HELSINKI Blogi

LA 18.1. | Mare ja hänen poikansa Mare -ooppera Aleksanterin teatterissa

Mare ja hänen poikansa Aleksanterin teatterissa”Pohjolan Pucciniksi” kutsutun Tauno Pylkkäsen Mare ja hänen poikansa Mare -ooppera palaa näyttämölle ensimmäisen kerran vuoden 1953 jälkeen Aleksanterin teatterissa.

Oopperan libretto pohjautuu kirjailija Aino Kallaksen traagiseen näytelmään. Viro on miehitetty, ja leskiäiti Mare on menettänyt taisteluissa jo kuusi poikaansa. Nuorin poika Imant aikoo lähteä kapinallisten mukana valtaamaan takaisin Viljannin linnaa miehittäjiltä. Mare-äiti kuitenkin kavaltaa kapinalliset miehittäjille pelastaakseen poikansa.

Mare ja hänen poikansa -ooppera avaa Aleksanterin teatterin 140-vuotisjuhlavuoden tammikuussa 2020. Suomalaisen oopperan kirkas tähti Marjatta Airas esittää Maren nimiroolin. Ohjaaja Ville Saukkonen sijoittaa oopperan tapahtumat 1940-luvun neuvostomiehityksen Viroon.

 

Tapahtuma


Mare ja hänen poikansa Mare

 Päivä: La 18.1. klo 19
 Hintaluokka: 38-75  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


RAVINTOLAT LÄHEISYYDESSÄ

Ravintola Wernerin hyvän tuulen lähettiläs on ravintoloitsija itse.

Werner valloittaa Helsingin Bulevardilla rehellisillä raaka-aineilla, hymyllä, suurella sydämellä ja pilkkeellä silmäkulmassa. Lounas, kokous, illallinen, after work tai pienimuotoiset juhlat Helsingin Bulevardin ytimessä.

Suomen suurimmalla avotuli grillillä valmistettu ruoka on ottanut vaikutteita Välimeren alueelta mukaan lukien Pohjois-Afrikka sekä Lähi-itä

TARKISTA PÖYTÄVARAUSTILANNE ONLINE

 

LA 18.1. | Hit The Breaks! -klubi: The Soul Surfers (RUS)

Soul Surfers keikat Helsingissä

Tammikuussa Kansallisteatterin Lavaklubin  Hit The Breaks! -klubin lavalle nousee The Soul Surfers (RUS), joka esiintyy nyt ensimmäisen kerran Suomessa.

The Soul Surfers on Venäjän Novgorodista ponnistava funk-yhtye, jonka perusti rumpali Igor Zhukovsky. Yhtye sekoittaa musiikissaan juurevaa funk-musiikkia, psykedeelistä rokkia ja eksoottista soulia. The Soul Surfers on julkaissut musiikkia useille merkittäville levy-yhtiöille kuten Funk Night, Ubiquity ja Spasibo Records ja saavuttanut vahvan fanipohjan ympäri maailmaa. Yhtye on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Yhdysvalloissa, Euroopassa, Lähi-Idässä sekä Venäjällä. Kokoonpanon musiikki voi kuulla myös 20th Century Foxin dokumentissa Glee sekä Let It Soul. Yhtye työskentelee tällä hetkellä myös Grammy-valitun säveltäjän Janko Nilovicin kanssa.

Bändin lisäksi klubikansaa villitsee DJ Mista Tibbz. DJ Mista Tibbz on helsinkiläinen pitkän linjan DJ ja musiikkiharrastaja, joka tunnetaan mm. työstään Hiihtopipo ja Kavallus Showsta Bassoradiolla sekä keikoistaan ympäri Suomen. Mista Tibbzin matka musiikin parissa alkoi jo 1980-luvulla ja sen myös kuulee hänen levyvalinnoissaan. Luvassa eksklusiivisia valintoja funkin, soulin, afron ja lattarifunkin maailmasta.

 

Tapahtuma


Hit The Breaks! -klubi: The Soul Surfers (RUS)

 Päivä: la 18.1.
 Aika: 21:00
 Hintaluokka: 15-17 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Kansallisteatterin Lavaklubi
Kansallisteatterin Lavaklubi
 Läntinen teatterikuja 1
Helsinki

Läntinen teatterikuja 1
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Hakaniemi


Lavaklubi on Kansallisteatterin baari ja klubi, jossa viihtyy musiikki- ja teatteriyleisön lisäksi myös teatterin oma väki. Ohjelmailloissa on luvassa muiden muassa indie-bändejä, demoja, monologi-iltoja, lauluesityksiä, keskustelua taiteesta & yhteiskunnasta.

http://www.lavaklubi.fi/

SU 19.1. | RSO:n kamarimusiikkikonsertti: Sankt-Peterburg – Moskva Muzyka Ekspress

RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä
RSO Klassisen musiikin konsertit Helsingissä

Kaikki matkustajat kyytiin – musiikkijuna Pietarista Moskovaan lähtee 19.1. klo 15! Reeta Maalismaa kollegoineen esittää konsertillisen venäläisiä kappaleita, jotka kaikki on sävelletty joko Pietarissa tai Moskovassa.

Suurten klassis-romanttisten mestariteosten ohella RSO:n ohjelmisto sisältää runsaasti nykymusiikkia ja orkesteri kantaesittää vuosittain useita Yleisradion tilausteoksia.

Radion sinfoniaorkesteri (RSO) on Yleisradion orkesteri, jonka tehtävänä on tuottaa ja edistää suomalaista musiikkikulttuuria. Orkesterin ylikapellimestari on Hannu Lintu.

Hannu Lintu aloitti Radion sinfoniaorkesterin kahdeksantena ylikapellimestarina elokuussa 2013 ja jatkaa näin jo vuosia jatkunutta menestyksekästä yhteistyötä RSO:n kanssa. Kaudella 2018–2019 Lintu johtaa 19 konserttia Musiikkitalossa ja vie orkesterin Suomen kiertueelle.

Kotimaan konserttitoiminnan ohella RSO tekee säännöllisesti konserttikiertueita ympäri maailmaa.

RSO konsertoi Musiikkitalossa. Konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä taltiointeina Yle Teemalla ja Yle TV1:ssä.

 

Tapahtuma


RSO:n kamarimusiikkikonsertti: Sankt-Peterburg – Moskva Muzyka Ekspress

 Päivä: su 19.1.
 Aika: 15:00
 Hintaluokka: Useita hintoja  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö


Liput Musiikkitalon tapahtumiin

Lisää Musiikkitalon tapahtumia

Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka kaupungin sydämessä. Musiikkitalossa järjestetään kauden aikana yli 100 tapahtumaa kuukaudessa: valinnan varaa löytyy klassisesta poppiin.

Luolanainen naurattaa Aleksanterin teatterilla

Alussa, kauan ennen rasvaimuja, Snapchattiä, suihkurusketuksia, nännilävistyksiä ja Trumpia oli Luolanainen. Mutta kun tämä tuli tietoiseksi omasta eksistenssistään ja hämäräluolista, hän huomasi, että kaikilla linnuilla ja liskoillakin on kumppani!

Aleksanterin teatterissa pääsee pikkujoulukaudella 15.11.-13.12. kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa mitä tutuimpia arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. Luolanainen on näyttelijäntyön virtuositeettia parhaimmillaan.

Alkuperäisteos: Emma Peirson, konsepti: Vanessa Frost, kaikissa rooleissa: Minna Koskela, ohjaus: Teemu Aromaa, suomennos: Hanna Kaila, sovitus: Minna Koskela

 

Tapahtuma


Luolanainen

 Päivä: su 19.1. klo 16 | la 8.2. klo 19
 Hintaluokka: 35 / 32 €  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Aleksanterin teatteri
Aleksanterin teatteri
 Bulevardi 23-27
Helsinki

Bulevardi 23-27
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Punavuori


RAVINTOLAT LÄHEISYYDESSÄ

Ravintola Wernerin hyvän tuulen lähettiläs on ravintoloitsija itse.

Werner valloittaa Helsingin Bulevardilla rehellisillä raaka-aineilla, hymyllä, suurella sydämellä ja pilkkeellä silmäkulmassa. Lounas, kokous, illallinen, after work tai pienimuotoiset juhlat Helsingin Bulevardin ytimessä.

