HELSINKI Blogi

TI 18.2. | Emily Brontë – Jo Clifford: Humiseva harju

Humiseva harju - Teatteriesitykset HelsingissäHelsingin Kaupunginteatteri tuo suurelle näyttämölle Emily Brontën mestariteoksen Humiseva harju Lauri Maijalan tuoreena ohjauksena.

Humiseva harju kertoo villin Cathyn, ja perheeseen lapsena tuodun orpopoika Heathcliffin myrskyisästä suhteesta. Se on lapsuudesta aikuisuuteen kulkeva rakkaustarina ylpeydestä, luokkaeroista ja koston tuhoavasta voimasta. Se on kolmiodraama ja sisarustarina, kertomus ihmisistä jotka janoavat vapautta maailmassa jossa vain harvoilla on mahdollisuus vapauteen.

Humiseva harju on Emily Brontën alkuvoimainen mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Ilmestyessään se sai ristiriitaisen vastaanoton ja epäiltiin, olisiko nainen koskaan voinut kirjoittaa niin hurjia henkilöitä, raastavaa tarinaa ja todentuntuista maailmaa. Nykyään Humisevaa harjua pidetään yhtenä länsimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia ja näyttämösovituksia. Väkevän naiskuvansa innoittamana sillä on myös vahva jalansija populaarikulttuurissa.

 

Tapahtuma


Emily Brontë – Jo Clifford: Humiseva harju

 Päivät: ti 18.2. klo 19
 Hintaluokka: 40-45 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
 Eläintarhantie 5
Helsinki

Eläintarhantie 5
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kallio


Suuri näyttämö on mieleenpainuva elämys jo puitteidensa ansiosta. Salissa on 923 paikkaa ja 600 neliön kokoinen näyttämö pyöröineen tekevät katsomiskokemuksesta ikimuistoisen. Näyttämötekniikka sekä valo- ja äänijärjestelmät ovat kansainvälistä huipputasoa.

MA 17.2. | Hilland mondays -livecountryklubi

hilland-2016

Hilland Mondays on viikottainen livecountryklubi, joka toimii ravintola Juttutuvassa Säästöpankinrannassa.

Hilland Playboys on multi-instrumentalisti Antti Vuorenmaan ja telecastervirtuoosi Pauli Halmeen johtama helsinkiläinen nuoremman polven country-yhtye.

Tapahtuma


Hilland mondays -livecountryklubi

Päivä: maanantaisin
Aika: 20:00
Hintaluokka: 0€
Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/hillandrecords/

Tapahtumapaikka


Juttutupa
Säästöpankinranta 6
Helsinki

Más on tapaksien napsintaa, grillin tirinää ja yhdessä illastusta ilman kiirettä mihinkään

Más-ravintolan keittiöpäällikkö Ali Suvialalla on vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisessä kuin espanjalaisessa keittiössäkin. Grillimielinen mies pyöräyttää myös monien tapas-annosten raaka-aineet Rotisserie-grillin kautta.

Yhdessä makoisasti ruokailu tekee hyvää niin kielelle kuin mielellekin. Yhteisen pöydän ääressä ojennetaan, jaetaan ja keskustellaan rennosti nautiskelun lomassa. Scandic Simonkentän Más-ravintolan syntyajatus syttyikin pohdinnasta, kuinka ihmiset saataisiin syömään ja nauttimaan enemmän yhdessä.

– Ihmiset voivat paremmin, kun he syövät yhdessä. Tavoitteena ei ollutkaan tehdä espanjalaista ravintolaa, vaan lähdimme ensin miettimään, missä maissa syödään paljon yhdessä, kertoo ravintolatoimenpäällikkö Elina Korkka ravintolaideoinnin alkumainingeista.

Katseet kohdistuivat Välimeren maihin ja lopulta Espanjaan runsaine ja rehevine makuineen. Siellä yhdessä syöminen on vahvasti osa kulttuuria ja ruokailukiireettömyys kukoistaa ystävien sekä perheiden pöydissä. Más nappasi Espanjasta sen ruokailumentaliteetin, messevän Rotisserie-grillin keittiöön, viehkot viinit laseihin ja yhdisti iberialaiseen reseptiikkaan kotimaiset raaka-aineet sekä sopivan tujauksen pohjoismaista twistiä.

Más haluaa tarjota tilaisuuden rentoon sosiaaliseen syömiseen ehtaan espanjalaiseen tapaan, jolloin annoksia kiidätetään köökistä pöytään seurueen kesken maisteltaviksi koko aterian mitalta taikka vaikka vain alkupalojen osalta. Jakaminen on myös mainio tapa saada läpileikkaus ravintolan makukartasta ja tehdä sitten ehkä täsmäisku mielukkaisiin makumaisemiin pääruoan osalta. Sekä tapakset että pääruoat on luotu sellaisiksi, että ne voi jakaa halutessaan helposti kahdelle. Ja sama onnistuu myös jälkihyvyyksien osalta.

Keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafio (vas.) laittaa tiimin kanssa töpinäksi ja taituroi annoksia luukulta ulos.

Keittiö on vahvasti iberialaisvaikutteinen, mutta pohjoismaisista sekä paikallisista raaka-aineista ammentava. Sama linja pitää lounaasta à la carte -annoksiin ja juomiin asti. Ravintolan keittiöpäällikkönä kesällä aloittaneella Ali Suvialalla onkin vankka tausta niin ruoan ja juoman yhdistämisestä kuin espanjalaisesta keittiöstäkin. Juuri ennen Másiin saapumistaan Suviala toimi 5 vuotta panimoravintola Bryggeri Helsingin maltaisten keittömakujen mekaanikkona. Espanjalaisittain taas pitkän keittiöuran mestari on operoinut Bar Tapastassa, Tapas y Tintossa sekä Kipinässä, jossa tapakset olivat jutun juju ja ydin. Tapastelu on iso osa myös Másin maailmaa, jota Suviala luo yhdessä keittiön vuoropäällikkö Sami Cantafion kanssa.

Cerdo eli rapeaa porsaankylkeä ja Gambas Pil Pil eli tomaattiset scampit ikkunan ääressä cavan kanssa maistellen.

– Meille voi hyvin tulla myös pelkästään tapaksille. Siihen lasillinen cavaa tai hyvää olutta. Esimerkiksi tämä Samin kehittelemä grillissä rapsakkapintaiseksi karamellisoitunut porsaankylki-tapas on aivan uskomaton! Kylki asetetaan grillin koriin niin, että kamarapuoli on aina ulospäin, jotta mausteet pysyvät sisällä ja pinnasta tulee rapea, grillimieheksi tunnustautuva keittiöpäällikkö Suviala myhäilee.

Mukavat nojatuoliryhmät ja baaritiskit tarjoavatkin erityisen oivallisen tilaisuuden tulla istuksimaan ihan vaan lasilliselle ja tapakselle tai parille. Toisaalta maut voivat viedä helposti mennessään ja yht’äkkiä sitä löytääkin itsensä illastamasta tai napsimasta tapaksia pöydän täydeltä. Enemmän on enemmän. Ja sehän maistuu jo ravintolan nimessäkin, sillä más on espanjaa ja tarkoittaa enemmän. Enemmän makuja, enemmän aikaa yhdessä. Sitä halutaan ravintolassa tarjota myös niillä tiimoin, ettei pöydästä hätistellä asiakkaita pois parin tunnin jälkeen, vaan vieraiden aterioinnille annetaan runsaasti aikaa. Tästä ravintolasta ei ole kiire pois. Voit viipyä vielä ja maistaa mitä mielit.

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Más

KE 19.2. | Zambezi – näkökulmia kääntävä tarina pakolaisuudesta

Zambesi - Teatteriohjelmisto Helsinki

Zambezi on draamaa kulttuurien kiehtovasta kohtaamisesta, kun Eurooppa on kaaoksessa.

Suomalainen perhe Helsingin Katajanokalta saapuu pakolaisina Zambeziin, Afrikkaan. Miten he pärjäävät, isä, äiti, kaksi tytärtä ja mummo? Miten heidät otetaan vastaan? Tarinassa iskevät yhteen mamut, suvakit ja peruszambezilaiset. Syntyy draamaa, laulua ja vihapuhetta.

Esitys lähtee kiertueelle Aleksanterin teatterin jälkeen, jolloin esityksiä on myös Caisassa ja Kanneltalossa.

Näyttämöllä: Ujuni AhmedEija AhvoMaarika AutioWali HashiMira KiviläStella LaineBetadi MandungaJuha-Pekka MikkolaPape SarrSonja Silvander, Fatima Usman
Käsikirjoitus: Bengt Ahlfors ja Ritva Siikala
Ohjaus: Ritva Siikala
Lavastus: Pia Männikkö
Pukusuunnittelu: Maria Sirén
Valosuunnittelu: Mia Kivinen
Tuottaja: Irina Duskova
Valokuvaus: Johnny Korkman
Graafinen suunnittelu: Mia Kivinen
Muusikot: Pape Sarr ja Maarika Autio
Tuotanto: Irina Duskova ja Katimari Niskala, Zambezi ry, yhteistyössä: Intercult KassandraAfaesAleksanterin teatteri

 

Tapahtuma


Zambezi

 Päivä: ke 19.2.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 35 / 25 / 15 €  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


TI 18.2. | Florian Zeller: Poika

KOM-Teatterin Poika näytökset Helsingissä

KOM-Teatteri näytelmässä Poika Keskiluokkaisissa kulisseissa kytee murhenäytelmä.

Niko ei ole vanhempiensa avioeron jälkeen oma itsensä. Mikään ei kiinnosta, opinnot kaikkein vähiten. Vanhemmilleen hän ei kuitenkaan halua kertoa totuutta – ja vaikeaa se olisikin, kun ei itsekään ymmärrä, miksi elämä ahdistaa. Ehkä muutto äidin luota isän luo ratkaisee ongelmat. Olisiko se uusi alku?

Florian Zellerin Poika on koskettava tarina perheestä ja sen hajoamisesta, rakkaudesta, uusista aluista ja lopullisista päätöksistä.

Ranskalainen Florian Zeller on yksi aikamme arvostetuimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen palkittuja näytelmiään on esitetty useissa eri maissa, myös Suomessa. Poika -näytelmän suomenkielinen kantaesitys nähdään helmikuussa KOM-teatterissa. Näytelmän ohjaa Riikka Oksanen.

”Zellerin suurin lahja on kyky herättää tunteita.” The Guardian

”Florian Zelleriä on kutsuttu aikamme kiinnostavimmaksi näytelmäkirjailijaksi ja henkeäsalpaava [Poika] lujittaa tätä huomiota.” The Times

 

Tapahtuma


Florian Zeller: Poika

 Päivä: ti 18.2.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 20,50 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


KOM-Teatteri
 Kapteeninkatu 26
Helsinki

Kapteeninkatu 26
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori

Panimovierailu ja oluttasting hauska tapa aloittaa illanvietto

Jos ystäväsi nauttii tästä kylmänhuurteisesta juomasta, yllätä hänet suositulla panimovierailulla Suvilahden Stadin Panimolle.

Tunnin kestävä ohjattu panimovierailu tarjoaa kävijöilleen perehdyttävän vilauksen tasokkaan pienpanimon toimintatapoihin ja artesaanioluiden viettelevän maukkaaseen maailmaan. Panimokierroksella selviää mm. oluen neljä raaka-ainetta ja käsityöläisoluen valmistuksen menetelmät. Valmistusprosessiin tutustumisen jälkeen ilta huipentuu neljän eri oluen ohjattuun maistatukseen Stadin Panimobaarissa.

Stadin Panimon New England IPA 5,5 % valittiin Vuoden olut 2018 -kilpailussa parhaaksi olueksi sarjassa Vaalea tai keskitumma eurooppalainen ale.

Tapahtuman voi maksaa myös lahjakortilla
OSTA LAHJAKORTTI

TOIMITUKSEN VINKKI! Hyvä idea polttareihin, ystävänpäivälle, joululahjaksi ja synttärilahjaksi.