Uudessa oppaassa, Michelin Nordic Cities Guide 2015, Ruotsalaisille ravintoloille jaetaan 21 Michelin tähteä. Seitsemän näistä tähdistä ovat uusia. Tähdet jaetaan 18 ravintolan kesken ja Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Malmö on mukana oppaassa ensimmäistä kertaa. Uudessa oppaassa jaetaan yhteensä 45 tähteä Ruotsille, Tanskalle, Norjalle ja Suomelle. Ruotsille jaetaan melkein puolet kaikista tähdistä.

Malmö saa kolme Michelin tähteä. Ravintolat Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park ja Vollmers saavat kaikki yhden tähden. Malmössä jaetaan myös kaksi Bib Gourmand – palkintoa ravintoloille Bastard ja Sture. Bib Gourmand symboli merkitsee sitä, että ravintolassa saa erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Tukholma on Ruotsin ja kenties koko pohjoismaiden johtava ruokapääkaupunki. Tukholmalaisille ravintoloille jaettiin yhteensä 12 Michelin tähteä. Kolme Tukholman ravintolaa sai kaksi tähteä; Matsalen, Frantzén ja uutuus Oaxen Krog joka sai viime vuonna ensimmäisen tähtensä. Oaxen Krog avasi ovensa uudelleen Djurgårdenin saarella vain kaksi vuotta sitten. Omistajat Magnus Ek ja Agneta Green tarjoavat täydellisen ruoka elämyksen, joka on sekoitus perinteistä ja modernia tukholmalaista ruoan laittoa. Oaxen Slip, joka on Oaxen Krogin rennompi ravintola sai Bib Gourmand – palkinnon tänä vuonna.

Göteborgiin jaetaan kaksi uutta Michelin tähteä ravintoloille Koka ja SK Mat & Människor. Göteborgista löytyy laaja valikoima kalaravintoloita. Tämä tietenkään ei ole mikään ihme sillä Göteborg sijaitsee aivan meren äärellä. Kaupungista löytyy myös tunnettu kalaan ja mereneläviin erikoistunut kauppahalli Feskekörkan. Yhteensä Göteborg on saanut kuusi Michelin tähtiä ja yhden Bib Gourmand – palkinnon.

Lisätietoja uudesta Michelin Nordic Cities Guidesta   http://www.michelin.se/om/press

Ruotsin ravintolat Michelin Nordic Cities Guidessa 2015:

Kaksi tähteä Tukholmassa: Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, and Oaxen Krog (uusi).
Yksi tähti Tukholmassa: Ekstedt, Esperanto, Gastrologik, Mathias Dahlgren-Matbaren, Operakällaren ja Volt (uusi).
Yksi tähti Göteborgissa: Thörnströms Kök, 28+, Sjömagasinet, Bhoga, Koka (uusi) ja SK Mat & Människor (uusi).
Yksi tähti Malmössä: Ambiance à Vindåkra (uusi), Bloom in the Park (uusi) ja Vollmers (uusi).
Bib Gourmand – palkinnot Tukholmassa: Brasserie Bobonne, Den Gyldene Freden, EAT, Oaxen Slip, Proviant, Rolfs Kök, Ulla Winbladh ja Lilla Ego (uusi).
Bib Gourmand – palkinto Göteborgissa: Familjen.
Bib Gourmand – palkinto Malmössä: Bastard (uusi) ja Sture (uusi).

Suomen ravintolat Michelin Nordic Cities Guidessa 2015:

Yksi tähti Helsingissä: Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo ja Olo.

Bib Gourmand – palkinto Helsingissä: Boulevard Social, Emo, Farang, Gaijin ja Pure Bistro.