HELSINKI Blogi

Luolanainen naurattaa Aleksanterin teatterilla

Alussa, kauan ennen rasvaimuja, Snapchattiä, suihkurusketuksia, nännilävistyksiä ja Trumpia oli Luolanainen. Mutta kun tämä tuli tietoiseksi omasta eksistenssistään ja hämäräluolista, hän huomasi, että kaikilla linnuilla ja liskoillakin on kumppani!

Aleksanterin teatterissa pääsee pikkujoulukaudella 15.11.-13.12. kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa mitä tutuimpia arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. Luolanainen on näyttelijäntyön virtuositeettia parhaimmillaan.

Alkuperäisteos: Emma Peirson, konsepti: Vanessa Frost, kaikissa rooleissa: Minna Koskela, ohjaus: Teemu Aromaa, suomennos: Hanna Kaila, sovitus: Minna Koskela

 

Tapahtuma


Luolanainen

 Päivä: su 19.1. klo 16 | la 8.2. klo 19
 Hintaluokka: 35 / 32 €  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


RAVINTOLAT LÄHEISYYDESSÄ

Ravintola Wernerin hyvän tuulen lähettiläs on ravintoloitsija itse.

Werner valloittaa Helsingin Bulevardilla rehellisillä raaka-aineilla, hymyllä, suurella sydämellä ja pilkkeellä silmäkulmassa. Lounas, kokous, illallinen, after work tai pienimuotoiset juhlat Helsingin Bulevardin ytimessä.

Suomen suurimmalla avotuli grillillä valmistettu ruoka on ottanut vaikutteita Välimeren alueelta mukaan lukien Pohjois-Afrikka sekä Lähi-itä

Maailmalla mainetta niittänyt audiovisuaalinen elämysillallinen Banquet of Hoshena Helsingissä

Ravintola Töölönrannassa sydäntalven ja kevään ajan tarjoiltava Banquet of Hoshena on ainutlaatuinen audiovisuaalinen elämysillallinen.

Lontoossa ensi-iltansa saanut esitys on yhdistelmä visuaalista tarinankerrontaa ja ensiluokkaista illallista, jossa ruoka- ja juoma-annosten lisäksi koko ravintolaympäristö herää 3D-visualisoinnin myötä eloon. Töölönrannassa esitettävä Banquet of Hoshena -tarina on muokattu Suomeen lisäämällä sadunomaiseen tarinaan Lapin taikaa makuineen ja revontulineen.

Banquet of Hoshena -menu katetaan ravintola Töölönrannassa huhtikuuhun saakka.

Lontoossa, Nashvillessa, Tukholmassa ja Kuwaitissa esitetty Banquet of Hoshena on immersiivinen ruokailuelämys, joka tarjotaan Suomessa ensimmäistä kertaa ravintola Töölönrannassa. Ruoat ja ravintolatila herätetään eloon kuudentoista 3D-projektorin sekä erilaisten ääni-, valo- ja savuefektien avulla. Banquet of Hoshena -menu katetaan ravintola Töölönrannassa huhtikuuhun saakka ja se on saatavana myös vegaanisena.

Banquet of Hoshena -konseptin tuottaja Nadine Beshirin mukaan immersiivinen illalliselämys vie nauttijansa kuvitteelliseen todellisuuteen.

– Banquet of Hoshena on moniaistillinen ja yllätyksellinen ruokailukokemus, joka uppouttaa nauttijansa kuvitteelliseen todellisuuteen. Käyttämiemme foto- ja audiorealismin keinoin vieraat saadaan kokemaan olevansa sisällä kuvitteellisen Hoshenan satumaailmassa. Tarinan kanssa saumattomasti tarjoiltava ruoka ja juoma täydentävät elämyksen ja näin vieraat voivat kokea myös maut uudessa ulottuvuudessa, kertoo Banquet of Hoshenan tuottanut kanadalais-egyptiläinen ravintola-alan visionääri Nadine Beshir.

