.

Kylmähoidon sanotaan parantavan lihasten suorituskykyä, liikkeiden laajuutta ja nopeutta.

3. Jalat kuntoon kalapedikyyrissä

Perinteisempien hierontojen ja vartalohoitojen lisäksi useissa Viron kylpylöissä on mahdollista myös hoitaa jalat kuntoon kala-altaassa. Jalat upotetaan altaaseen, jossa pienet ja hampaattomat Garra Rufa -tohtorikalat syövät kuollutta ihosolukkoa ja samalla hierovat jalkoja hellästi. Garra Rufat erittävät dietanoli-nimistä entsyymiä, joka edistää solujen uusiutumista, joten iho on käsittelyn jälkeen pehmeä. Lisäksi kalaterapia parantaa jalkojen verenkiertoa.

Kalaterapiaa on mahdollista kokeilla Saarenmaalla Grand Rose Spassa , Tallinnan liepeillä Tallinn Viimsi Spassa , itäisessä Virossa Toilan kylpylässä ja Pärnussa Tervis kylpylähotellissa .

vihula-manor-spa-kylpyla4. Rentoutumista ylellisissä kartanopuitteissa

Ylellistä tunnelmaa, luonnon rauhaa ja historiallisia puitteita on tarjolla Viron kartanokylpylöissä: Muhun saarella Pädasten kartanossa , Itä-Virumaalla Sakan kartanossa ja Lahemaan kansallispuistossa Vihulan kartanossa . Kartanoiden spat ovat pieniä ja tunnelmallisia, ja ne tarjoavat laajan valikoiman hemmotteluhoitoja romanttisessa ilmapiirissä.

Lisäksi kartanoissa on mahdollista yöpyä upeasti entisöidyissä kartanohuoneissa, herkutella laadukkaissa ravinoloissa ja tutustua kartanon rakennuksiin ja ympäristöön.

5. Luonnonmukaisia hoitoja luonnon keskellä

Luonnonmukaisuus ja luomutuotteet ovat nouseva trendi, ja osa Viron kylpylöistä onkin erikoistunut luonnonmukaisiin hoitoihin, jotka toteutetaan joko suoraan luonnosta saaduilla tuotteilla tai luomukosmetiikkaa käyttäen. Esimerkiksi Kubijan luontokylpylässä on mahdollista

hemmotella itseään merisuola- ja kamomillajalkakylvyllä tai suola-hunajahieronnalla. Energia Talun Eko-Spassa puolestaan voi nauttia muun maussa turvehoidosta ja yrttikylvystä. Myös Vihulan kartanon ylellinen spa tarjoaa ekohoitoja.

Luonnonmukaisia hoitoja tarjoavat kylpylät sijaitsevat myös luonnon helmassa, joten luonnonläheisyydestä pääsee nauttimaan kaikilla aisteilla. Lisäksi monet muutkin Viron kylpylöistä tarjoavat luonnontuotteilla toteutettuja hoitoja levähauteesta simpukkahierontaan.

6. Hemmottelupaketit miehille

Nykyään miehetkin tykkäävät hemmotella itseään, ja suuressa osassa virolaiskylpylöistä on myös erityisesti miehille tarkoitettuja hoitopaketteja. Miehet ovat toki tervetulleita kaikkiin kylpylöihin, mutta useat spat ovat ottaneet miehet huomioon luomalla heille suunniteltuja hoitoja. Tallinnasta 35 kilometriä länteen sijaitseva Laulasmaa Spa tarjoaa miehille muun muassa käsi-, jalka- ja kasvohoitoja. Tallinnasta itään, Rakveressa sijaitseva Aqva Hotel & Spa puolestaan hellii miesten ihoa ihanilla kasvohoidoilla. Lisäksi muun muassa Go Spassa Kuressaaressa sekä Kalev Spassa ja Meriton Spassa Tallinnassa miehet voivat valita erityisesti heille suunniteltuja hoitoja.

Lisätietoa Viron kylpylöistä voit katsoa osoitteesta http://www.visitestonia.com/fi/nakemista-ja-tekemista-virossa/terveysloma-ravitsee-ruumista-ja-sielua/terveellinen-ja-rentouttava-loma-kylpyloissa .

Viron kylpylät ovat myös esillä Turussa 24.–26.10.2014 järjestettävillä Osaava Nainen
-messuilla.

Katso myös nämä:

Toompean linna, Tallinna, Viro. Kuva: Visit Estonia.Viron linnat: Toompean linna esittäytyyViron matkan toteuttaminen alkaa parhaiten näillä:

M/S FINLANDIAN KOHOKOHDAT

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla