pyy-savolainen-viironen-kohokohdat
Uudet kokit Sakari Savolainen ja Tuomas Viironen hääräävät keittiömestari-ravintoloitsija Kalle Siukolan kanssa Pyyn keittiössä.

Papinkadun tunnelmallisen kortteliravintola Pyyn keittiö on saanut kovan luokan keittiövahvistusta kahdesta uudesta kokista. Kumpikin on keittänyt hyvin erilaisissa alansa huippukeittiöissä Tampereella. Se rikastaa osaltaan Pyyn keittiökuvioita.

pyy-annos-6-kohokohdat
Lakritsipannacotta kirsikkakeitolla.

Sakari Savolainen ja Tuomas Viironen saapuivat kokkipuukkoineen Pyyn keittiöön syyskuussa. Hiljattain vaihtunut lista on ensimmäinen, jossa näkyy myös Savolaisen ja Viirosen käden- ja kauhanjälki.

Näsinneulassa 8 vuotta kokanneen Savolaisen erikoisosaamisaluetta ovat jälkiruoat. Mm. mykistävän suloinen kirsikkainen lakritsipannacotta onkin Savolaisen kehittelemä.

– Koen, että sillä osa-alueella minulla on eniten annettavaa. Pyyssä minua innosti muutenkin mahdollisuus kehittää, luoda uutta ja saada vastuuta, Savolainen valottaa.
Itseään keittiön jokapaikanhöyläksi kutsuvan Viirosen työtaustalla on nelisen vuotta White Guidessakin kiitetyssä Kauppahallin ranskalaisravintola 4 Vuodenajassa ja tovi sen sisarravintolassa 4 Vuodenaikaa Pyynikissä.

pyy-lasi-kohokohdatUuden listan annosarsenaalista löytyy niin Pyyn näköisiksi luotuja eteläisen Euroopan klassikkoannoksia kuin mielenkiintoisia metsäisiä ja riistaisiakin makuja. Esimerkiksi kirnupiimässä pehmitetty, pariloitu ja sokerikarpaloilla aateloitu poronvasanmaksa on harvinaista herkkua. Ankankoipi-confit taas saa suloisen hapokkaan tujauksen tiimin tuoreen salitaituri Miika Kotin kotipihalta poimituista omenoista valmistetusta kompotista.

Listan annokset ovat miesten mukaan melko tasaisesti tilattuja, mutta suosikkejakin on löytynyt. Syksyn viimoissa lämmittävä curry-kookos-cashewpata on noussut selvään suosioon.

– Kasvisruokailijoita käy tosi paljon, ja porukka on innostunut tästä annoksesta. Se sopii myös vegaaneille, Viironen kertoo.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

pyy-confit-kohokohdat
Ankankoipi-confit.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY