lafiesta brunssilautanen 1

La Fiestan lauantai-iltapäivät on pyhitetty rennolle brunssiherkuttelulle. Noutopöytämakuja luodaan Meksiko-twistillä, mutta koska aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä on kyse, niin myös tuttuja suomalaisia aamiaiselementtejä löytyy.

– Kylmässä pöydässä on aina juustoja, leikkeleitä, kalaa, salaattia ja hedelmiä. Lämpimällä puolella on mm. meksikolaistyylistä munakasrullaa ja monille lapsille mieluista syötävää, kuten lihapullia ja nakkeja. Ja sitten on meidän tortilla factory, ravintoloitsija Petri Löppönen luettelee.

Lauantaibrunssi rancheros -tyyliin

Tortilla factory on Meksikoa puhtaimmillaan. Siinä voi kasata mieleisensä tortillan esimerkiksi huevos rancheros -tyyliin.

– Meksikossa aamiaistortilla syödään usein avomallisena. Esimerkiksi huevos rancheros eli ratsutilan munat -annos syntyy niin, että tortillaletulle levitellään pohjimmaiseksi salsaa ja guacamolea, sitten pekoni-paprika-jauhelihakastiketta ja päällimmäiseksi paistettu kananmuna.

lafiesta tortilla

lafiesta brunssipöytä 2Monet tulevat La Fiestan brunssille esimerkiksi perheen kesken rentoutumaan pitkäksikin aikaa.

– Otetaan ruokaa ja jutellaan, välillä aikuiset saattavat lukea lehteä ja lapset pelata ehkä jotain peliä. Ja sitten taas haetaan lisää syötävää. Sellainen on kiireettömyys on minunkin mielestäni juuri se brunssin syvin olemus!

Juomat kuplilla tai ilman täydentävät brunssikokonaisuuden

lafiesta kuohuviiniRentoon lauantaibrunssiin kuuluu luonnollisesti myös lasillinen kuplivaa tai viiniä, joka täydentää ruoan makuja. La Fiestan viinivalikoimassa on viime vuoden Linnanjuhlissa tarjottuja viinejä, Kasauran Trebbianoa ja Montepulcianoa, jotka ovat tulleet valituiksi juhlan juomiksi todella tiukan seulonnan päätteeksi.

Vaikka viinin nauttiminen brunssilla tai lounaalla tuntuu olevan suomalaisessa kulttuurissa vielä vähän hakusessa toisin kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, kannattaa ruokailukokemuksen täydentävää viiniä ehdottomasti maistaa ainakin tilkka ruoan kaverina.

– Eräälle lounasasiakkaalle tarjosin tilkan ”pressaviiniä” lounaalla. Hän oli ihan ihmeissään siitä, kuinka ruoan maku muuttui, kun sen nautti viinin kanssa, Petri kertoo.

La Fiestan brunssi lauantaisin klo 12-16. Buffet (sis.alkoholittomat juomat) 24e/hlö, lapset alle 10v, 1e/ikävuosi. Kuohuviini 3e/lasi ja 20e/plo. Kesällä terassin avauduttua myös ulkosalla voi ruokailla.

Alkuperäinen juttu 24.4.2015. Päivitetty 20.8.2015

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

la-fiesta-sali

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...

La Fiestan keittiössä ammutaan kovilla suomenmestaruustasolla – varaudu valtaisaan vegaanivalikoimaan liha-annoksista tinkimättä

Ampumista antaumuksella harrastava keittiömestari Anna-Katriina Salomaa on tehokas, tarkka ja nopea. La Fiestan keittiössä onkin kovat piipussa etenkin meksikolaisen vegaaniruoan ampumaosuuksilla. Pari vuotta sitten La Fiestaan...

La Fiestassa kokataan vegaaniruokaa ja klassikkoja meksikolaisella twistillä

La Fiestan keittiössä kokataan ehdoin meksikolaisin maustein ja mauin. Listalla on niin jaettavaksi sopivia pikkusyötäviä, linjakkaita pääruoka-annoksia kuin myös krouvia rotwalliruokaa, jota voi haukkailla...