unnamed

Ravintola C juhlistaa Riesling & Spätburgunder -viikkoja Pfaltzin alueen Karl Schaeferin jaloilla juomilla mm. tastingin ja illallisen muodossa. Rypäleiden aatelia olevan Rieslingin seurassa sulostelee Saksan johtava punaviinirypäle, Spätburgunder eli Pinot Noir. Saksalaista spätburgunderia sommelière-ravintoloitsija Christina Suominen pitääkin maailman parhaana.

viinitie.fi_schaefer-spatburgunderViinit tulevat C:hen samalta viinitilalta, perinteikkäältä ja palkitulta Karl Schaeferilta. Käsityönä, orgaanisesti ja ilman teollisia hiivoja viininsä valmistava tila on erityisen tunnettu rieslingeistään, mutta nyt siemailemaan päästään myös punaista ”kettuviiniä”. Patrick Schnurr Schaeferilta saapui ravintolan vieraaksi perjantaina 22.5, jolloin nautittiin mm. viinitastingistä ja illallisesta viineineen.

– Saksalaiset pinot noir -viinit ovat mielestäni maailman parhaita! Minulla on ollut tässä kuuden vuoden jakso, kun en ole pitänyt lainkaan ranskalaisesta pinot noirista, vaan nimenomaan saksalainen on se juttu, Christina paljastaa.

Saksan Pinot Noir menestyksekkäässä murroksessa

Christina kertoo, että Saksassa on meneillään murroskausi nimenomaan tämän rypälelajikkeen kanssa. Rypälettä, sen ominaisuuksia Saksan eri alueilla ja maaperissä sekä erilaisia valmistusmenetelmiä tutkitaan jopa yliopistotasolla. Eli nyt tutkijat tekevät tavallaan sitä työtä, mitä munkit ovat tehdeet viinien parissa joskus muinoin.

– Saksassa on useita erilaisia, todella hyviä Pinot Noir -rypäleitä. Osa tästä johtuu ilmaston lämpenemisestäkin. Rypäleet uskalletaan poimia myöhemmin ja saadaan parempaa materiaalia työstettäväksi. Sen myötä myös kehitytään viinin valmistuksessa.

Saksasta löytyy Christinan mukaan nyt todella hyvin valmistettuja ja sopivasti hinnoiteltuja viinejä.

– Viiniin on sijoitettu osaamista. Siellä vanhempi sukupolvi on päästänyt maailmalla paljon opiskelleet nuorensa kokeilemaan ja tuomaan uusia ideoita viinin valmistukseen. Se on iso juttu.

Tasting ja illallinen 22.5. Tasting luentoineen klo 17 25e. Illallinen klo 19, menu 52e ja viinit 38e yht 90e.

Lisätietoa viiniviikoista: Saksan Viinitiedotus – Riesling & Spätburgunder -viikot 18.-30.5.2015

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Viinikuvat: Karl Schaefer ja Viinitie
Christina ja Ilkka omissa elementeissään.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Bistro C avautui – ravintolan tarina jatkuu uusissa käsissä

Maineikkaan ja monia palkintoja voittaneen ravintola C:n tarina jatkuu ravintoloitsija Sari Sorrin ja yhtiökumppani Mia Välimäen huomassa. Kesästä 2022 asti jatkuneet neuvottelut saatiin päätökseen...

Ravintola C muuntautuu viinibaariksi uutenavuotena – viinibaari avoinna 30.-31.12.

Ravintola C pitää ovensa avoinna vielä uutenavuotena viinibaarina palvellen. Alkavaa vuotta 2023 on mahdollista juhlistaa laseittain tarjottavien viinien lisäksi myös niille sopivin syötävin. Uutta vuotta voisi...

PRO-palkittu C:n Ilkka Isotalo kokkaa vastuullisesti luonnosta lautaselle

Luonnosta ja läheltä lautaselle. Luomua tai luomun ehdoin tuotettua. PRO-tunnustuspalkinnon 1.9.2021 Vastuullisuus-sarjassa voittanut Ilkka Isotalo on luotsannut C:n keittiötä reilun vuosikymmenen kuluessa yhä voimallisemmin...