MAINOS
Keskikesällä raaka-ainerunsauden ollessa parhaimmillaan moni fine dining -ravintola sulkee ovensa. Tiiliholvi on kuitenkin auki ja tarjoaa asiakkailleen kesäisiä annoksia...
  Bistro LePot pistää grillin kuumaksi! BBQ-perjantaisin tiristetään vaihtuvia lihaisia herkkuja possusta ja karitsasta kalkkunaan. Paikalla on myös Kylmäsavukeisari suoraan savustusuunista tarjolle...
Elokuussa Pyynikin rinteillä tuoksuu jälleen kilpamoottoripyörien risiiniöljy.  Sunnuntaina 23.8. järjestetään Pyynikin ajot, joka voi houkutella paikalle jopa yli 20...
Maijastiina Ovaska siirtyi insinööribisneksestä kulinaarikauppiaaksi rapiat 10 vuotta sitten. Koska ruoka. Hyvä ruoka. Nyt Culinaria Keittiöelämää -liike on yksi kaupungin kulinaarisia kiintopisteitä. Kauppa kauppiaineen on muodostunut melkoiseksi hyvän ruoan ystävien pyhiinvaelluskohteeksi, jonka Facebook-sivun bloginomaisia päivityksiäkin seuraa runsas joukko hyvästä ruoasta ja ravintoloista kiinnostuneita.
Kauppahallista tutut muhevat makkarahodarit ovat ilmestyneet kesäksi myös Laukontorilla paikkaansa pitävään hodarikioski Hotstreetdogziin. Siellä täyslihaiset raakamakkarat tiristetään grillitulilla kypsiksi juuri ennen hot dog -sämpylän väliin sujauttamista.
Pohjoismainen keittiö puhtaine raaka-aineineen surffaa suosionsa aallonharjalla. Sen sai pitkälti aikaan Noma, tuo jo neljästi maailman parhaaksi valittu ja tinkimättömästi paikallista pohjoismaista kokkaava tanskalaisravintola. Pohjoismainen gastronomia hallitsi myös kokkien maailmanmestaruuden tammikuussa ratkaisseen Bocuse d'Or -kisan kärkisijoja. Kotimaiseen kasvatettuun ja villiin vihreään luottaa myös keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas, jonka Salhojankadun ravintola Hella & Huone on viimeisen vuoden, parin aikana täsmentänyt linjaustaan puhtaasti pohjoismaiseksi.
Pontevat Berthan pojat palaavat juurilleen! Ravintoloitsijat Mika Roito, Pekka Salmela ja sommelier Pasi Mamia hätistävät muut berthalaiset kesälomalle ja pistävät parin viikon ajaksi pystyyn väliaikaisravintelin, jossa tarjotaan perus-Berthaa ronskimpaa ruokaa, oivallisia oluita ja mahdollisuus päästä itse köökkiin kokkaamaan.
Gastrolaiva M/S Tampere kelluttelee kesälaineilla jälleen, tällä kertaa Ratinan suvannon ravintolalaivakeskittymään ankkuroituneena. Maisemat Laukontorille ovat messevät ja tunnelma mukavan eloisa kesäihmisten suunnistaessa syömäilemään ja juomailemaan seilorimeiningissä.
Kotiin, rannalle, työpaikalle, puistoon, saunailtaan, perheelle. Noutoruoka on näppärä ratkaisu monenlaisiin ruokatarpeisiin ja tilanteisiin. Eikä purtava ole enää pelkkää perinteistä noutosyötävää, pizzaa tai kebabia. Uuden tilauspalvelu Culinarin kautta voi tilata monipuolisia annoksia mielenkiintoisista laaturavintoloista.
Ravintola C juhlistaa Riesling & Spätburgunder -viikkoja Pfaltzin alueen Karl Schaeferin jaloilla juomilla mm. tastingin ja illallisen muodossa. Rypäleiden aatelia olevan Rieslingin seurassa sulostelee Saksan johtava punaviinirypäle, Spätburgunder eli Pinot Noir. Saksalaista spätburgunderia sommelière-ravintoloitsija Christina Suominen pitääkin maailman parhaana.
Vahvat pohjoismaiset tuulet ja villit visiot pyörivät Salhojankadun kulinaarisessa ytimessä, Hellassa & Huoneessa. Metsä ja luonto maistuvat ja näkyvät lautasilla. Laseista taas siemaillaan viehkojen viinien lisäksi myös olutta.
Kun ajattelee japanilaista ravintolaa, tulee monelle raaka-ainerintamalta helposti mieleen vain kala ja annoksista sushi. Mutta esimerkiksi sushia voi tehdä vallan mainiosti myös kasvisversiona. Ja Marusekissa tehdäänkin, muista japanilaisista kasvis- ja myös lihapainotteisista ruoista puhumattakaan. Kalaakin juuri vaihtuneelta listalta kyllä löytyy kunnioitettavan komea kirjo. Vastuullisesti pyydettyä, tietenkin.