Suomen suurimmalla avotuli grillillä valmistettu ruoka on ottanut vaikutteita Välimeren alueelta mukaan lukien Pohjois-Afrikka sekä Lähi-itä

Maailmalla mainetta niittänyt audiovisuaalinen elämysillallinen Banquet of Hoshena Helsingissä

Ravintola Töölönrannassa sydäntalven ja kevään ajan tarjoiltava Banquet of Hoshena on ainutlaatuinen audiovisuaalinen elämysillallinen.

Lontoossa ensi-iltansa saanut esitys on yhdistelmä visuaalista tarinankerrontaa ja ensiluokkaista illallista, jossa ruoka- ja juoma-annosten lisäksi koko ravintolaympäristö herää 3D-visualisoinnin myötä eloon. Töölönrannassa esitettävä Banquet of Hoshena -tarina on muokattu Suomeen lisäämällä sadunomaiseen tarinaan Lapin taikaa makuineen ja revontulineen.

Banquet of Hoshena -menu katetaan ravintola Töölönrannassa huhtikuuhun saakka.

Lontoossa, Nashvillessa, Tukholmassa ja Kuwaitissa esitetty Banquet of Hoshena on immersiivinen ruokailuelämys, joka tarjotaan Suomessa ensimmäistä kertaa ravintola Töölönrannassa. Ruoat ja ravintolatila herätetään eloon kuudentoista 3D-projektorin sekä erilaisten ääni-, valo- ja savuefektien avulla. Banquet of Hoshena -menu katetaan ravintola Töölönrannassa huhtikuuhun saakka ja se on saatavana myös vegaanisena.

Banquet of Hoshena -konseptin tuottaja Nadine Beshirin mukaan immersiivinen illalliselämys vie nauttijansa kuvitteelliseen todellisuuteen.

– Banquet of Hoshena on moniaistillinen ja yllätyksellinen ruokailukokemus, joka uppouttaa nauttijansa kuvitteelliseen todellisuuteen. Käyttämiemme foto- ja audiorealismin keinoin vieraat saadaan kokemaan olevansa sisällä kuvitteellisen Hoshenan satumaailmassa. Tarinan kanssa saumattomasti tarjoiltava ruoka ja juoma täydentävät elämyksen ja näin vieraat voivat kokea myös maut uudessa ulottuvuudessa, kertoo Banquet of Hoshenan tuottanut kanadalais-egyptiläinen ravintola-alan visionääri Nadine Beshir.

Helsingissä esitettävä Banquet of Hoshena on ensimmäinen uudistettu versio kiitosta keränneestä ravintolaelämyksestä. Suomen jälkeen esitysvuorossa ovat Dubai ja New York. Töölönrantaan esitys päätyi helsinkiläisravintolan toiveesta ja kutsusta.

– Halusimme tehdä Töölönrantaan jotain ainutlaatuista, jolla voisi samalla hyödyntää kaamosajan mystiikan. Tällaisen menun suunnittelu on meillekin uudenlaista. Siinä pitää ottaa huomioon paitsi tarinan teemat myös se, miten annokset herätetään animaatioiden ja 3D-illuusioiden avulla lautasella eloon. Annosten ja ruokailuvälineiden tulee olla tietyn värisiä ja kokoisia, mikä luonnollisesti vaatii paljon testausta ja oivalluksia. Jokaisella pöydällä on oma tarjoilijansa, joka huolehtii pöydän juomista ja viihtyvyydestä sekä katsoo, että annokset tarjoillaan tarinan mukaan synkronisoidusti. Ajoitus on erittäin tärkeää ja tällaisessa teatterinomaisessa illalliselämyksessä jokaisen pienenkin yksityiskohdan tulee olla kunnossa, kertoo ravintola Töölönrannan ravintolatoimenjohtaja Mika Kekki ja jatkaa:

– Perinteisten ravintola-annosten sijaan näiden annosten visuaalisuutta rakennetaan ulkopuolelta. Vanhan sanonnan mukaisesti kattaus on puoli ruokaa, joten keittiömestarimme saavatkin uudenlaisen mielenkiintoisen haasteen kisata mauillaan pöydillä elävien keijukaisten, tuli- ja jäävuorien, puhuvien lautasten ja taikapeilien kanssa.

Elämysillallisella nähdään myös lentäviä lautasia.