Helsingissä esitettävä Banquet of Hoshena on ensimmäinen uudistettu versio kiitosta keränneestä ravintolaelämyksestä. Suomen jälkeen esitysvuorossa ovat Dubai ja New York. Töölönrantaan esitys päätyi helsinkiläisravintolan toiveesta ja kutsusta.

– Halusimme tehdä Töölönrantaan jotain ainutlaatuista, jolla voisi samalla hyödyntää kaamosajan mystiikan. Tällaisen menun suunnittelu on meillekin uudenlaista. Siinä pitää ottaa huomioon paitsi tarinan teemat myös se, miten annokset herätetään animaatioiden ja 3D-illuusioiden avulla lautasella eloon. Annosten ja ruokailuvälineiden tulee olla tietyn värisiä ja kokoisia, mikä luonnollisesti vaatii paljon testausta ja oivalluksia. Jokaisella pöydällä on oma tarjoilijansa, joka huolehtii pöydän juomista ja viihtyvyydestä sekä katsoo, että annokset tarjoillaan tarinan mukaan synkronisoidusti. Ajoitus on erittäin tärkeää ja tällaisessa teatterinomaisessa illalliselämyksessä jokaisen pienenkin yksityiskohdan tulee olla kunnossa, kertoo ravintola Töölönrannan ravintolatoimenjohtaja Mika Kekki ja jatkaa:

– Perinteisten ravintola-annosten sijaan näiden annosten visuaalisuutta rakennetaan ulkopuolelta. Vanhan sanonnan mukaisesti kattaus on puoli ruokaa, joten keittiömestarimme saavatkin uudenlaisen mielenkiintoisen haasteen kisata mauillaan pöydillä elävien keijukaisten, tuli- ja jäävuorien, puhuvien lautasten ja taikapeilien kanssa.

Elämysillallisella nähdään myös lentäviä lautasia.

Banquet of Hoshena -illalliset ravintola Töölönrannassa 16.1.–25.4.2020

Kattaukset ke, to ja pe klo 19.00, la klo 17.00 ja 20.00.
Pääsiäisen jälkeen 14.–25.4. illalliset klo 19.00.
Baari avataan tuntia ennen illallista.

Elämysillallisen kesto noin 2,5 tuntia.

Viiden ruokalajin Banquet of Hoshena -menu 110 euroa. Saatavana myös vegaani- ja kasvismenu. Juomapaketit 32 ja 49 euroa, alkoholittomana 20 ja 35 euroa.

Menut, hinnat ja varaukset täällä.

Kuvat: Rodolfo Rubio

EARLY BIRD -LIPPUJA: Usko, toivo, huijaus Ryhmäteatterissa

Usko, toivo, huijaus näytelmä RyhmäteatterissaRyhmäteatterissa esitetään keväällä 2020 Veera Tyhtilän näytelmää Usko, toivo, huijaus – eli kuinka köyhää käytetään. Näytelmän nimi perustuu psykiatri Hannu Lauerman samannimiseen kirjaan.

Työttömyyden yllättämä pariskunta turvautuu digitaaliguruun, joka johtaa heitä henkilökohtaisen kasvun ytimeen ja luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa mainetta ja rikkauksia. Ei nimittäin tarvitse tyytyä vähään ja tavalliseen, jos hallitsee Vaikuttamisen Keinot. Pariskunnan ammattitaito ja muut tottumukset menevät uusiksi, kun he opettelevat selviytymisen lainalaisuuksia huomiotalouden maailmassa, jossa tärkeintä on kyky johtaa kollektiivista mieltä.

Elämme aikakautta, jolla ihmisten tahdoista, tarpeista ja haluista kisaavat monet manipulaation mestarit markkinoijista poliitikkoihin ja mediasta somevaikuttajiin. Usko, toivo, huijaus on näytelmä pelikentistä, joiden valuuttaa ovat ihmisten arimmat toiveet ja pelot.

Ohjaus Juha Kukkonen. Rooleissa Santtu KarvonenMinna Suuronen, Robin Svartström ja Jutta Järvinen (TeaK).

