pyy possu kohokohdat
Tuhti annoksellinen vahvassa lihaliemessä yön yli hautunutta porsaanniskaa haudutetun kaalin sekä Tammi-jaloviinakastikkeen kanssa. 16,40€
pyy iiiris sarpiokoski kohokohdat
Iiris Sarpiokoski taituroi annokset pöytiin.

Papinkadun ravintola Pyy pyrähtää toiseen toimintavuoteensa uudistetulla listalla, jonka uutuuksia ovat mm. punaviiniin pompannut jänis ja tuhti possunniska Tammi-jaloviinakastikkeella. Vegaaninen kolmen ruokalajin menukin on ilmestynyt valikoimaan. Runollisia tunnelmia eivät herätä ainoastaan annokset, sillä ravintolassa alkaa pyöriä kuukausittainen Runoperjantai.

Katajalla hennosti ryyditetty Papinkadun jänispata on ylistys metsiemme pitkäkorvalle. Annos antaakin tilaa jäniksen omalle, villin riistaiselle maulle. Nopsajalkaa haudutetaan kaikella hartaudella punaviinissä ja haudutusliemi päätyy luonnollisesti mukaan pataan. Jänispadan voi nauttia niin yhdelle ruokailijalle mitoitettuna kuin kaksin tai neljän hengen seurueellakin ruokailtavana versiona. Kokki Sakari Savolainen povaa jänispadasta uutta annossuosikkia.

pyy borsch kohokohdat
Borschkeitto 8,50€

Talvisiin tunnelmiin sopii mainiosti myös rehti ja tuhti annoksellinen possunniskaa. Kikkailematon possu kulkee maku edellä Tammi-jaloviinakastiketta kumppaninaan. Savolainen nauttii annoksen itse mielellään vaahtokukkaisen kyytipojan kanssa.

Pyy on saanut myös kolmen ruokalajin vegaanimenun, joka starttaa borschkeitolla. Pääruoka-annoksena taas poseeraa lämmittäväinen curry-kookos-cashewpata, joka on noussut suursuosituksi annokseksi. Ateria päättyy kookosvanukkaaseen, jonka Savolainen uskoo olevan varmasti myös sekasyöjien maun mukainen.

pyy savuahvenmousse kohokohdat
Savuahvenmoussea, pikkelöityä punasipulia, fenkolia ja saaristolaisleipää. 8,00€

– Se on kuin Piña Colada -kiinteässä muodossa. Kylkeen suosittelen rommitilkkaa, ravintolapäällikkö Miika Kotti huikkaa.

Ravintola Pyyssä pistetään runoiksi kerran kuukaudessa

Kirjoittajayhdistys Viitapiirin runoilijat valtaavat tunnelmallisesta ravintola Pyystä nurkkauksen ja lausuvat perjantai-iltana klo 20 alkaen asiakkaiden iloksi. Luvassa on erittäin monimuotoista runoutta, jopa kitaralla säestettyä sellaista. Viitapiirissä on niin nousevia kykyjä kuin kannuksensa jo hankkineita runokonkareitakin.

Runoperjantaita ryhdytään sanailemaan Pyyssä kuukausittain 10.2.2017 alkaen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

pyy dessert kohokohdat
Vegaaninen kookosvanukas on kuin kesäaurinko kylmän talven keskellä.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY