Valkosuklaata, vadelmaa & mustikkaa

Ravintola Piemontessa terassikausi on nyt parhaimmillaan! Mikäli mielii nauttia lasillisen viiniä päivänpaisteessa tai ruokailla rauhallisen kadun aurinkoisella terassilla, paras aikaikkuna on vaikka lounaan tai brunssin yhteydessä. Myös iltasella terassitunnelma on oivallinen.

Ravintolan sisäpuolellakin voi lämpimään ilta-aikaan nautiskella ulkoilmasta, sillä isot ikkunat avautuvat kokonaan. Uusi à la carte -lista toi mukanaan myös kesäisempiä annoksia maisteltaviksi.

Vihreää parsaa, lardoa & keltuaista.

Kesäinen annoskavalkadi listalta poimittuna voisi alkaa vaikkapa annoksella Vihreää parsaa, lardoa & keltuaista.

– Lardo tulee Piemontesta samalta pientilalta, josta meille tulee juustojakin välillä: Ceirano & Villosio. Lardo on vuoden suolassa kypsynyttä possun rasvaa, joka tarjoillaan ohuesti siivutettuna vihreän parsan ja keltuaiskreemin kera, ravintoloitsija Sakari Keinänen kertoo.

– Annoksessa on käytetty Suomenlahden kuhaa uunissa haudutettuna. Siihen kuuluu myös paahdettua valkoista parsaa sieniglaseerauksella. Korvasieni tarjoillaan klassisesti kermaisena muhennoksena.

Pääruoaksi voi valita vaikkapa annoksellisen Kuhaa, valkoista parsaa & korvasieniä. 

Kuhaa, valkoista parsaa & korvasieniä

Parsalla aloitettu annoskokonaisuus voisi päättyä vaikka vadelmaisella ja mustikkaisella tavalla, jos valitsee uutuusannoksen Valkosuklaata, vadelmaa & mustikkaa, jossa on mustikkageelia tuoreen mustikan ja marengin kanssa sekä vadelma-valkosuklaamoussea valkosuklaakuoreen kätkettynä.

Piemonteen vakiintunut italialainen brunssi juhannuksen jälkeen lyhyelle kesätauolle

– Lauantaibrunssilla jatkamme näillä näkymin juhannukseen asti, jonka jälkeen se jää paussille. Brunssia jatketaan taas elokuun puolella.

Italialainen brunssi: Piemontessa lauantaisin antipastopöydän antimia [KESÄTAUOLLA]