trappe schnizel kohokohdat'
Wienerschnitzelin lisäksi suosittuja krouveja syötäviä ovat suolaiset vohvelit, burgeri sekä leivät, kuten Sandwich de foie de boeuf à la père Välimäki eli simppelisti sanottuna naudanmaksaleipä Välimäen isän tapaan

Hans Välimäen ohjastama belgialainen bistro August von Trappe palvelee asiakkaitaan aivan keskustan polttopisteessä, Hämeensillan kupeessa. Rakennus varsin hulppea, mutta prameahkoista puitteistaan huolimatta August on silti ihan perinteinen belgibistro. Paikka, jonne piipahtaa schnitzelille ja oluelle.

trappe mayra kohokohdat
Hovimestari Sami Mäyrä ja ravintolan oma olut Von Trappe Saison Brune

– Me olemme sellainen kaiken kansan ravintola, josta saa hyvää, laadukasta bistroruokaa ja rentoa palvelua, ravintolapäällikkö Antti Vielma toteaa.

Perinteinen wienerschnitzel onkin äärimmäisen suosittu annos etenkin kanta-asiakkaiden piirissä. Rapeaksi paistetun vasikanleikkeen kyljessä on perunapyreetä, voissa haudutettuja vihreitä herneitä, suolasitruunaa sekä anjovis-kaprisvoita.

– Meillä on kanta-asiakkaita, jotka tulevat syömään aina schnitzelin ja juomaan sen kanssa juuri tietyn oluen, hovimestari Sami Mäyrä kertoo.

– Olemme schnitzelistämme erityisen ylpeitä. Nuijimme ne aina tuoreesta vasikanlihasta ja leivitämme vähän ennen paistamista.

Syödä voi koko listan mitalta niin ravintolan kuin baarinkin puolella, kumpi ilmapiiri mukavaisemmalta tilanteeseen tuntuu. Monet poikkeavat baariin työpäivän jälkeen lasilliselle ja pikkupurtavalle, kuten snack-listan annokselle tai jollekin alkupalalle. Suosittuja simpukka-annoksiakin saa kolmea eri kokoa, joten maistella voi pikkuisen tai toisaalta pistellä menemään kunnon kulhollisen.

trappe simpukat kohokohdat
Simpukoita saa kolmessa eri annoskoossa.

Simpukoiden kysyntä on ollut alusta asti ravintolassa valtaisa. August tarjoaakin tuoreita simpukoita ympäri vuoden. Simpukkalasteja saapuu ravintolaan suhteelliseen tiiviiseen tahtiin, jotta tuoreus pystytään takaamaan. Pari, kolme kertaa vuodessa saattaa sattua toimitusvaikeuksien takia niin, että simpukat pääsevät loppumaan. Asiakkaita lohduttanee kuitenkin tieto siitä, että ravintola haluaa tarjota heille aina ainoastaan ehdottoman tuoretta tavaraa, eikä siis pidä puskurivarastoa pakkasen puolella. Pakastesimpukoiden tarjoaminen ei tulisi kysymykseenkään.

Asiakkaita kuunnellen laadittu ruokalista vaihtuu jokusen kerran vuodessa. Lisäksi järjestetään erilaisia teemaviikkoja, joiden syötäväiset ovat tarjolla perusannostarjonnan lisäksi. Esimerkiksi helmikuussa herkutellaan blineillä ja maaliskuulle taas ravintolasta povataan simpukkaisia yllätyksiä syötäviksi. Niitä odotellessa!

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

August von Trappe
Baari on erityisen leppoisa paikka ruokailla myös silloin, kun osa seurueesta nauttii pelkästään juomia.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY