Momentin Restaurants ja Tanskalainen Voileipä Oy aloittivat yhteistyön jo vuonna 2017 järjestämällä Kalaravintoloissa Smørre & Bisse Tasting tapahtumia. Yhteistyö saa nyt jatkoa uuden Smørre meets Bisse Brunssi -kiertueen kautta, joka aloitetaan Janoisesta Lohesta lauantaina 25.1.
Tammikuusta kesäkuuhun herkullinen brunssi järjestetään kerran kuukaudessa yhdessä Kalaravintolassa vuorollaan. Brunsseilla tarjotaan perinteisiä tanskalaisia Smørrebrødejä, joille on valittu makupareiksi sopivat oluet. Jokaisella brunssilla on tarjolla kolme vaihtuvaa makuparia. Tapahtumapäiviksi on valittu lauantait ja brunssia on saatavilla klo 14-16.
– Tanskalainen Smørrebrød kulttuuri on muodostunut jo 1800- luvun loppupuolella. Perinteisen Smørrebrødin määritelmä on laadukkaat raaka-aineet, visuaalisesti kaunis ulkonäkö ja Smørren päälle laitettavien ainesosien runsaus. Tanskassa Smørrejen kanssa on perinteisesti nautittu hyviä oluita. Brunsseilla haluamme tarjota kuluttajille herkullisia makuyhdistelmiä ja näin kunnioittaa tanskalaista perinnettä ja historiaa, kertovat Smørrebrød Ambassador Aimo Lindgren ja Momentin Restaurantsin Concept Lead Daniel Wallenius.
Lue lisää Kalaravintoloista: kalaravintolat.fi
Aikataulu
la 25.01 Ravintola Janoinen Lohi
la 29.02 Ravintola Punavuoren Ahven
la 14.03 Ravintola Leijuva Lahna
la 18.04 Ravintola Kaunis Kampela
la 16.05 Ravintola Hilpeä Hauki
la 06.06 Ravintola Janoinen Lohi
Tanskalainen Voileipä Oy on vuonna 1964 Helsingin Töölöseen perustettu aitoihin tanskalaisiin Smørrebrødeihin erikoistunut ravintola. Ravintolassa valmistetaan kaikki tuotteet parhaista raaka-aineista, aidoilla tanskalaisilla resepteillä omassa keittiössä. Helsingin Töölössä, Cygnaeuksenkadulta löytyvä voileipäbaari on varmasti yksi Helsingin pienimmistä ravintoloista.
Lue lisää tanskalaisista voileivistä: smorrepuoti.com