HELSINKI Blogi

VARAUKSET KÄYNNISSÄ: Live Kokkikoulu X Arto Rastas 23.1.2021

Live Kokkikoulu X Arto Rastas on lauantaina 23.1.2021 järjestettävä livestream-kokkauskurssi, jossa pääsee mukaan Arto Rastaan vetämään virtuaaliseen kokkikouluun.

VARAUKSET KÄYNNISSÄ: Live Kokkikoulu X Arto Rastas 23.1.2021

Egyptin loisto: Amos Rexin muinaisaarteita 21.3.2021 asti

Mitä nykyihmiselle tulee mieleen muinaisesta Egyptistä? Pyramidit, sfinksit ja muumioiden kirous? Lokakuussa 2020 Amos Rexissä ja Tallinnan Kumu-taidemuseossa avautui ainutlaatuinen kaksoisnäyttely muinaisen Egyptin historiasta.

Lid of the sarcophagus of Ibi, 664-610 BC. © Museo Egizio

Näyttelyn tarina on kirjoitettu Italian Torinossa sijaitsevassa Museo Egiziossa, josta myös näyttelyn esineistö on saatu lainaan. Museo Egizion kokoelma on yksi maailman tärkeimmistä muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmista Egyptin ulkopuolella. Amos Rexin näyttely on esillä 9.10.2020–21.3.2021.

Muinaista Egyptiä voi olla vaikea hahmottaa, koska kyseessä on valtavan pitkä aika. Esimerkiksi kuuluisa kuningatar Kleopatra eli ajallisesti lähempänä nykyajan ihmistä kuin aikaa, jolloin kuuluisat Gizan pyramidit rakennettiin. Muinaisista kulttuureista ehkä juuri Egypti faraoineen ja jumaltaruineen on kiehtonut ihmistä kautta aikojen eniten.

Amos Rexissä on kymmenen teeman kautta esillä muinaisen Egyptin elämän ja kuoleman koko kirjo, arkisista esineistä aina kultaisiin amuletteihin, eläinten muumioihin ja suuriin veistoksiin saakka. Näyttelyssä pääsee tutkimaan muinaisten egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa ja valtiorakennetta. Kävijä saa tietoa jumalista ja egyptiläisten harjoittamasta uskonnosta, sekä siitä, miksi ja miten vainajia muumioitiin. Yhdessä esineistö muodostaa kiehtovan ja elävän kuvan muinaisesta Egyptistä.

Oluet lähipanimosta ja olutpuodista – Pienpanimokenttä tarvisee vieläkin apuasi!

CoolHead Brew, Kuvaaja: Oskari Sarkima

Helsingin seudulla on useita pienpanimoita, joista voi noutaa mukaansa oluita. Panimomyymälästä suoraan ostettuna oluita saa myös vahvempina versioina kuin esimerkiksi ruokakaupoista, joissa olutvalikoimaa rajoittaa alempi alkoholiprosenttiraja. Panimoiden omista olutkaupoista saa kaikki uutuudet ja vakiotuotteet 12% asti.

CoolHead Brew -panimon markkinointi- ja kehityspäällikkö Aleksi Saikkonen avasi meille keväällä pienpanimoiden yleistä tilannetta. Ravintoloiden ja baarien sulkeuduttua suurimmalta osalta pienpanimoista katosi merkittävin tai ainakin yksi merkittävimmistä myyntikanavista. Valtaosa pienpanimoista on itsenäisiä toimijoita, joilla ei ole taustalla isoja rahoittajia. Kassavirran heikkeneminen näkyy ja tuntuu siis äkkiä.

– Reagointi tilanteeseen on kuitenkin ollut nopeaa. Ulosmyynti suoraan panimolta on noussut merkittävään rooliin ja ainakin meillä myös myynti päivittäistavarakauppoihin on lisääntynyt roimasti. Myös monet baarit ovat siirtyneet tai siirtymässä take away -malliin. Alle 5.5% oluita on lupien kanssa mahdollista myydä asiakkaille mukaan, kertoo Saikkonen.

Tukemalla pientuottajia nyt mahdollistat sekä heidän tulevaisuutensa että tuet kotimaista juoma- ja ruokakulttuuria.

Helsingin olutkaupat – Pääkaupunkiseudun panimomyymälät

Älä myöskään unohda lahjakortteja!

Noudot Stadin panimon olutkaupasta ma-pe 12-16

Noudot Bryggerin olutkaupasta ma-pe klo 12-18

Noudot Maku-kioskin aukioloaikoina ke ja pe klo 14-18 tai la klo 10-14

Noudot pe 13-18, la 13-16

Noudot myymälän aukioloaikoina: ke-to 14-21, pe-la 13-21

Noudot to 14-17, pe 14-18, la 13-16

7Ruosniemi Brewery Taproom

UUTUUS! Avattu 2020

Aukiolot ilmoitetaan myöhemmin. Yhdistetty verkkokauppatilaus ja nouto taproomista mahdollinen.