Banquet of Hoshena -illalliset ravintola Töölönrannassa 16.1.–25.4.2020

Kattaukset ke, to ja pe klo 19.00, la klo 17.00 ja 20.00.
Pääsiäisen jälkeen 14.–25.4. illalliset klo 19.00.
Baari avataan tuntia ennen illallista.

Elämysillallisen kesto noin 2,5 tuntia.

Viiden ruokalajin Banquet of Hoshena -menu 110 euroa. Saatavana myös vegaani- ja kasvismenu. Juomapaketit 32 ja 49 euroa, alkoholittomana 20 ja 35 euroa.

Menut, hinnat ja varaukset täällä.

Kuvat: Rodolfo Rubio

EARLY BIRD -LIPPUJA: Usko, toivo, huijaus Ryhmäteatterissa

Usko, toivo, huijaus näytelmä RyhmäteatterissaRyhmäteatterissa esitetään keväällä 2020 Veera Tyhtilän näytelmää Usko, toivo, huijaus – eli kuinka köyhää käytetään. Näytelmän nimi perustuu psykiatri Hannu Lauerman samannimiseen kirjaan.

Työttömyyden yllättämä pariskunta turvautuu digitaaliguruun, joka johtaa heitä henkilökohtaisen kasvun ytimeen ja luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa mainetta ja rikkauksia. Ei nimittäin tarvitse tyytyä vähään ja tavalliseen, jos hallitsee Vaikuttamisen Keinot. Pariskunnan ammattitaito ja muut tottumukset menevät uusiksi, kun he opettelevat selviytymisen lainalaisuuksia huomiotalouden maailmassa, jossa tärkeintä on kyky johtaa kollektiivista mieltä.

Elämme aikakautta, jolla ihmisten tahdoista, tarpeista ja haluista kisaavat monet manipulaation mestarit markkinoijista poliitikkoihin ja mediasta somevaikuttajiin. Usko, toivo, huijaus on näytelmä pelikentistä, joiden valuuttaa ovat ihmisten arimmat toiveet ja pelot.

Ohjaus Juha Kukkonen. Rooleissa Santtu KarvonenMinna Suuronen, Robin Svartström ja Jutta Järvinen (TeaK).

 

Tapahtuma


Usko, toivo, huijaus

 Päivä: TI 4.2. klo 19 | TO 6.2. klo 19 | LA 8.2. klo 19 | TI 11.2. klo 19 | KE 12.2. klo 19 | TO 13.2. klo 19 | PE 14.2. klo 19 | LA 15.2. klo 14 | TI 25.2. klo 19 | KE 26.2. klo 19 | TO 27.2. klo 19 | PE 28.2. klo 19 | LA 29.2. klo 14 | TI 3.3. klo 19 | KE 4.3. klo 19 | PE 13.3. klo 19 | LA 14.3. klo 14 | KE 18.3. klo 19 | TO 19.3. klo 19 | PE 20.3. klo 19 | LA 21.3. klo 14 | KE 25.3. klo 19 | TO 26.3. klo 19 | PE 27.3. klo 19 | LA 28.3. klo 14 | KE 1.4. klo 19 | TO 2.4. klo 19 | PE 3.4. klo 19 | LA 4.4. klo 14 | KE 15.4. klo 19 | TO 16.4. klo 19 | PE 2717.4. klo 19 | LA 18.4. klo 14 | KE 22.4. klo 19 | TO 23.4. klo 19 | PE 24.4. klo 19 | LA 25.4. klo 14:00
 Hintaluokka: 37  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö
 Helsinginkatu 25
Helsinki

Helsinginkatu 25
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kallio


Ryhmäteatterin henkilökunta 2018, Kuva © Mitro Härkönen

Liput Ryhmäteatterin esityksiin

Ravintoloita lähellä Ryhmäteatteria

VARAA PÖYTÄ

Wino VARAA PÖYTÄ

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

BAARIIN

Wino

Kulinaristin löytö keskellä Kalliota. Viiniammattilaistenkin suosiossa oleva viinibaari, josta saa hyvä ruokaa.

Oluthuone Kuikka

Viihtyisästi sisustettu olutpyhättö Helsinginkadulla Linnanmäen läheisyydessä.