Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt 5000 euron suuruiset Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot Heikkilän Juustolalle Pirkanmaalla sekä Lounais-Suomessa Varhaisperunafestivaalia järjestävälle ruokakulttuuriyhdistys Kaffelille.
Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.
Pälkäneläinen Heikkilän Juustola palkittiin kotimaisen lähiruoan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinointi- ja saavutettavuustyöstä, jolla tavoitetaan myös nuoria kuluttajia lähiruoan käyttäjiksi.
Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli ry palkittiin varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä, jo vakiintuneeksi tapahtumaksi muodostuneesta Neitsytperunafestivaalista ja lähiruoan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.
– Tämän vuoden palkitut ovat lisänneet perinteisten suomalaisten ja arkistenkin raaka-aineiden, maitotuotteiden ja perunan arvostusta. Molemmat toimijat ovat myös kehittäneet uusia, innovatiivisia ja eri kuluttajaryhmät saavuttavia tapoja markkinoida lähellä tuotettuja, laadukkaita raaka-aineita. Toimikunta huomioi erityisesti Heikkilän Juustolan pitkän historian ja tulevaisuuteen luottavan ja muuntautumiskykyisen työn laadukkaiden juusto- ja maitoherkkujen valmistajana, kertoo Saara Terva, Jaakko Kolmosen rahaston asiamies.
Heikkilän Juustola
Pälkäneellä Laitikkalan kylässä sijaitseva Heikkilän Juustola on yrittäjäpariskunta Annika Heikkilän ja Pekka Moision kotimainen, perinteikäs perheyritys. Nykyisellä omistajasuvullaan tila on ollut vuodesta 1694. Juustolan tuotteet valmistetaan käsityönä laadukkaasta suomalaisesta luomumaidosta suomalaista ja hämäläistä ruokaperinnettä kunnioittaen.
Juustolalla katsotaan tukevasti tulevaisuuteen ja panostetaan kestävästi tuotettuihin raaka-aineisiin, joista valmistetaan laadukkaita tuotteita perinteisillä resepteillä. Heikkilän Juustolan aktiivinen markkinointi tavoittaa nuoria kuluttajia lähiruoan käyttäjiksi ja ruokaperinteen edistäjiksi. Yrittäjät ovat uuden sukupolven lähiruokayrittäjiä, jotka omalla toiminnallaan, laadukkailla tuotteilla, sekä näkyvyydellään tekevät lähellä tuotetusta ruoasta helposti tavoitettavaa niin ammattilaisille kuin kuluttajille. Heikkilän Juustola tekee myös yhteistyötä valtakunnallisesti keittiömestareiden kanssa ja se kehittää aktiivisesti tapoja edistää lähiruoan näkyvyyttä sekä pääsyä kuluttajien ruokapöytiin.
Hyvä saatavuus Tampereen ravintoloissa ja kahviloissakin
Heikkilän juustoja on saatavilla Tampereen huippuravintoloistakin. Yksi niistä on Tampereen maineikkaimpiin ravintoloihin kuuluva C, joka on käyttänyt juustolan tuotteita jo pitkään. Lähiraaka-aineita hyödyntävä kanagrilliravintola Los Pollos hyödyntää juustoja mm. Luomu Grillijuusto -kanataskuissaan sekä salaattiannoksessa.
– Todella herkulliset ja täyteläiset maitotuotteet lähiluomumaidosta tuotettuna. Olemme käyttäneet jo vuosia heidän tuotteitaan ja asiakastyytyväisyys on ollut 100%, kertoo keittiömestari Toni Leskinen.
– Myös joustavista toimituksista ja persoonallisesta huippuluokan palvelusta erityiskiitos, hän lisää.
Hopealinjojen ravintoloissa Heikkilän makuelämyksiä on ollut saatavilla mm. Bistro Kattilassa.
Klassikkoravintola Coussicassa Heikkilän Juustolan grillijuusto on ollut kasviruoassa.
Heikkilän juustoja on saatavilla Tampereella myös Kauppahallin Juustosopista sekä Ahlmanin Tilapuodista.
Katso koko listä juustolan omilta sivuilta.
COVID-19 ja omavaraisuutemme
Kevään tapahtumat ovat pysäyttäneet maailman. Tästä syystä olemme kansallisellakin…
Julkaissut C Keskiviikkona 27. toukokuuta 2020