 

Tapahtuma


Usko, toivo, huijaus

 Päivä: TI 4.2. klo 19 | TO 6.2. klo 19 | LA 8.2. klo 19 | TI 11.2. klo 19 | KE 12.2. klo 19 | TO 13.2. klo 19 | PE 14.2. klo 19 | LA 15.2. klo 14 | TI 25.2. klo 19 | KE 26.2. klo 19 | TO 27.2. klo 19 | PE 28.2. klo 19 | LA 29.2. klo 14 | TI 3.3. klo 19 | KE 4.3. klo 19 | PE 13.3. klo 19 | LA 14.3. klo 14 | KE 18.3. klo 19 | TO 19.3. klo 19 | PE 20.3. klo 19 | LA 21.3. klo 14 | KE 25.3. klo 19 | TO 26.3. klo 19 | PE 27.3. klo 19 | LA 28.3. klo 14 | KE 1.4. klo 19 | TO 2.4. klo 19 | PE 3.4. klo 19 | LA 4.4. klo 14 | KE 15.4. klo 19 | TO 16.4. klo 19 | PE 2717.4. klo 19 | LA 18.4. klo 14 | KE 22.4. klo 19 | TO 23.4. klo 19 | PE 24.4. klo 19 | LA 25.4. klo 14:00
 Hintaluokka: 37  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
 Helsinginkatu 25
Helsinki

Helsinginkatu 25
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kallio


Ryhmäteatterin henkilökunta 2018, Kuva © Mitro Härkönen

Liput Ryhmäteatterin esityksiin

Ravintoloita lähellä Ryhmäteatteria

VARAA PÖYTÄ

Wino VARAA PÖYTÄ

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

BAARIIN

Wino

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

Oluthuone Kuikka

Viihtyisästi sisustettu olutpyhättö Helsinginkadulla Linnanmäen läheisyydessä.

MA 20.1. | Hilland mondays -livecountryklubi

hilland-2016

Hilland Mondays on viikottainen livecountryklubi, joka toimii ravintola Juttutuvassa Säästöpankinrannassa.

Hilland Playboys on multi-instrumentalisti Antti Vuorenmaan ja telecastervirtuoosi Pauli Halmeen johtama helsinkiläinen nuoremman polven country-yhtye.

Tapahtuma


Hilland mondays -livecountryklubi

Päivä: maanantaisin
Aika: 20:00
Hintaluokka: 0€
Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/hillandrecords/

Tapahtumapaikka


Juttutupa
Säästöpankinranta 6
Helsinki
PÖYTÄVARAUS

Smørre meets Bisse brunssit Kalaravintoloissa tammikuusta kesäkuuhun

Momentin Restaurants ja Tanskalainen Voileipä Oy aloittivat yhteistyön jo vuonna 2017 järjestämällä Kalaravintoloissa Smørre & Bisse Tasting tapahtumia. Yhteistyö saa nyt jatkoa uuden Smørre meets Bisse Brunssi -kiertueen kautta, joka aloitetaan Janoisesta Lohesta lauantaina 25.1.

Brunssitapahtumasarja alkaa Janoisesta Lohesta, joka on lämminhenkinen olutravintola Linnankoskenkadun ja Topeliuksenkadun kulmassa. Kuvaaja Laura Hujanen.

Tammikuusta kesäkuuhun herkullinen brunssi järjestetään kerran kuukaudessa yhdessä Kalaravintolassa vuorollaan. Brunsseilla tarjotaan perinteisiä tanskalaisia Smørrebrødejä, joille on valittu makupareiksi sopivat oluet. Jokaisella brunssilla on tarjolla kolme vaihtuvaa makuparia. Tapahtumapäiviksi on valittu lauantait ja brunssia on saatavilla klo 14-16.

– Tanskalainen Smørrebrød kulttuuri on muodostunut jo 1800- luvun loppupuolella. Perinteisen Smørrebrødin määritelmä on laadukkaat raaka-aineet, visuaalisesti kaunis ulkonäkö ja Smørren päälle laitettavien ainesosien runsaus. Tanskassa Smørrejen kanssa on perinteisesti nautittu hyviä oluita. Brunsseilla haluamme tarjota kuluttajille herkullisia makuyhdistelmiä ja näin kunnioittaa tanskalaista perinnettä ja historiaa, kertovat Smørrebrød Ambassador Aimo Lindgren ja Momentin Restaurantsin Concept Lead Daniel Wallenius.

