Oivalliset ohiolaiset Hoppin’ Frog Brewery -maltaiset valtaavat perjantaina 18.1. Kultaisen Apinan hanat. Omatuontina Yhdysvalloista pubiin pärähtävät oluet ovat huolella valikoitu kimara juomaharvinaisuuksia, jotka saavat varmasti olutharrastajat intoutumaan. Sekä hana- että pullotuotteita on rajoitettu erä, joten paikalle kannattaa suoriutua sukkelaan.

Tarjolle on valikoitu niin sanotusti paikkansa ja arvonsa oivallisesti ansainneita olutyksilöitä tältä useasti palkitulta ja maineikkaalta panimolta.

– Kun hanavaltausta alkaa miettiä, niin täytyy valita panimo, jolla on ehdottomasti tuote kunnossa. Hopping Frog on pitkän linjan palkittu panimo, joka on mm. sijoittunut jo 11:n vuoden ajan RateBeerin Top 100 Maailman Parasta Panimoa -listalle, Patrik Virtanen kertoo tapahtumasta täpinöissään.

Paitsi että makunystyjään pääsee sulostuttamaan mainioilla oluilla, on käsillä mitä mainioin tilaisuus tutustua laajasti Hoppin’ Frog -panimon tarjontaan. Ja kartuttaa maistelulistaansa sellaisillakin oluilla, joita ei ole Suomessa ennen ollut saatavilla. Nämä harvinaiset olutherkut vetävät varmasti harrastajaväkeä paikalle.

Yhtenä tärppinä Virtanen mainitsee tynnyrikypsytetyn B.O.R.I.S. Batch Number 300:n, joka on 300. keitto kyseistä olutta. Kun se tavallisesti kypsytetään vain yhdessä tynnyrissä, niin tämä versio on kypsynyt juhlavasti kolmen eri tynnyrin suojissa: portviini-, bourbon- ja rommitynnyrin.

– Hanasta löytyy myös esimerkiksi tuorehumaloitu Wet Hop Pale Ale. Humalaa ei siis ole kuivattu, vaan se on lisätty keittoon tuoreena. Tämä on Suomessa vielä aika harvinainen oluttyyli, Virtanen valottaa.

Hanavaltaus pärähtää käyntiin perjantaina 18.1. oitis Kultaisen Apinan avatessa ovensa klo 12. Kaikkia oluita on rajoitettu erä, joten olutmielisten kannattaa olla ajoissa paikalla, kun kegit on napautettu hanoihin kiinni ja pulloja aletaan napsia hyllyistä. Nopeat kun siemailevat hitaidenkin vaahtokukkaiset herkut.

HOPPIN’ FROG -HANAVALTAUS 18.1.2019

Hanassa:

Barrel Aged B.O.R.I.S. Batch Number 300
Outta Kilter 8,2% Scotch Ale
Infusion A: Peanut Butter Chocolate Coffee Porter 6,2%.
Fresh Frog Raw Hop 7,8% Wet Hop Imperial Pale Ale
Blueberry Turbo Shandy 7% Citrus Ale

Lisäksi vapaita hanapaikkoja odottavat seuraavat tuotteet:

Maple Whiskey Barrel-Aged B.O.R.I.S.
Tequila Barrel-Aged Turbo Shandy
Karminator

Pullossa/Tölkissä:

Mango Turbo Shandy 7% Citrus Ale
Barrel-Aged D.O.R.I.S. Double Oatmeal Imperial Stout 10,5%
Grapefruit Turbo Shandy 7% Citrus Ale
Andy&Fred’s Excellent Adventure Volume 1 12,7% Russian Style Imperial Porter
Barrel-Aged Pirate Baltic Porter 9,5%
Gavel Slammer 17,4% Dark Ale
Barrel-Aged B.O.R.I.S. Royale 9,4%
Devil Strip 6,85%
Frogichlaus 2018 12,4% Vienna Lager
Sattlers Lakeside Ale 8%

Pub Kultainen Apina, Insinöörinkatu 30

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Pullokuva ja video: Hoppin’ Frog Brewery