Ruosniemi Brewery avaa Helsingin keskustassa uudistuneella Kaivopihalla olutkaupan ja taproomin

Noudot ma-to 09-16 ja pe 09-18

Noudot ke-to 15-18, pe 14-19, la 12-18

Espoolaisen Fat Lizardin olutkaupasta myydään sekä marketti- että baarivahvuisia oluita aina tuoreena ja kylmänä. Parhaassa tapauksessa olut lyödään hyllyyn samana päivänä suoraan tölkityslinjalta. Myynnissä on myös oheistuotteita ja snackseja.

Noudot ke-la 14-21. Tilauksia vastaanotetaan verkossa noutopäivään klo 11 asti.

Noudot ma-ti 10–18, ke-pe 10-21 ja la 14-18

Jutun kansikuva: Oskari Sarkima

Lue myös

Etämyynti on sallittu ulkomaisille yrityksille, mutta kiellettyä kotimaisilta valmistajilta.

VIISI TÄHTEÄ: Pienpanimot tekivät oman lakiehdotuksen oluiden etämyynnin ja kotiinkuljetusten sallimisesta

Tamperelaispanimo vastaa koronaepidemian haasteisiin – Panimomyymälä auki ja juomia jopa kotiovelle

LAHJAIDEA: Panimovierailu ja oluttasting hauska tapa aloittaa illanvietto

Jos ystäväsi nauttii tästä kylmänhuurteisesta juomasta, yllätä hänet suositulla panimovierailulla Suvilahden Stadin Panimolle.

Tunnin kestävä ohjattu panimovierailu tarjoaa kävijöilleen perehdyttävän vilauksen tasokkaan pienpanimon toimintatapoihin ja artesaanioluiden viettelevän maukkaaseen maailmaan. Panimokierroksella selviää mm. oluen neljä raaka-ainetta ja käsityöläisoluen valmistuksen menetelmät. Valmistusprosessiin tutustumisen jälkeen ilta huipentuu neljän eri oluen ohjattuun maistatukseen Stadin Panimobaarissa.

Stadin Panimon New England IPA 5,5 % valittiin Vuoden olut 2018 -kilpailussa parhaaksi olueksi sarjassa Vaalea tai keskitumma eurooppalainen ale.

Tapahtuman voi maksaa myös lahjakortilla
OSTA LAHJAKORTTI

TOIMITUKSEN VINKKI! Hyvä idea polttareihin, isänpäivälle, ystävänpäivälle, joululahjaksi ja synttärilahjaksi.

Ravintolalahjakortit myynnissä Helsingin ravintoloissa

Ravintolalahjakortit Helsingin ravintoloihin. Tässä kootusti muutama idea lahjakortin hankintaan omalle rakkaalle, lahjaksi isille, äideille, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille. Miksei myös synttärisankarille tai vaikkapa vastavalmistuneelle tai tuliaiseksi.

Helppo tapa vihjailla ystävänpäistä lähettämällä lahjakortin pdf-muodossa suoraan sähköpostiin.

Juhla kuin juhla, ravintolalahjakortti on lähes poikkeuksetta erinomainen idea. Yhteinen ravintolailta on erinomainen tapa hoitaa ihmissuhteita niin ystävien kuin perheenkin kesken. Kokosimme linkit Helsingissä ravintolalahjakortteja aktiivisesti myyvien ravintoloiden sivuille.

Vinkki! Ravintolalahjakortti aktivoi ja ilostuttaa.

LAHJAKORTTIVINKIT

1Ravintola Meripaviljonki

Hakaniemen rannassa kelluva panoraamaravintola Meripaviljonki tarjoaa Helsingin kärkikaartiin kuuluvat kala- sekä äyriäisannokset.

Lahjakorttikauppaan

2Ravintola Graniittilinna

Graniittilinna on vahvasti suomalaiseen ruokaperinteeseen nojautuva, lähialueen tuoreita raaka-aineita ja kauden kiinnostavimpia antimia taidolla hyödyntävä ravintola.

Lahjakorttikauppaan

3Ravintola Juttutupa

Juttutuvan oluttupamaisen lämminhenkinen tunnelma on samaan aikaan boheemi, perinteinen ja rennon ajanhenkinen. Ravintolassa on säännöllisiä musiikki-iltoja mm. bluesin ja jazzin ystäville. Keikoille on aina vapaa-pääsy.

Lahjakorttikauppaan

4Wine in the Dark

Wine in the dark antaa upean aistielämyksen viinien maailmaan. Miten näköaisti vaikuttaa viinin makuun. Erotatko vielä hedelmällisyyden, täyteläisyyden, voiman, jälkimaun? Wine in the dark alkaa informativiisella osuudella kaikki aistit käytössä, tämän jälkeen poistetaan näköaisti käytöstä ja pääset tekemään uskomattomia makuaistimuksia, jotka saattavat yllättää jopa sinut. Tastingissa maistellaan 6 eri viiniä valoisassa sekä pilkkopimeässä.

Lahjakorttikauppaan

5Dine in the Dark

Kolmen ruokalajin yllätysmenu pilkkopimeässä ravintola Sipulissa. Puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistetun illalliskortin voi ostaa yksittäin, kahdelle tai koko ryhmälle. Pimeässä ruokailu on vaikuttava ja poikkeava kokemus, jossa yhden aistin puuttuminen  vahvistaa muiden aistien toimintakykyä.

Lahjakorttikauppaan

6Helsingin Kulinaarinen Instituutti

Kokkausta yhdessä mukavalla porukalla! Lahjakortti soveltuu mainiosti mm. häälahjaksi, vuosipäivälahjaksi, firman läksiäislahjaksi ja tietysti joululahjaksi.

Lahjakorttitilaukseen

7Espan kokkikoulu

Espan kokkikoulussa kursseja on valittavana vuoden ympäri sesongin mukaan. Osallistujat valmistavat kolmen ruokalajin menun, joka nautiskellaan lopuksi yhdessä muiden kokkaajien seurassa.

Lahjakorttikauppaan

8Royal Ravintoloiden lahjakorttikauppa

Royal Ravintoloiden lahjakortit lähetetään valintasi mukaan joko PDF-muodossa haluamaasi sähköpostiosoitteeseen tai muovikorttina haluamaasi osoitteeseen. Lahjakortti on voimassa 12 kuukautta.

Lahjakorttikauppaan

9Demo

Michelin-bistron lahjakorttikauppa on ravintolan kotisivuilla

Lahjakorttikauppaan

10Carelia

Huippuraaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä aidossa brasserie-ilmapiirissä Kansallisoopperaa vastapäätä.

Lahjakorttikauppaan

11Kuu

Ravintola Kuutarjoaa puhdasta, lähellä tuotettua ruokaa ja persoonallisia viinejä rauhallisessa Töölönkadun kulmauksessa.

Lahjakorttikauppaan

12KuuKuu

Ravintola KuuKuu on mutkaton hyvän ruoan kortteliravintola Etu-Töölössä Museokadulla.  Lahjakortin arvoon kuuluvat sekä ruoka-, että juomatilaukset.

Lahjakorttikauppaan

13Yume

Ravintola Yume tarjoa loistavan läpileikkauksen modernin aasialaisen keittiön makuihin.

Lahjakorttikauppaan

14Klaus K – Brunssi tai aamiainen

Klaus K:n aamiainen tai viikonloppubrunssi Livingroomissa.

Lahjakorttikauppaan

15Brasserie Kämp

Brasserie Kämpin keittiömestarin kolmen ruokalajin suositusmenu kahdelle tai sunnuntaibrunssi kahdelle. Lahjakortilla voi tarjota myös tunnelmallisen iltapäiväteen Espan laidalla.

Lahjakorttikauppaan

16Toscanini

Hotelli Klaus K:n italialaishotelli Toscaninin  ravintolalahjakortti. Ravintolan italialainen tuulahdus henkii modernia maalaiskeittiötä Toscanan maakunnasta. Ravintolan ruokalista nojautuu italialaisen keittiön peruskiviin – oliiviöljyyn, yrtteihin, tomaatteihin.

Lahjakorttikauppaan

17Rafla.fi

Valmiit lahjakortit käyvät maksuvälineenä kaikissa Rafla.fi-ravintoloissa. Kortit ovat summille 10 €, 20 € ja 50 € ja ovat voimassa ostopäivästä kalenterivuoden. Lahjakortteja voi ostaa kaikista Rafla.fi -ravintoloista.

Lahjakorttikauppaan

Katso myös ravintolalahjakortit Tampere

Sähkökarting on jo nykyaikaa – elämyksellinen laji tempaisee mukaansa kymmenessä minuutissa

Karting Helsinki

VM Karting Center on Pohjoismaiden suurin sisäkarting-keskus, jossa pääsee ajamaan kartingia turvallisesti asfaltoidulla radalla. Nykyaikaa on sähkökäyttöiset carting-autot ilman pakokaasukatkuja.

Kierrosajat tallennetaan ja tulostetaan kuskien mukaan ajokerran päätyttyä. Karting-keskuksessa on yksi Pohjoismaiden pisimmistä sisäradoista (530 metriä), joka tempaisee kuskit mukaansa vauhdin maailmaan joka mutkan ajaksi. Lajin vauhdikkuudesta huolimatta ohittelu ja kilvoittelu on turvallista, sillä rata on seitsemän metriä leveä ja varustettu turvakaiteilla. Radalle mahtuu kerrallaan 12 kilpailijaa ilman ruuhkaa.

Aloittelijalle tai pitkästä aikaa radalle kaipaavalle laji ehtii iskeä mojovan adrenaliinipiikin lyhyessäkin ajassa.

VINKKI! Varma keino olla unohtamatta tätä kokemusta

Elämyslahjoilta saa tähän elämykseen lahjakortteja, jotka ovat voimassa kolme vuotta.

Tapahtuma


Kartingia Pohjoismaiden suurimmalla sisäkarting-radalla

 Päivät: ti / ke / to / pe / la / su
 Hintaluokka: Esimerkiksi Karting-ajo kahdelle 40€  Elämyslahjat.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


VM Karting Center
 Myllykyläntie 3
Helsinki

Myllykyläntie 3
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä