MAINOS
Tapahtuma-alan tunnustuspalkinnot jaettiin kymmenessä sarjassa Evento Awards -kilpailussa. Ravintola-sarjan voittajaksi etsittiin ravintolaa, joka tarjoaa onnistuneet puitteet kokouksille ja juhlille: illallisille, aamiaistilaisuuksille tai vaikkapa bisneslounaille. Olo vei voiton!
Bocuse d’Or eli kisa kokkien maailmanmestaruudesta käytiin Ranskan Lyonissa 27.-28.1. ja palkinnot jaettiin viimeisen kisapäivän iltana. Norja kaappasi kullan, Yhdysvallat tuli toiseksi, Ruotsi kolmanneksi. Suomi teki kaikkien aikojen kovimman suorituksensa ja sijoittui neljänneksi.
Katuruuan ystävät saivat uuden kohtauspaikan Helsingin ydinkeskustaan, kun ravintola Gastro NOM Helsinki avasi ovensa. Uudelle Töölönlahden alueelle, Kansalaistorin laidalle avautuva ravintola tarjoilee street gourmet -ruoan lisäksi parhaita kansainvälisiä ja kotimaisia suosikkeja.
Black Doorin maine olutharrastajien parissa on kiirinyt jo kauas Helsingin Punavuoresta. Sen hanaolutvalikoima (26) on yksi Helsingin kattavimpia. Myös pulloja löytyy kylmäkaapeista useita satoja, ja myös viskejä hyllymetreittäin.
Ravintola Murun Markku Niemi valittiin 1.9. Suomen Parhaaksi Sommelieriksi Suomen Sommelierit Ry:n järjestämässä tiukassa kilpailussa. Toiseksi tuli Heidi Mäkinen tamperelaisesta C:stä ja kolmanneksi sijoittui Katrina Laitinen Demosta. Jäätävän ammattitaitoinen murulainen on napannut tittelin kerran aikaisemminkin, vuonna 2012. Innostus ja palo sommelierin työhön säkenöi Markusta pitkälle.
Vauhdilla laajentuva pirkanmaalainen Mad Finn -panimo avaa kesällä uuden taproomin Helsingin Sompasaareen. Luvassa on 24 olutta hanassa, iso terassi...