La Fiesta

Meksikolaisravintola La Fiesta on hionut ruokatarjontaansa ja uudistanut juomaskaalaansa kesän aikana. Yhdessä asiakkaiden kanssa tuumitut muutokset maistuvat monipuolisuutena ja näkyvät selkeytenä listalla. Myös uutuuksia pukkaa. Miltä maistuu chorizo-burrito?

La Fiesta aloittaa syksyn uusilla mauilla ja meiningillä. Esimerkiksi brunssi liikahtaa nautittavaksi lauantaisin, ja uutuutena listalle on saapunut mm. katkarapu-avokadoburrito, joka tuodaan tarjolle salaatin ja omatekoisen mango-habanerosalsan kanssa. Myös chorizo-makkara on singahtanut annosvalikoimaan – jopa burriton kätköihin.

– Meillä on uutuutena myös mm. rapeaksi paistettuja perunankuoria, pekonia, cheddaria ja korianteri-creme fraicea ja La Fiestan omaa coleslaw-salaattia, ravintoloitsija Petri Löppönen luettelee.

la-fiesta-annos3

Asiakkaiden toiveita kuunnellen tulisuusasteiden valinta on nyt merkitty ruokalistaan. Aikaisemmin salsakastikkeen mausteisuuden määrän on voinut valita kertomalla toiveistaan tarjoilijalle, mutta nyt vaihtoehto on selkeästi näkyvillä kaikille. Samalla myös kastikemaut ovat uudistuneet.

la-fiesta-annos6Suosituista annoksista on tehty nyt myös eri annoskokoja, joten esimerkiksi siipiä voi napostella pikkuannoksen verran vaikkapa oluelle piipahtaessa tai syödä tuhdimmin pääruoka-annoksen mittakaavassa. Myös lapsillle löytyy nyt sopiviksi räätälöidyt burritot sekä quesadillat.

Kasvissyöjille valikoimaan vakioitiin uutena vaihtoehtona paikan päällä valmistettu seitan. Itse tekemistä on muutenkin lisätty entisestään ja nyt jopa ketsuppi keitellään omassa keittiössä.

– Omatekoiset jäätelömme ovat olleet alusta asti suosittuja. Meidän Teemu-kokkimme on innostunut luomaan mitä mielenkiintoisempia makuyhdistelmiä bonus-makuineen. On inkivääri-sitrus-, kaneli-brownie- ja jopa pekonijäätelöä. Jotkut asiakkaat tulevat meille ihan vaan jäätelöitä maistelemaan, Löppönen paljastaa.

Chili-suklaafondant on paritettu omatekoisen vaniljajäätelön kanssa.Jälkiruokatarjonnassa on myös K-18-annos, Strawberry Margarita on Plate. Mansikkamargarita tarjotaan tequila-hyytelön, limesorbet’n ja mansikka-Cointreau-kastikkeen muodossa.

La Fiestan ilahduttavan laaja viinipitoinen juoma-arsenaali on kasvanut mm. meksikolaisilla olutdrinkeillä, kuten bloody mary -tyyppisesti maustetulla oluella, micheladalla, sekä suolatulta lasinreunalta siemailtavalla limemehulla maustetulla cheladalla. Syksyn tummenevissa illoissa piristävät myös muut eksoottiset drinkit. Niin kuin lomamatkalla Meksikossa. Poiketa kannattaa siis ihan vaan lasillisellekin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...

La Fiestan keittiössä ammutaan kovilla suomenmestaruustasolla – varaudu valtaisaan vegaanivalikoimaan liha-annoksista tinkimättä

Ampumista antaumuksella harrastava keittiömestari Anna-Katriina Salomaa on tehokas, tarkka ja nopea. La Fiestan keittiössä onkin kovat piipussa etenkin meksikolaisen vegaaniruoan ampumaosuuksilla. Pari vuotta sitten La Fiestaan...

La Fiestassa kokataan vegaaniruokaa ja klassikkoja meksikolaisella twistillä

La Fiestan keittiössä kokataan ehdoin meksikolaisin maustein ja mauin. Listalla on niin jaettavaksi sopivia pikkusyötäviä, linjakkaita pääruoka-annoksia kuin myös krouvia rotwalliruokaa, jota voi haukkailla...