HELSINKI Blogi

PE-SU 4.-13.12. | Sami Hedberg Live from Olohuone -livestriimattu stand up show

Pandemia ja sen mukanaan tuomat kokoontumisrajoitukset muuttivat esiintyvien taiteilijoiden kuluvan vuoden suunnitelmat. Myös standup-koomikko Sami Hedberg joutui siirtämään kiertueensa, mikä vei lavaesiintymiset paitsi Hedbergiltä, myös nauruntäyteiset illat tuhansilta faneilta.

Tuodakseen iloa ja lohtua nykyhistorian synkimpään pikkujoulukauteen, tarjoilee Sami Hedberg uransa ensimmäisen kerran esityksensä suoraan komedianystävien olohuoneisiin perjantaina 4.12.

Sami Hedberg Live from Olohuone -show tuo olohuoneesta yleisön olohuoneisiin komedian lisäksi myös laulua, soittoa ja muita iloisia yllätyksiä.

Suomen suosituimpiin standup-koomikoihin kuuluva Sami Hedberg esiintyy normaalina kiertuevuotenaan yli 60 000 fanille. Hänen esityksensä ovat jo vuosien ajan olleet yksi lipunmyyntipalveluiden myyvimmistä kotimaisista tapahtumista. Tämän vuoden kiertueelle oli myyty ennakkoon yli kymmenen tuhatta lippua, mitkä siirrettiin odottamaan turvallisempia aikoja.

Päätös rakentaa yksi live-esiintyminen asetettujen kokoontumisrajoitusten ja suositusten puitteissa oli vaikea, mutta koronavuosi on paitsi padonnut koomikon esiintymishaluja, antanut myös aiheita komiikkaan. Sami Hedberg Live from Olohuone -show tuo olohuoneesta yleisön olohuoneisiin komedian lisäksi myös laulua, soittoa ja muita iloisia yllätyksiä.

”Päästäksemme vaikeiden aikojen yli, tulee meistä jokaisen kantaa kortemme kekoon. Vähintäänkin koronapirulaisen pysäyttämiseksi annettuja ohjeita noudattamalla, mutta myös mahdollisen muun osaamisensa avulla. Itse koen pystyväni tuottamaan ihmisille iloa ja hyvää mieltä ja nyt niille on tarvetta. Perutut pikkujoulut, eristäytyminen sekä epätietoisuus terveydestä ja töistä maksimoivat kurjuutta, mutta huolia voi käsitellä huumorin avulla. Toivonkin, että voisimme edes yhtenä iltana kokea naurun kokonaisvaltaisen voiman”, kertoo standup-koomikko ja näyttelijä Sami Hedberg ja jatkaa: ”Tämän yhden erikoisillan rakentaminen on vienyt itseltäni enemmän aikaa kuin minkään muun show’n tekeminen. Yksittäisvedossa on paljon mietittävää digitaalisesta jakelusta verkon yli aidosti toimivaan sisältöön, turvavälejä ja kokoontumisrajoituksia unohtamatta. Olen pitkän esiintymistauon aikana saanut kuitenkin valtavasti uusia ideoita ihmisten hauskuuttamiseksi. Illan ohjelma tuleekin sisältämään komedian lisäksi myös musiikkia ja laulua, mitkä tuovat olohuoneesta lähetettyyn esitykseeni omat haasteensa.”

Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellisia toimia myös koomikolta

Komedia on kautta vuosituhansien ollut tapa käsitellä vaikeita asioita ja moderni standup jatkaa antiikin Kreikassa esiteltyä, kollektiiviselle naurulle perustuvaa komediaperinnettä. Korona kuitenkin pakottaa yleisön pysymään perhepiirissä kodeissaan, joten verkon kautta suorana lähetettävä komediailta asettaa koomikon uudenlaisen haasteen eteen. Suurten yleisömassojen nauru on komediaillan normaalia vuoropuhelua, mutta nyt show pitää toteuttaa minimimäärällä hauskuutettavia.

– Koko maailmaa koettelee nyt tappava, vakava tauti, ja sille ei tule nauraa. Ihmisten koronakäyttäytymismallit luovat kuitenkin herkullisia mahdollisuuksia huumorille. Nauru tarttuu jopa koronaa herkemmin ja teen parhaani, että saan kotona iltaansa viettävän yleisön niin sanotusti repeämään, jatkaa Hedberg ja lisää:

– Tällaista suoraa striimikeikkaa en ole koskaan aiemmin tehnyt, joten on pakko tunnustaa, että tuhansien lavakeikkojen kokemuksellakin kameran takana olevan kotiyleisön eteen nouseminen jännittää. Onneksi minulla on lähipiiristäni läsnä muutaman ihmisen miniyleisö, joiden reaktioista näen miten juttuni toimivat.

Hedberg antaa kotikatsomoille yksinkertaiset vinkit:

Oma olohuone antaa yleisölle mahdollisuuden paitsi pysyä turvassa, myös rakentaa itselleen sopivimmat tarjoilut. Nyt ei tarvitse myöskään miettiä, mitä pistää keikalle päälleen. Olkaa kuitenkin varovaisia ja vastuullisia vierasmäärien kanssa. Tämä show onkin parhaimmillaan nautittaessa vain oman ydinporukan kanssa.

Sami Hedberg Live from Olohuone -standup-esitys alkaa perjantaina 4. joulukuuta kello 20.00. Esityksen kesto on 1h 15min. Katseluoikeuden mahdollistava koodi (13,90 euroa) osoitteesta www.netkomedi.com. Show toteutetaan olohuoneesta olohuoneisiin minimikokoisen tuotanto- ja esiintyjäryhmän avustuksella.

Helsingin tunnelmallisista kortteliravintoloista tunnettu Patrik Lindström on MasterChef 2020 -voittaja

MasterChef 2020 - Patrik Lindström

MasterChef 2020 -voittajaksi kruunattiin MTV3-kanavalla nähdyssä finaalissa helsinkiläinen keittiömestari ja ravintoloitsija Patrik Lindström. Mies on tunnettu tunnetuista kortteliravintoloistaan.

Nykyisin Young Hearts -ravintolan takaa löytyvän herrasmieskokki Patrik Lindströmin aiempia ravintoloita ovat mm. Elviira ja Lupolo. Young Hearts on jatkumoa näille tunnelmallisille kortteliravintoloille, jotka aikoinaan palvelivat Punavuoressa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Young hearts (@younghearts_restaurant) jakama julkaisu

Mies nappasi nyt MasterChef-tittelin ja sen mukanaan tuoman 10 000 euron rahapalkinnon ruokaohjelman jännittävässä finaalissa, jossa hänellä oli vastassa niin ikään helsinkiläinen Dani.

Finaalitehtävänä oli tarjota kolmen ruokalajin menu: alku-, pää- ja jälkiruoka. Tuomarit Sikke Sumari, Kari Aihinen ja Tomi Björck maistelivat menut sokkona ja pisteyttivät annokset asteikolla 1-10. Voittajaksi valittiin todella tiukalla kahden pisteen erolla Patrikin menu.

Omaa MasterChef-kokemustaan Patrik muistelee lämmöllä. Ohjelman kuvausten jälkeen Patrikin elämä palautui nopeasti omille urilleen omassa Young Hearts -ravintolassa.

– Sadan prosentin varmuudella voin sanoa, että MasterChef -kisan muistaa loppuelämänsä. Tästä vaan jatketaan täysillä eteenpäin niin kuin ennenkin ja katsotaan mitä uusia ovia ja mahdollisuuksia voitto mahdollisesti availee, Patrik sanoo nyt.

Kisassa oleminen on antanut paljon energiaa pimeään ja ravintola-alaa kurittaneeseen syksyyn.

– Kisassa mukana olo antoi hyvää fiilistä syksyn kiireisiin ja koronarajoitusten kanssa luovimiseen. Välillä oli hieman vaikeaa pitää suu supussa, kun tutut yrittivät kyniä irti juonipaljastuksia ja etenkin naiset Danin puhelinnumeroa, Patrik naurahtaa.

– Voittajan on kuulemma aina helppo hymyillä, mutta muutenkin kisassa mukana oleminen antoi paljon uutta energiaa omaan tekemiseen, sekä tietenkin nipun uusia ystäviä. Kokemuksen jälkeen on nähnyt oman arkityön ja siihen liittyvät luomisprosessit aivan uudessa valossa, hän jatkaa.

– Patrikin näkemys on laaja, hän hallitsee monen eri maan makumaailmat. Tärkeää on myös, että hän osaa laajan repertuaarin alkuruuista jälkkäreihin. Patella oli tekniikka kohdalla ja hän meni aina maku edellä, Tomi Björck sanoo.

– Pate oli tasaisen varma kisan läpi, hän oli hyvä kaiken aikaa. Lisäksi hän oli tunteella mukana, kuten painetehtävässä nähtiin. Hän on pomminvarma ammattilainen, rauhallinen ja tyylikäs herrasmieskokki, kertoo Kape Aihinen.

– Pate oli tiimityössä rauhallinen. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä ravintolan keittiössä täytyy aina pystyä työskentelemään ryhmässä, jossa saattaa olla hyvinkin erilaisia tyyppejä. Patrikin keskittynyt, monipuolisesti osaava ote sopii tähän erinomaisesti, Sikke Sumari kertoo.

Joululahjaksi oluet lähipanimosta ja olutpuodista – Pienpanimokenttä tarvisee vieläkin apuasi!

CoolHead Brew, Kuvaaja: Oskari Sarkima

Helsingin seudulla on useita pienpanimoita, joista voi noutaa mukaansa oluita. Panimomyymälästä suoraan ostettuna oluita saa myös vahvempina versioina kuin esimerkiksi ruokakaupoista, joissa olutvalikoimaa rajoittaa alempi alkoholiprosenttiraja. Panimoiden omista olutkaupoista saa kaikki uutuudet ja vakiotuotteet 12% asti.

CoolHead Brew -panimon markkinointi- ja kehityspäällikkö Aleksi Saikkonen avasi meille keväällä pienpanimoiden yleistä tilannetta. Ravintoloiden ja baarien sulkeuduttua suurimmalta osalta pienpanimoista katosi merkittävin tai ainakin yksi merkittävimmistä myyntikanavista. Valtaosa pienpanimoista on itsenäisiä toimijoita, joilla ei ole taustalla isoja rahoittajia. Kassavirran heikkeneminen näkyy ja tuntuu siis äkkiä.

– Reagointi tilanteeseen on kuitenkin ollut nopeaa. Ulosmyynti suoraan panimolta on noussut merkittävään rooliin ja ainakin meillä myös myynti päivittäistavarakauppoihin on lisääntynyt roimasti. Myös monet baarit ovat siirtyneet tai siirtymässä take away -malliin. Alle 5.5% oluita on lupien kanssa mahdollista myydä asiakkaille mukaan, kertoo Saikkonen.

Tukemalla pientuottajia nyt mahdollistat sekä heidän tulevaisuutensa että tuet kotimaista juoma- ja ruokakulttuuria.

Helsingin olutkaupat – Pääkaupunkiseudun panimomyymälät

Älä myöskään unohda lahjakortteja!

Noudot Stadin panimon olutkaupasta ma-pe 12-16

Noudot Bryggerin olutkaupasta ma-pe klo 12-18

Noudot Maku-kioskin aukioloaikoina ke ja pe klo 14-18 tai la klo 10-14

Noudot pe 13-18, la 13-16

Noudot myymälän aukioloaikoina: ke-to 14-21, pe-la 13-21

Noudot to 14-17, pe 14-18, la 13-16

7Ruosniemi Brewery Taproom

Avataan joulunalusviikoilla

Aukiolot ilmoitetaan myöhemmin. Yhdistetty verkkokauppatilaus ja nouto taproomista mahdollinen.

Ruosniemi Brewery avaa Helsingin keskustassa uudistuneella Kaivopihalla olutkaupan ja taproomin

Noudot ma-to 09-16 ja pe 09-18

Noudot ke-to 15-18, pe 14-19, la 12-18

Espoolaisen Fat Lizardin olutkaupasta myydään sekä marketti- että baarivahvuisia oluita aina tuoreena ja kylmänä. Parhaassa tapauksessa olut lyödään hyllyyn samana päivänä suoraan tölkityslinjalta. Myynnissä on myös oheistuotteita ja snackseja.

Noudot ke-la 14-21. Tilauksia vastaanotetaan verkossa noutopäivään klo 11 asti.

Noudot ma-ti 10–18, ke-pe 10-21 ja la 14-18

Jutun kansikuva: Oskari Sarkima

Lue myös

Etämyynti on sallittu ulkomaisille yrityksille, mutta kiellettyä kotimaisilta valmistajilta.

VIISI TÄHTEÄ: Pienpanimot tekivät oman lakiehdotuksen oluiden etämyynnin ja kotiinkuljetusten sallimisesta

Tamperelaispanimo vastaa koronaepidemian haasteisiin – Panimomyymälä auki ja juomia jopa kotiovelle

KE 2.12. LIVESTREAM | Nordic Jazz Network presents: Nordic Jazz Comets Stream

Raikasta pohjoismaista jazznäkemystä esittelevä Nordic Jazz Comets -katselmus järjestetään We Jazz -festivaalin peruuntumisen myötä stream-tapahtumana 2. joulukuuta.

Suomen edustaja, Kadi Vija Key Project esiintyy suorana G Livelabista, jossa keikka streamataan suljetuin ovin. Neljän muun pohjoismaisen yhtyeen taltioinnit nähdään muun muassa Trondheimista ja Reykjavikista käsin.

Pohjoismaiset jazzliitot tarjoavat vuosittain viidelle kansainvälistymisen kynnyksellä olevalle yhtyeelle mahdollisuuden esiintyä jazzalan ammattilaisille ja yleisölle Nordic Jazz Comets -katselmuksessa.

Free stream on Wed, Dec 2, at 5:45pm (UTC+2):
https://www.youtube.com/user/wejazzhelsinki

Aikataulu
17:55 Svaneborg Kardyb (DEN)
Nikolaj Svaneborg – Würlitzer, syntetisaattori, piano, Jonas Kardyb – rummut, lyömäsoittimet

18:30 Post-sun-vision (SWE)
Alice Hernqvist – piano, Aaron Mandelmann – basso, Mario Ochoa – rummut

19:05 Ingibjörg Turchi Band (ICE)
Ingibjörg Elsa Turchi – sähköbasso, Magnús Trygvason Eliassen – rummut, Hróðmar Sigurðsson – kitara, Tumi Árnason – tenorisaksofoni, Magnús Jóhann Ragnarsson – piano, koskettimet

19:40 Kjetil Mulelid Trio (NOR)
Kjetil Mulelid – piano, Andreas Winther – rummut, Bjørn Marius Hegge – kontrabasso

20:15 Kadi Vija Key Project (FIN)
Kadi Vija – laulu, Max Zenger – bassoklarinetti, Tuomo Dahlblom – kitara, Tuomas Timonen – rummut

 

Tapahtuma


Nordic Jazz Network presents: Nordic Jazz Comets Stream

 Päivä: ke 2.12.
 Aika: 17:45
 Hintaluokka: 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


G Livelab
G Livelab
 Yrjönkatu 3
Helsinki

Yrjönkatu 3
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kaartinkaupunki


Muusikkojen liiton omistuksessa oleva G Livelab on musiikkiklubi, joka keskittyy laadukkaan musiikkielämyksen tarjoamiseen ja mielenkiintoisten artistien esittelemiseen. Helsingissä niin G Livelabin äänentoistoa, kokonaisvaltaista musiikkikokemusta kuin esiintyjäskaalaakin on kehuttu vuolaasti.

