Erilaiset salaatit ovat ravintola Pyyn tilatuimpien annosten kärkikahinoissa kesäisin. Niitä, kuten muitakin listan annoksia, saa myös mukaan vaikkapa puistossa nautiskeltavaksi. 

Kortteliravintola Pyy on saanut terassin parin vuoden paussin jälkeen. Iloiselle asfalttiin maalatulle ”räsymattoterassille” voi pyrähtää niin ruokailemaan kuin siemailemaankin sympaattisessa miljöössä.

On punatiilipiippua, kirpputoria ja Koko Kylän Piha, jossa voi vaikka taiteilla avoimessa ateljeessa. Ihmiset huikkailevat tervehdyksiä kortteliravintolansa henkilökunnalle. Letkeä tunnelma on vain kivenviskaaman päässä ydinkeskustan hektisestä vilinästä. Ja koska Pyy pesii Papinkadulla, se on mukavasti matkan varrella esimerkiksi Eteläpuistoon tai Pyynikille suunnatessa. Tai sieltä palatessa.

– Pyyhyn voi piipahtaa syömään tai viinilasilliselle vaikka ohikulkumatkalla, kertoo terassikalusteiden alle iloisen räsymaton katuliiduilla taiteillut Carita Dahl.

Fish & Chips -annoksen olutpanerointiin on käytetty Pyynikin Brewing Companyn oluita, jotka kuuluvat ravintolan valikoimiin.

Terassilla ruokailtavaksi taikka vaikka mukaankin otettavaksi saa annoksia koko listan mitalta. Esimerkiksi jo eeppisen maineen saaneen Fish & Chips -annoksen. Syötävien kylkeen voi tilata hanaoluen vaikka pienemmässäkin, 2,5dl:n lasissa. Pyynikin Brewing Companyn oluet ovat tölkki- ja pullovalikoimassa mainiosti edustettuna ja niitä myös myydään edukkaaseen hintaan.

– Meiltä voi napata ruokaa mukaan esimerkiksi rannalle tai poiketa lasilliselle ja syömään kotimatkalla. Tai piipahtaa eväiden kanssa vaikka tuohon naapuriin Koko Kylän Pihalle istuttamaan kukkia!

Myös Pyyn sisustusta on uudistettu vaivihkaa. Seinätapeiteissa seikkailee kukapa muu kuin itse pyy!

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY