lafiesta tostada kohokohdat
La Fiestan suosituimpia vegaaniannoksia on friteerattu avotortilla, jossa tortillalätyllä on salaattia, guacamolea, salsaa sekä seitania.

La Fiestan keittiössä kokataan ehdoin meksikolaisin maustein ja mauin. Listalla on niin jaettavaksi sopivia pikkusyötäviä, linjakkaita pääruoka-annoksia kuin myös krouvia rotwalliruokaa, jota voi haukkailla menemään käsin ja vaikka kävellessä. Uutuutena on aivan oma osiollinen vegaanisia annoksia.

– Hyödynnämme ruoanvalmistuksessa ihan aitoja meksikolaisia makuja. Amerikkalaisesta tex mexistä taas pysymme kaukana, keittiömestari Anna Salomaa linjaa.

Viime aikoina ravintolassa on panostettu vegaanisiin annoksiin. La Fiestaan voi siis suunnata helposti kasvis- ja vegaaniherkuille. Ja lihaisille myös.

lafiesta salomaa
La Fiestan keittiömestari Anna Salomaa

– Kuulin paljon sellaisia toiveita, että olisipa Tampereella paikka, jossa saisi vegaanisia frittituotteita ja parilalla lämmitettyjä ruokia. Sellaisia, mitä sekasyöjillekin on tarjolla. Monissa paikoissahan vegaaneille on lähinnä salaattia tai currya. Halusimmekin tarjota vegaaneille myös kunnon mausteista mättöä, Salomaa hymyilee.

La Fiesta tarjoileekin nyt vegaanisena myös sellaista täyttävää, kylläisen hyvän olon tuottavaa ruokaa, joka ei kuitenkaan ole liian rasvaista. On nachoja, burritoja, quesadilloja, tostadoita… Mm. talon oma seitan on kovasti kysyttyä, ja annoksista on muutenkin satanut kiitosta. Uuden ruokalistan vaihtuessa La Fiestaan päätettiin lopulta koota oikein selkeä oma osionsa vegaanisista annoksista. Niitä on tällä hetkellä 10 kappaletta ja eri täytevaihtoehdot runsastuttavat makuvalikoimaa.

Salomaa tunnustautuu ruokaa monipuolisesti rakastavaksi foodieksi, joka tykkää kokeilla erilaisia annoksia. Innoitusta nimenomaan vegaanisten ruokien kehittelyyn on tullut lähipiiristä.

– Paras kaverini on vegaani ja hän on ollut suuri innoittaja tässä projektissa. Olen myös itse syönyt pienestä asti kasvisruokaa, sillä isoveljeni on ollut vegaani koko ikänsä.

Myös vegaanisten annosten maut on siis mietitty tarkkaan. Samoin myös annostarjonnan laajuus, jotta listalta voi halutessaan koostaa useammankin ruokalajin annoskokonaisuuden alkupaloista jälkihyvään. Valikoimassa on niin kevyitä ja raikkaita kuin niitä tuhteja ja reheviäkin annoksia.

lafiesta pihvi kohokohdat
Lomo a la pimienta eli grillattu härän ulkofileepihvi Kahlúa-pippurikastikkeella, texas-jalopenovoisella uuniperunalla ja paprika-sipulipaistoksella.

Annoskatraasta löytyy myös Meksiko-twistillä rikastettuja perinteisiä klassikkoannoksia, kuten esimerkiksi pippuripihviannos, johon antaa aromiaan mm. meksikolainen Kahlúa-kahvilikööri.

– Meillä voi syödä pihvi-illallisen pitkän kaavan kautta tai napostella porukalla nachoja, ravintoloitsija Petri Löppönen kuvailee.

Pelkälle lasillisellekin voi toki istahtaa. Juomaskaala venyy kotimaisista pienpanimotuotteista mausteiselle ruoalle sopimaan valittuihin viineihin. Alkoholittomien virvokkeiden valikoima on täydentymässä piakkoin meksikolaisilla limonadeilla.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

lafiesta burger kohokohdat
Briossisämpyläinen burger hellii sisällään tuhtia Wagyu-härän rotukarjapihviä, chilimajoneesia, pico de gallo-salsaa, cheddar-juustoa ja salaattia. Kyljessä maalaisranskalaiset ja dippi maun mukaan.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...

La Fiestan keittiössä ammutaan kovilla suomenmestaruustasolla – varaudu valtaisaan vegaanivalikoimaan liha-annoksista tinkimättä

Ampumista antaumuksella harrastava keittiömestari Anna-Katriina Salomaa on tehokas, tarkka ja nopea. La Fiestan keittiössä onkin kovat piipussa etenkin meksikolaisen vegaaniruoan ampumaosuuksilla. Pari vuotta sitten La Fiestaan...

La Fiestassa kokataan vegaaniruokaa ja klassikkoja meksikolaisella twistillä

La Fiestan keittiössä kokataan ehdoin meksikolaisin maustein ja mauin. Listalla on niin jaettavaksi sopivia pikkusyötäviä, linjakkaita pääruoka-annoksia kuin myös krouvia rotwalliruokaa, jota voi haukkailla...