HELSINKI Blogi

LA 19.9. | Club act!one – Nauru ei ota laantuakseen – tulee jatkumaan!

Stand up -koomikko Mikko Vaismaa - Keikat HelsinkiHelsingin Kaupunginteatterin Studio Pasilan Club act!one -stand up klubi on irrottelua, vedätystä, itsensä alttiiksi panemista ja uuden esitystilanteen nopeaa oivaltamista. Nauru ei ota laantuakseen, sillä vuoden 2020 alussa starttasi jo 19. vuosi.

LA 19.9.2020
Klo 21:00
Lasse Oikarinen
Jukka Lindström
Anitta Ahonen
Matti Paalanen

 

Stand up illat tuovat lavalle maan eturivin stand up -koomikot. Hulvattomissa, yhden miehen tai naisen esityksissä aiheet vaihtuvat ja saavat uusia vivahteita yleisöltä. Stand up -komiikassa yleisö elää ja saa elää mukana.

Studio Pasila on vakiintunut  Suomen johtavaksi stand up -komiikan estradiksi. Riku Suokkaan perustama Club act!one on ensimmäinen viikoittainen suomenkielinen stand up -klubi, joka on toiminut jo vuodesta 2002. Studio Pasila on noussut Suomen johtavaksi stand up -komiikan estradiksi, jonka lavalla nähdään eturivin koomikoita.

Ensimmäisessä studio Pasilan Club act!onessa 19.1.2002 esiintyivät André Wickström, Markku Toikka, Ilari Johansson, Mika Eirtovaara, Harri Ekonen, Jaakko Saariluoma ja Riku Suokas.

”Raikuvista aplodeista päätellen yleisö on saanut haluamansa. Omatkin vatsalihakset ovat saaneet kiitettävästi kyytiä. Täytyy tulla uudestaan.”
Tuomo Väliaho,Helsingin Sanomat 26.10.2002

Studio Pasila – CLUB ACT!ONE esiintyjät

Syyskausi 2020

19.9.2020
Klo 21:00
Lasse Oikarinen
Jukka Lindström
Anitta Ahonen
Matti Paalanen

24.9.2020
Klo 19:00
Jussi Simola
Pete Kosonen
André Wickström
Heli Sutela

26.9.2020
Klo 21:00
Antti Haapala
Jukka Lindström
James Lórien
Inka Valima

3.10.2020
Klo 21:00
Heikki Vilja
Tommi Ylimäinen
Matti Patronen
Mikko Vaismaa

10.10.2020
Klo 21:00
Tommi Mujunen
Rich Lyons
Tomi Walamies
Antti Akonniemi

17.10.2020
Klo 21:00
Ali Jahangiri
Paul Westlake
Anna Rimpelä
Mikko Kauppinen

24.10.2020
Klo 21:00
Aatu Raitala
Ray Zambino
Fredi Lilius
Ursula Herlin

7.11.2020
Klo 21:00
Helena Pöllänen
Robert Pettersson
Jack Björklund
Heidi Mäkelä

14.11.2020
Klo 21:00
Eeva Vekki
Antti Haapala
Heikki Vilja
Saana Peltola

19.11.2020
Klo 19:00
Tomi Haustola
Ali Jahangiri
Jack Björklund
Anitta Ahonen

21.11.2020
Klo 21:00
Kaisa Pylkkänen
Pietari Vihuri
Anders Helenius
Aurora Vasama

28.11.2020
Klo 21:00
Riku Sottinen
Ida Grönlund
Anders Helenius
Henric Chezec

12.12.2020
Klo 21:00
Lasse Oikarinen
Tommi Ylimäinen
Ursula Herlin
Ville Kormilainen

16.12.2020
Klo 19:00
Eeva Vekki
Heli Sutela
André Wickström
Tomi Haustola

Tapahtumapaikan kotisivut

www.hkt.fi

SU 20.9. | Luolamies -monologi Aleksanterin teatterissa: Martti Suosalo

Vuodesta 2005 yleisöä naurattanut ja itkettänyt Luolamies -monologi on ilmiömäisen näyttelijä Martti Suosalon tulkitsema esitys pursuten stand up –komiikkaa parhaimmillaan.

Yhdysvaltalaisen Rob Beckerin käsikirjoittama monologi herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaailmaan. San Franciscossa 1991 ensi-iltansa saanut, Broadwayn valloittaja jatkaa menestyksekkäästi myös Aleksanterin teatterin ohjelmistossa.

 

Tapahtuma


Luolamies: Martti Suosalo

 Päivä: su 2.9. klo 16 | su 4.10. klo 16 | la 7.11. klo 19 | la 21.11. klo 19 | su 29.11 klo 16
 Hintaluokka: 35,50 / 32,50 €  Ticketmaster.fi
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä Punavuori

LA 19.9. | Suomenlinnan ravintoloissa vietetään herkuttelupäivää

Saunojia vilvoittelemassa Lonnan saaren saunan edustalla. Kuvaaja: Julia Kivelä

Suomenlinnassa järjestetään Suomenlinnan Suupalat -tapahtuma lauantaina 19. syyskuuta. Kahvilat ja ravintolat ovat valmistaneet makeita ja suolaisia maistiaisia, joita myydään vain tapahtumapäivänä 5 € hintaan.

Kierrä vaikka kaikki ravintolat ja kahvilat maistellen kauden makuja ja tutustu samalla Suomenlinnan monipuoliseen kahvila- ja ravintolatarjontaan. Ota ystäväsi ja perheesi mukaan ja tee merimatka linnoitukseen!

Tapahtuman kahvilat ja ravintolat

Mukana tapahtumassa ovat Ravintola Suomenlinnan Panimo, Cafe Silo, Adlerfelt, Cafe Bar Valimo ja Lonnan ravintola. 5 euron herkut ovat tarjolla klo 12 – 18. Kaikki kohteet löytyvät Suomenlinnan matkailijan kartalta.

Ravintola Lonna sijaitsee Lonnan saarella ja sinne kuljetaan Kauppatorilta ja Suomenlinnasta JT-Linen vesibussilla. Merimatkan Suomenlinnaan voi tehdä JT-Linen vesibussilla sekä HSL:n lautalla.

PE 25.9. | Koko teatterin ensi-illassa: Aktivistinäytelmä 3

KokoTeatterin syksyn pääteoksena nähdään Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3, joka on teostrilogian itsenäinen päätösosa

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Keitä nämä aktivistit olivat? Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen. Videoprojisointien kautta näemme esityksessä näyttelijöinä myös Helena Kallion ja Kaisla Löyttyjärven.

Lue lisää: http://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/aktivistinaytelma-iii/
Varaa lippu: bookings@kokoteatteri.fi

 

Tapahtuma


 Aktivistinäytelmä

 Päivä: Esitykset ajalla 25.9.-28.11.
 Hintaluokka: 29,50 / 24,50 / 19  Tiketti.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Koko Teatteri
 Hämeentie 3
Helsinki

Hämeentie 3
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä

Ravintola 10. Kerros on funkkishenkinen uutuus klassikkohotelli Vaakunan huipulla

Funkkisklassikon loistoa tuovat myös funktionalisti Paavo Tynellin valaisimet. Vanhimmat valaisimet edustavat Tynellin 1940-luvun ornamenttipainotteista, koristeellista linjaa. Valikoimaa on uudistuksessa täydennetty Tynellin uustuotannolla.

Helsingin parhaalla paikalla sijaitseva ravintola 10. Kerros avautuu 12. syyskuuta. Tilat on uudistettu funkkiksen hengessä talon uniikkia, alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen.

Kaupungin keskustaan avautuvia näköaloja on avattu entisestään, ja uusi ruokalista nostaa aidot maut esiin. Uudistuksen myötä kävijä voi nauttia yhdellä kertaa ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Ravintolan muotokielen on päivittänyt palkittu sisustusarkkitehtitoimisto Fyra Oy.

– Vaakunan kattoravintola on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä miljöö, joka tuo samalla kertaa suomalaisen muotoilun ja upeat näköalat kaikkien ulottuville, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa ylpeänä.

– Uudistettu 10. Kerros tarjoaa paikan monenlaisiin kohtaamisiin; yläkertaan noustaan kahville, drinkille, syömään, kokoustamaan, juhlimaan ja saunomaan. Ja runsas buffet-aamiaisemme on sekin tarjolla kaikille kaupunkilaisille, Näsärö jatkaa.

Valoa ja vehreyttä monipuolisiin tiloihin

Suunnittelutoimisto Fyra Oy:n sisustusarkkitehdit loivat klassikkoravintolasta tyylikkään ja leikkisän, alkuperäistä sisustusta kunnioittavan kaupunkitilan.

– Muutoksessa haluttiin nostaa suojellut puupinnat paremmin esiin raikastamalla ja modernisoimalla ravintolaympäristöä. Niin ikään talon taide- ja designesineet, kuten muotoilija Paavo Tynellin valaisimet, tulevat nyt paremmin esille. Halusimme myös avata maisemia sekä tuoda takaisin tilojen alkuperäisen vehreyden ja tunnelman, kertovat sisustusarkkitehdit Jasmin Friman ja Elisa Ryhänen-Derrett.

– On ollut hienoa saada olla mukana suunnittelemassa näin ainutlaatuista kohdetta.

Huikeat terassimaisemat, tyylikkäät kokoustilat, ajaton funkkisravintola ja viihtyisä maisemasauna muodostavat upean tilakokonaisuuden kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Ruokalista on tarkoin harkittu kokonaisuus

Vaakunan mutkaton ruokalista täydentää ravintolan uutta tunnelmaa. Keittiöpäällikkö Mikko Terho kuvailee menun sisältöä raaka-aineita arvostavaksi.

– Suunnittelun periaatteina ovat olleet suomalaisuus, helsinkiläisyys ja vastuullisuus, Terho sanoo. Talon pitkä ravintolahistoria toimii keittiöpäällikön inspiraation lähteenä.

– Hyödynnän perinteisiä valmistustapoja maut nykypäivään soveltaen.

Ruokalista tarjoaa kiinnostavan valikoiman niin pientä iltapalaa kaipaavalle kuin pitkän kaavan mukaan illallistavalle savustetuista katkaravuista ja wallenbergista kokonaisiin kolmen ruokalajin menuihin.

– Menneet kuukaudet ovat osoittaneet, että ihmisten tarve kohdata ja kokea yhdessä elää vahvana. Turvallisesti ja elämyksellisesti toteutetuille kohtaamisille on kysyntää. Vaakunan 10. Kerros tarjoaa tilat ikimuistoisiin kohtaamisiin niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa.

– Uusittu ravintola on hotellikokemuksemme kruunu ja itsessään syy tulla minimatkalle Vaakunaan.

Ravintolauudistus on osa Original Sokos Hotel Vaakunan kokonaisvaltaista uudistustyötä, joka käynnistyi vuoden 2018 lopulla. Ravintola ja lounge avautuvat 12. syyskuuta, juhlatila lokakuussa, kokoustilat ja näköalasauna marraskuussa. Hotellia operoi Sokotel Oy.

10. Kerros, Kaivokatu 3, Helsinki.
Ravintola avoinna ma-to klo 11–23, pe klo 11–01, la klo 12–01

Aamiainen ma-pe klo 6.30–10, la-su klo 7–11

Signature-hotelli Marski hurmaa suomalaisilla kummallisuuksilla

Scandicin ensimmäinen Signature-hotelli Suomessa on Marski by Scandic, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Mannerheimintien äärellä Stockmannia vastapäätä. Alkukesästä 2019 täysuudistunut Marski edustaa modernia suomalaista elämäntyyliä ja asennetta, joka on nimetty Finnfulnessiksi.

– Me haluamme tarjota vieraillemme aitoa helsinkiläisyyttä ja aitoa suomalaisuutta oivaltavalla tavalla. Finnfulness on moderni asenne, joka avaa ovet Helsinkiin, sellaisena kuin me sen näemme ja koemme, Marski by Scandicin hotellinjohtaja Jouko Puranen kertoo.

Marskin Finnfulness on yhdistelmä suomalaista vastuullisuutta, ylpeyttä omista juurista ja uteliaisuutta ympäröivää maailmaa kohtaan. Marskissa leikitelläänkin tyylikkäästi suomalaisilla outouksilla. Moni suomalaiseen silmään tuttu, mutta ulkopuolisille oudolta näyttävä asia tuodaan Marskissa esiin oivaltavan uskaltavasti.

– Marski määrittää sanan ”lifestyle” uudelleen. Avaamme uniikin ja rohkean hotellin, joka luo täysin uudenlaista sisältöä ja tapahtumatarjontaa Helsingin keskustaan, Puranen kuvaa.

Oivaltavan suomalaista omaleimaisuutta

Alun perin vuonna 1962 avatun hotellin remontti aloitettiin viime vuoden tammikuussa. Uudistunut hotelli seisoo tukevasti juuriensa päällä edustaen luovaa ja ennakkoluulotonta nykypäivän Helsinkiä.

Moderni suomalaisuus ja helsinkiläisyys eivät pelkästään näy Marskin puitteissa, vaan myös palveluntarjonnassa ja tavassa toimia. Paikallinen kulttuuri näkyy erityisesti tapahtuma-skenessä: vahvasti läsnä ovat helsinkiläinen musiikki, taide ja alakulttuurit.

– Hotelliin ovat lämpimästi tervetulleita viihtymään kotimaisten ja kansainvälisten vieraiden lisäksi myös paikalliset: Marskissa voi viettää aikaa, tehdä töitä tai tulla lasilliselle tai lounaalle, Puranen kertoo.

Omaleimaisuus näkyy myös ravintolatarjonnassa. Kaikki Marskin ravintolatoiminnot ovat uniikkeja ja räätälöityjä. Myös helsinkiläisten kovin kaipaama, legendaarinen Marskin baari palasi katukuvaan entistä rouheampana.