UUTTA! Katso myös G Livelab Tampere

 

G Livelab Helsinki julkistanut vuoden 2021 ohjelmistoaan, mukana mm. Iiro Rantala Flock, The Hearing, Laineen Kasperi ja Gàjanas

G Livelab Helsinki julkistanut vuoden 2021 ohjelmistoaan, mukana mm. Iiro Rantala Flock, The Hearing, Laineen Kasperi ja Gàjanas

Joulukuun G Livelab Helsinki -konsertit siirtyvät suurilta osin vuodelle 2021 tiukennettujen koronarajoitusten vuoksi. 

G Livelab Helsingin vuoden 2021 keikkakalenteri täyttyy inspiroivalla kattauksella huippukonsertteja, jotka sisältävät musiikkia halki kirjavan tyylispektrin aina jazzista rockiin, folkista elektroniseen ambientiin ja indie popista nykymusiikkiin.

Viitasen Piia keikat Helsinki
12.-13.2. Viitasen Piia G Livelabissa.

Tuoreimpiin keikkajulkistuksiin lukeutuvat mm. tähtipianisti Iiro Rantalan nuorista nousevista muusikoista koostuva uusi kvartetti Flock (27.1.), Čihkkojuvvon / Hidden -debyyttialbuminsa julkaisua juhlistava, saamenkielistä etno-progea tarjoileva Gàjanas (11.2.), Suomen tyylikkäimpiin tribuuttibändeihin lukeutuva The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band (18.2.), Ruusut- ja Pintandwefall-yhtyeistä tutun Ringa Mannerin dream pop -yhtye The Hearing (6.3.) ja duokeikalla voimansa yhdistävät vokalisti Emma Salokoski ja haitaristi Johanna Juhola (11.3.).

The Hearing - Keikat Helsingissä
6.3.2021 The Hearing G Livelabissa.

Lisäksi uusiin artistikiinnityksiin kuuluvat mm. Agents-kitaristi Esa Pulliainen ja rock-laulaja Mr Breathless yhtyeineen (26.3.), tuoreimman Psyko Cowboy -levynsä materiaalia esittävä hip hop -artisti Laineen Kasperi (23.4.), yhdysvaltalaissäveltäjä Steve Reichin Drumming-merkkiteoksen esittävä lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble sekä rakastettu rock ’n roll -kokoonpano Hearthill (17.4.). Lisää ohjelmistoa julkistetaan jatkuvasti.

Vallitsevan koronavirustilanteen ja pääkaupunkiseudun tapahtumia koskevien rajoitusten vuoksi joulukuun konsertit siirtyvät pääosin ensi vuoteen. G Livelab Helsingin tuleva ohjelmisto on nähtävissä alla ja keikkojen tarkemmat tiedot löytyvät klubin verkkosivuilta: http://glivelab.fi.

G Livelabin pääsyliput ovat myynnissä klubin omassa lippukaupassa ja mobiilisovelluksessa, sekä Lippupisteen ja Tiketin myyntipisteissä. G Livelab -mobiilisovelluksen avulla on mahdollista ostaa lippuja Helsingin sekä Tampereen G Livelabin keikoille. Keikkalippujen lisäksi applikaatiolla voi myös tilata paikan päällä juomia suoraan pöytään. G Livelab -applikaatio on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playstä.

G LIVELAB HELSINKI 2021

20.1. 19:00 Pop & Jazzleirin 50-vuotisjuhlakonsertti
21.1. 19:00 Timanttinen keikka: Neljä Ruusua ***loppuunmyyty***
25.1. 19:00 Timanttinen keikka: Litku Klemetti ***loppuunmyyty***
27.1. 19:00 Iiro Rantala Flock
11.2. 19:00 Gàjanas
12.2. 20:00 Viitasen Piia – Meidän jälkeemme hiljaisuus
13.2. 20:00 Viitasen Piia – Meidän jälkeemme hiljaisuus
18.2. 20:00 The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band
13.3. 20:00 AHO
26.3. 20:00 Esa Pulliainen w/ Mr Breathless
27.3. 20:00 Pohjonen Alanko
8.4. 19:00 Sointi Jazz Orchestra feat. Mathias Eick (FI/NO)
17.4. 20:00 Hearthill
21.4. 19:00 Vasas Flora och Fauna
6.5. 19:00 Osuma Ensemble: Steve Reich 85 vuotta ja Drumming 50 vuotta -juhlakonsertti
11.5. 19:00 Strandberg Project feat. Juhani Aaltonen & Felix Zenger
13.5. 19:00 Edu Kettunen, Mika Kuokkanen, Johanna & Mikko Iivanainen
27.5. 19:00 Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US)
28.5. 20:00 Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (FI/US)
8.9. 20:00 Enemy (UK/SE)
8.12. 20:00 Tamikrest (DZ)
9.12. 19:00 Jesse Kaikuranta: Christmas Jazz

G Livelab on kokonaisvaltaisen musiikkielämyksen ehdoilla suunniteltu liveklubi Helsingin keskustassa. Huippuluokan äänentoisto sekä viihtyisän ilmapiirin luova moderni design tarjoavat mainiot olosuhteet kansainvälisten ja kotimaisten kärkiartistien keikoille. Helsinkiin G Livelab avattiin vuonna 2016 ja Tampereen G Livelab avasi ovensa elokuussa 2019.

Ruosniemi Brewery avaa Helsingin keskustassa uudistuneella Kaivopihalla olutkaupan ja taproomin

Porilaistaustainen pienpanimo Ruosniemi Brewery tuo valikoimansa ja myöhemmin muidenkin satakuntalaisten panimoiden herkkuja helsinkiläisten huulille. Porin Ruosniemen kaupunginosassa vuodesta 2011 laadukkaita ja palkittuja käsityöläisoluita valmistanut panimo avaa uudistuneella Kaivopihalla olutkaupan ja taproomin.

– Haluttiin lähteä tuomaan isolle kirkolle vähän porilaista meininkiä – kuitenkin niin, että olut on kylmää ja asiakaspalvelu lämmintä, toteaa panimon toimitusjohtaja ja perustaja Juho-Matti Karpale.

Ruosniemi Brewery Helsinki Shop & Taproomin toiminta-ajatuksena on tuoda kaikki Ruosniemen tuotteet, uutuudet ja harvinaisuudet joko kaupasta ostettavaksi mukaan tai maisteltavaksi paikan päällä.

Ruosniemi Brewery on 2011 perustettu laatuolueen keskittyvä pienpanimo, joka valmistaa moderneja, kansainvälisesti palkittuja klassikkotuotteita. Julistamme oluen ilosanomaa vastuullisesti ja haluamme tuoda hauskuutta ihmisten elämään. Teemme olutta, jotta ihmiset voisivat juoda paremmin.

– Valikoima tulee koostumaan ensi alkuun panimon omista oluista ja lonkeroista, mutta jatkossa tuodaan esille Satakunnan muidenkin pienpanimoiden ja -tuottajien kirjoa. Esimerkiksi meidän Tyrnilonkeroa maistamalla pääsee maakuntamatkalle omalla kotisohvalla, Karpale valaisee.

Noin sadan neliön liiketila sijaitsee sisällä Kaivopihan uudistuneessa kauppakeskuksessa, jonne katutason sisäänkäynti on kolmen sepän patsaalta sekä Kaivopihalta, ravintola Zetorin alapuolelta. Taproomin puolella on 50 asiakaspaikkaa ja kaupan puolelta löytyvät oluet löytyvät kylmäkaapeista ja sesongin mukaisista lahjapakkauksista.

Olutkauppa tulee olemaan auki joulunalusviikoilla kauppakeskuksen aukioloaikoina ja anniskelun suhteen tullaan noudattamaan viranomaisten suosituksia.

Kuvat: Ruosniemen panimo

https://ruosniemenpanimo.fi/