Kauppahallista tutut muhevat makkarahodarit ovat ilmestyneet kesäksi myös Laukontorilla paikkaansa pitävään hodarikioski Hotstreetdogziin. Siellä täyslihaiset raakamakkarat tiristetään grillitulilla kypsiksi juuri ennen hot dog -sämpylän väliin sujauttamista.
Kauppahallista tutut muhevat makkarahodarit ovat ilmestyneet kesäksi myös Laukontorilla paikkaansa pitävään hodarikioski Hotstreetdogziin. Siellä täyslihaiset raakamakkarat tiristetään grillitulilla kypsiksi juuri ennen hot dog -sämpylän väliin sujauttamista.
Jos olet maistanut ja mieltynyt hodariin Tampereen kauppahallin 4Delissä, tulet epäilemättä tykästymään tähänkin. Omatekoiset makkarat ja pehmoiset sämpylät ovat nimittäin kummassakin paikassa aivan samoja, vain täytteitä varioidaan erilaisiksi. Kauppahallista tuttuja ovat hodareiden laatijatkin. Huolella valmistetun grilliruoan ilosanomaa levittävä hodarikioski on nimittäin 4Delin makkaramaakareiden, Yoni Ichtertzin ja Darren Elmhirstin uusi yritys.
Miehillä on myös missio: osoittaa kaikelle kansalle, että hodarin sisään voi kätkeä jauhoisen tukkumakkaran sijaan myös lihaisista raaka-aineista valmistetun makkaran hodarin hinnan juurikaan nousematta. 8 euron hintaan saa täyslihamakkaraisen hodarin kuin hodarin erilaisilla omatekoisilla täytteillä.
– Haluamme kehittää eteenpäin sitä 70-luvun grilliruokakulttuuria, joka jäi Suomessa hampurilaisten jalkoihin jo 80-luvulla. Tehdä siis laadukkaista raaka-aineista valmistettua grilliruokaa. Ja tärkeintähän hodarissa on tietenkin se kunnon makkara, Elmhirst kuvailee.
Hodareiden täytteet ovat erilaisia, hyvinkin monen maan ja kulttuurin keittiöstä vaikutteita ammentavia. Alunperin Lontoosta Suomeen pyrähtänyt Elmhirst ja ranskalais-suomalainen Ichtertz tekevätkin monikulttuurista gastronomista yhteistyötä.
– Kaikki kunnia suomalaisille, taitaville kokeille, mutta usein ulkomaiset ja ulkomailla pitkään työskennelleet kokit näkevät ruokakulttuurimme eri näkökulmasta ja tuovat siihen jotain uutta ja erilaista, Ichtertz toteaa.
Hotstreetdogz on avoinna maanantaista lauantaihin klo 11-18 säävarauksella. Jos keli on kovin kostea, jätetään siis teltta pystyttämättä. Toisaalta joskus avoinna saatetaan olla pitempään tai muinakin kuin vakipäivinä.
– Festariviikonloppuisin pyrimme pitämään kioskin myös sunnuntaisin auki. Meidät saattaa toisinaan löytää myös muualta kuin Laukontorilta. Kannattaa seurata Facebook-sivuamme, sillä siellä tiedotamme aina aukioloista ja sijainnistamme.
Teltan jokapäiväisessä rakentamisessa ja purkamisessa on oma puuhansa, joten miesten mielissä kyteekin jo ajatus pyörillä rullaavasta hodarikioskista, ruokarekasta. Ehkäpä jo ensi kesänä Hotstreetdogz valloittaa kaupungin kadut laajemmaltikin kurvaillen?
– Hotsreetdogz-hodarikioski sijaitsee Laukontorilla.
– Avoinna pääsääntöisesti ma-la klo 11-18 koko kesän ajan. Säävaraus. Ajankohtaista tietoa aukioloajoista löytää yrityksen Facebook-sivuilta.
– Kaikki hodarit maksavat 8e lisukkeista riippumatta.
– Hodareita makkaroineen valmistavat kauppahallin 4Vuodenajasta ja 4Delistä tutut keittiötaiturit Yoni Ichtertz ja Darren Elmhirst.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva hodariteltasta: Yoni Ichtertz