Pontus Veneskoski opastamassa innokkaita oppilaita seikkaperäisesti oluen saloihin.
Pontus Veneskoski opastamassa innokkaita oppilaita seikkaperäisesti oluen saloihin.

Sen lisäksi, että Panimoravintola Plevna järjestää yrityksille elämyksellisiä olutkursseja, on nyt myös yksityishenkilöille avautunut mahdollisuus tutustua oluen saloihin ravintolan kaikille avoimilla olutkursseilla.

Pari tuntia kestävällä kurssilla esitellään hieman ravintolaa ja panimoa, tehdään pikainen kurkistus oluen historiaan, tutustutaan oluen raaka-aineisiin ja siihen miten ne vaikuttavat oluen makuun – ja luonnollisesti maistellaan panimon omia tuotteita.

Olutopinnoissa eri oluiden maistelu on välttämättömyys. Ilman maistamista ei saa kerättyä päähänsä sitä tuoksu- ja makupankkia, joka tekee ihmisestä oluttuntijan. Ennakkoluulottomasti uusia oluita vaikkapa liki sokkona kokeilemalla saattaa löytää myös uusia, yllättävänkin mieluisia tuttavuuksia. Plevnan olutkurssilla maistellaan ja haistellaan, runsaasti. Nenää käytetään oluiden tuoksuttelun lisäksi myös maltaiden ja humalien haisteluun. Kurssilla päästään siis oluen raaka-aineiden jäljille. Lopuksi suoritetaan leikkimielinen mutta varsin mielenkiintoinen testi, jossa pääsee näyttämään aistiensa kynnet.

Plevnan Maltaisten makujen peruskurssi kestää noin 2 tuntia ja siihen on mahdollista yhdistää ruokailu ennen tai jälkeen kurssin.

Tapahtumatiedot

Lauantaina 26.11. järjestetään olutkurssi klo 14-16.

Kurssin hinta 30 e/ hlö (sis. viiden lajin olutmaistajaiset)

Ilmoittautumiset myynti@plevna.fi tai 03-2601200

Kuvat ja teksti: Lifestyle Media Oy