HELSINKI Blogi

LA 19.9. | Suomenlinnan ravintoloissa vietetään herkuttelupäivää

Saunojia vilvoittelemassa Lonnan saaren saunan edustalla. Kuvaaja: Julia Kivelä

Suomenlinnassa järjestetään Suomenlinnan Suupalat -tapahtuma lauantaina 19. syyskuuta. Kahvilat ja ravintolat ovat valmistaneet makeita ja suolaisia maistiaisia, joita myydään vain tapahtumapäivänä 5 € hintaan.

Kierrä vaikka kaikki ravintolat ja kahvilat maistellen kauden makuja ja tutustu samalla Suomenlinnan monipuoliseen kahvila- ja ravintolatarjontaan. Ota ystäväsi ja perheesi mukaan ja tee merimatka linnoitukseen!

Tapahtuman kahvilat ja ravintolat

Mukana tapahtumassa ovat Ravintola Suomenlinnan Panimo, Cafe Silo, Adlerfelt, Cafe Bar Valimo ja Lonnan ravintola. 5 euron herkut ovat tarjolla klo 12 – 18. Kaikki kohteet löytyvät Suomenlinnan matkailijan kartalta.

Ravintola Lonna sijaitsee Lonnan saarella ja sinne kuljetaan Kauppatorilta ja Suomenlinnasta JT-Linen vesibussilla. Merimatkan Suomenlinnaan voi tehdä JT-Linen vesibussilla sekä HSL:n lautalla.

TO 17.9. | Alexi Tuomarila trio ravintola Laulumiehissä

Suomijazzin kansainvälisesti arvostetuimpiin nykytekijöihin kuuluvan Tuomarilan triossa mukana ovat ECM-levymerkin artisteihin kuuluva norjalaisbasisti Mats Eilertsen ja mm. Oddarrang-yhtyeestään tunnettu rumpali Olavi Louhivuori.

Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan syksyn ohjelma on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Torstaina 17.9. Ravintola Laulumiehien lavalle nousee Alexi Tuomarila trio.

Jazz-Emmalla vuonna 2020 palkitun Alexi Tuomarilan pohjoismainen trio on toiminut jo 15 vuotta, ja pitkä historia kuuluukin trion soitosta: Tuomarilan trio on muokkautunut vuosien varrella yhdessä sykkiväksi yksiköksi.

Trion viimeisin brittiläiselle Edition Records:lle levytetty Sphere on saanut erinomaista kansainvälistä tunnustusta: mm. arvostettu BBC Music Magazine valitsi albumin kuukauden jazz levyksi (07/19) ja antoi levylle täydet viisi tähteä.

Alexi Tuomarila Triossa soittavat myös Suomen jazzhuippuihin lukeutuvat rumpali Olavi Louhivuori ja basisti Eero Tikkanen.

Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja trion lähes telepaattinen yhteys. Tämä musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisoinnilla.

 

Tapahtuma


Alexi Tuomarila trio

 Päivä: to 17.9.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 18 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ravintola Laulumiehet
 Hietaniemenkatu 2
Helsinki

Hietaniemenkatu 2
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Töölö

TO 17.9. | Susanna Aleksandra: Tribute to Carmen McRae

Vuonna 2020 täyttyy 100 vuotta amerikkalaisen jazz-ikonin Carmen McRae syntymästä. Koko Jazz Clubin lavalle nousee torstaina 17.9. Viron ja Suomen jazzmuusikot Susanna Aleksandra, Holger Marjamaa, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen.

Virolainen Susanna Aleksandra on virolainen jazzlaulaja, lyyrikko ja säveltäjä. Hänen intohimonsa eri kieliä kohtaan ilmenee sanojen ja melodioiden vaivattoman ilmaisun kautta, joka leikittelee perinteisen, modernin ja latinalaisen jazzin välillä. Karismaattinen Aleksandra on kuin syntynyt tulkitsemaan tarinoita ja lumoamaan kuulijansa. Susannan debyyttialbumi Miracles julkaistiin vuonna 2015.

Susanna Aleksandra, laulu
Holger Marjamaa, piano
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

 

Tapahtuma


Susanna Aleksandra: Tribute to Carmen McRae

 Päivä: to 17.9.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 20 / 18 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Koko Jazz
Koko Jazz
 Hämeentie 3
Helsinki

Hämeentie 3
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kamppi


Jazzmuusikoiden Helsingin Kallioon perustama Koko Jazz Club tarjoaa kaupungin parasta jazzia yli sata kertaa vuodessa Helsingissä ja Iisalmessa.

Elokuussa 2010 KokoTeatterissa käynnistynyt jazzklubista on lyhyessä ajassa muodostunut suomalaisen jazzmusiikin päänäyttämö.

Samoissa tiloissa toimiva KokoTeatteri on vapaa ammattiteatteri, jonka ohjelmisto koostuu uusista kotimaisista näytelmistä ja kiinnostavien ulkomaisten näytelmien Suomen kantaesityksistä.

PE 25.9. | Koko teatterin ensi-illassa: Aktivistinäytelmä 3

KokoTeatterin syksyn pääteoksena nähdään Helena Kallion Aktivistinäytelmä 3, joka on teostrilogian itsenäinen päätösosa

Näytelmä kertoo toisen maailmansodan rikosten, kylmän sodan imperialismin ja ydinvarustelun herättämistä 60-luvun vallankumouksellisista ja aktivisteista – sivistyneistä naisista, äideistä, kirjailijoista, journalisteista, poliitikoista ja opettajista, joiden vaikutus kansalaisoikeus- ja ympäristöliikkeisiin yltää meidän päiviimme. Keitä nämä aktivistit olivat? Kuinka heistä tuli aktivisteja? Minkä he halusivat muuttuvan? Mitä heidän työnsä ja kohtalonsa meille osoittavat? Ja olemmeko me ottaneet opiksemme?

Kallion kynästä lähtevä teksti on fyysistä ja rytmistä – näytelmän päähenkilöiden puheenvuorot peilautuvat edelläkävijöiden kohtaloista lähihistorian tapahtumiin ja riipaisevan ajankohtaisesti myös Black Lives Matter -liikkeeseen.

Lavalla nähdään Tukholman Dramatenissa aikaisemmin esiintynyt Tuuli Heinonen, musiikista vastaava ja muun muassa Elifantree-yhtyeessä vaikuttava Anni Elif Egecioglu sekä KokoTeatterin Anna Veijalainen. Videoprojisointien kautta näemme esityksessä näyttelijöinä myös Helena Kallion ja Kaisla Löyttyjärven.

Lue lisää: http://www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/aktivistinaytelma-iii/
Varaa lippu: bookings@kokoteatteri.fi

 

Tapahtuma


 Aktivistinäytelmä

 Päivä: Esitykset ajalla 25.9.-28.11.
 Hintaluokka: 29,50 / 24,50 / 19  Tiketti.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Koko Teatteri
 Hämeentie 3
Helsinki

Hämeentie 3
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä

Ravintola 10. Kerros on funkkishenkinen uutuus klassikkohotelli Vaakunan huipulla

Funkkisklassikon loistoa tuovat myös funktionalisti Paavo Tynellin valaisimet. Vanhimmat valaisimet edustavat Tynellin 1940-luvun ornamenttipainotteista, koristeellista linjaa. Valikoimaa on uudistuksessa täydennetty Tynellin uustuotannolla.

Helsingin parhaalla paikalla sijaitseva ravintola 10. Kerros avautuu 12. syyskuuta. Tilat on uudistettu funkkiksen hengessä talon uniikkia, alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen.

Kaupungin keskustaan avautuvia näköaloja on avattu entisestään, ja uusi ruokalista nostaa aidot maut esiin. Uudistuksen myötä kävijä voi nauttia yhdellä kertaa ajattomasta designista, upeista näkymistä, laadukkaasta ruoasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Ravintolan muotokielen on päivittänyt palkittu sisustusarkkitehtitoimisto Fyra Oy.

– Vaakunan kattoravintola on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä miljöö, joka tuo samalla kertaa suomalaisen muotoilun ja upeat näköalat kaikkien ulottuville, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa ylpeänä.

– Uudistettu 10. Kerros tarjoaa paikan monenlaisiin kohtaamisiin; yläkertaan noustaan kahville, drinkille, syömään, kokoustamaan, juhlimaan ja saunomaan. Ja runsas buffet-aamiaisemme on sekin tarjolla kaikille kaupunkilaisille, Näsärö jatkaa.

Valoa ja vehreyttä monipuolisiin tiloihin

Suunnittelutoimisto Fyra Oy:n sisustusarkkitehdit loivat klassikkoravintolasta tyylikkään ja leikkisän, alkuperäistä sisustusta kunnioittavan kaupunkitilan.

– Muutoksessa haluttiin nostaa suojellut puupinnat paremmin esiin raikastamalla ja modernisoimalla ravintolaympäristöä. Niin ikään talon taide- ja designesineet, kuten muotoilija Paavo Tynellin valaisimet, tulevat nyt paremmin esille. Halusimme myös avata maisemia sekä tuoda takaisin tilojen alkuperäisen vehreyden ja tunnelman, kertovat sisustusarkkitehdit Jasmin Friman ja Elisa Ryhänen-Derrett.

– On ollut hienoa saada olla mukana suunnittelemassa näin ainutlaatuista kohdetta.

Huikeat terassimaisemat, tyylikkäät kokoustilat, ajaton funkkisravintola ja viihtyisä maisemasauna muodostavat upean tilakokonaisuuden kaupungin keskeisimmällä paikalla.

Ruokalista on tarkoin harkittu kokonaisuus

Vaakunan mutkaton ruokalista täydentää ravintolan uutta tunnelmaa. Keittiöpäällikkö Mikko Terho kuvailee menun sisältöä raaka-aineita arvostavaksi.

– Suunnittelun periaatteina ovat olleet suomalaisuus, helsinkiläisyys ja vastuullisuus, Terho sanoo. Talon pitkä ravintolahistoria toimii keittiöpäällikön inspiraation lähteenä.

– Hyödynnän perinteisiä valmistustapoja maut nykypäivään soveltaen.

Ruokalista tarjoaa kiinnostavan valikoiman niin pientä iltapalaa kaipaavalle kuin pitkän kaavan mukaan illallistavalle savustetuista katkaravuista ja wallenbergista kokonaisiin kolmen ruokalajin menuihin.

– Menneet kuukaudet ovat osoittaneet, että ihmisten tarve kohdata ja kokea yhdessä elää vahvana. Turvallisesti ja elämyksellisesti toteutetuille kohtaamisille on kysyntää. Vaakunan 10. Kerros tarjoaa tilat ikimuistoisiin kohtaamisiin niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille, hotellinjohtaja Satu Näsärö toteaa.

– Uusittu ravintola on hotellikokemuksemme kruunu ja itsessään syy tulla minimatkalle Vaakunaan.

Ravintolauudistus on osa Original Sokos Hotel Vaakunan kokonaisvaltaista uudistustyötä, joka käynnistyi vuoden 2018 lopulla. Ravintola ja lounge avautuvat 12. syyskuuta, juhlatila lokakuussa, kokoustilat ja näköalasauna marraskuussa. Hotellia operoi Sokotel Oy.

10. Kerros, Kaivokatu 3, Helsinki.
Ravintola avoinna ma-to klo 11–23, pe klo 11–01, la klo 12–01

Aamiainen ma-pe klo 6.30–10, la-su klo 7–11

Signature-hotelli Marski hurmaa suomalaisilla kummallisuuksilla

Scandicin ensimmäinen Signature-hotelli Suomessa on Marski by Scandic, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Mannerheimintien äärellä Stockmannia vastapäätä. Alkukesästä 2019 täysuudistunut Marski edustaa modernia suomalaista elämäntyyliä ja asennetta, joka on nimetty Finnfulnessiksi.

– Me haluamme tarjota vieraillemme aitoa helsinkiläisyyttä ja aitoa suomalaisuutta oivaltavalla tavalla. Finnfulness on moderni asenne, joka avaa ovet Helsinkiin, sellaisena kuin me sen näemme ja koemme, Marski by Scandicin hotellinjohtaja Jouko Puranen kertoo.

Marskin Finnfulness on yhdistelmä suomalaista vastuullisuutta, ylpeyttä omista juurista ja uteliaisuutta ympäröivää maailmaa kohtaan. Marskissa leikitelläänkin tyylikkäästi suomalaisilla outouksilla. Moni suomalaiseen silmään tuttu, mutta ulkopuolisille oudolta näyttävä asia tuodaan Marskissa esiin oivaltavan uskaltavasti.

– Marski määrittää sanan ”lifestyle” uudelleen. Avaamme uniikin ja rohkean hotellin, joka luo täysin uudenlaista sisältöä ja tapahtumatarjontaa Helsingin keskustaan, Puranen kuvaa.

Oivaltavan suomalaista omaleimaisuutta

Alun perin vuonna 1962 avatun hotellin remontti aloitettiin viime vuoden tammikuussa. Uudistunut hotelli seisoo tukevasti juuriensa päällä edustaen luovaa ja ennakkoluulotonta nykypäivän Helsinkiä.

Moderni suomalaisuus ja helsinkiläisyys eivät pelkästään näy Marskin puitteissa, vaan myös palveluntarjonnassa ja tavassa toimia. Paikallinen kulttuuri näkyy erityisesti tapahtuma-skenessä: vahvasti läsnä ovat helsinkiläinen musiikki, taide ja alakulttuurit.

– Hotelliin ovat lämpimästi tervetulleita viihtymään kotimaisten ja kansainvälisten vieraiden lisäksi myös paikalliset: Marskissa voi viettää aikaa, tehdä töitä tai tulla lasilliselle tai lounaalle, Puranen kertoo.

Omaleimaisuus näkyy myös ravintolatarjonnassa. Kaikki Marskin ravintolatoiminnot ovat uniikkeja ja räätälöityjä. Myös helsinkiläisten kovin kaipaama, legendaarinen Marskin baari palasi katukuvaan entistä rouheampana.