Lue lisää Kalaravintoloista: kalaravintolat.fi

Aikataulu

la 25.01 Ravintola Janoinen Lohi

la 29.02 Ravintola Punavuoren Ahven

la 14.03 Ravintola Leijuva Lahna

la 18.04 Ravintola Kaunis Kampela

la 16.05 Ravintola Hilpeä Hauki

la 06.06 Ravintola Janoinen Lohi

Täältä niitä saa, aitoja tanskalaisia leipiä, jo vuodesta 1964, tietää asiakaskin.

Tanskalainen Voileipä Oy on vuonna 1964 Helsingin Töölöseen perustettu aitoihin tanskalaisiin Smørrebrødeihin erikoistunut ravintola. Ravintolassa valmistetaan kaikki tuotteet parhaista raaka-aineista, aidoilla tanskalaisilla resepteillä omassa keittiössä. Helsingin Töölössä, Cygnaeuksenkadulta löytyvä voileipäbaari on varmasti yksi Helsingin pienimmistä ravintoloista.

Lue lisää tanskalaisista voileivistä: smorrepuoti.com

Herkullinen bliniateria kruunaa talvipäivän helsinkiläisbistro Manussa

Blinisesongin käynnistyminen heti tammikuun alussa tarjoaa herkullisen makumatkan talven ruokakauteen. Blinejä paistetaan sesonkia juhlistavissa S-ryhmän ravintoloissa jälleen tammikuusta alkaen.

Helsinkiläisessä Original Sokos Hotel Presidentissä sijaitsevan Bistro Manun keittiömestari Janne Tihtonen suosittelee blinejä niin arkeen kuin juhlaan.

– Blinit mielletään usein juhlavampien hetkien tarjoiluiksi, mutta ne toimivat loistavasti arkenakin. Bliniateria on hauskaa syömistä yksin, kaksin tai isommalla porukalla – niitä voi nauttia juuri itselle sopivan määrän ja omilla suosikkilisukkeilla. Blinit ovat rehellistä lohturuokaa, josta puuttuu turha hienostelu.

Myös blinien kotimaassa Venäjällä blinien syönti on arkipäiväistynyt. Niillä herkutellaan vaikka viikonloppuaamuina. Suomessa syötävien pulleiden blinien alkuperä juontaa tsaarinaikoihin asti. Nyky-Venäjällä letut taas ovat ohuita, ja niiden sisään kääräistään lihaa, kalaa tai sieniä. Blini-illallisen alkuun nautitaan usein kuumaa keittoa.
Myös Bistro Manussa herkuttelu alkaa maa-artisokkakeitolla, jonka jälkeen siirrytään valurautapannussa paistettujen blinien pariin.
– Vehnä- ja tattarijauhoista sekoitettua taikinaa hapatetaan yön yli, jolloin blineihin saadaan kuohkea rakenne. Kehittämäni 24 tunnin resepti toimii loistavasti kotioloissakin, Tihtonen toteaa.

Blinien lisukelistalta löytyy smetanan ja suolakurkun ohella siianmätiä, lohitartaria, katkarapuskagenia, savuporomoussea ja metsäsienisalaattia. Siianmäti on tietysti blinien klassisin kumppani.
– Vaaleankeltaisen siianmädin lempeä ja hienostunut maku sopii hyvin blineille. Hyvän maun lisäksi mädillä on hyvät ravintopitoisuudet; siinä on runsaasti Omega 3 – rasvahappoja, proteiinia sekä D- ja B12 -vitamiineja, kertoo kalatukku Arvo Kokkosen villikalaspesialisti Klaus Berglund.

– Tammi-helmikuussa kutee made, joten suomalainen mateenmäti on nyt parhaimmillaan ja sekin loistava lisuke blineille.

Lue lisää blinimenuista ja varaa pöytä osoitteessa www.raflaamo.fi/fi/blinit