Vuoden suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään kymmenennen kerran sunnuntaina 20.6.2021 klo 12–17. Tämä valtakunnallinen tapahtuma on houkutellut vuosien mittaan kymmeniätuhansia vierailuja satoihin yksityisiin ja julkisiin puutarhoihin ympäri Suomea.

Keräsimme puutarhavinkit Sääksmäen ja Vanajaveden ympäristöstä.

1
Huittulan kylä

Sirpa Pietilän piha

Kierroksen voi aloittaa vaikkapa Huittulan idyllisestä kylästä Sääksmäen kirkonpuolelta. Huittulan puutarhakohde on on Sirpa Pietilän piha.

2

Visavuori

Vaikka Visavuori ei ole mukana tapahtumassa tänä vuonna, se on yksi Pirkanmaan hienoimmista puutarhakohteista. Visavuori on kesäkuun alusta elokuun loppuun avoinna joka päivä klo 11-18. Huomioithan museorakennusten pääsymaksun / Museokortin.

Paasian pihapiiri

Sääksmäen Saarioispuolella Tarttilan kylässä sijaitsee Paasian tunnelmallinen puutarhakohde. Paasian pihan pihapiiri juontaa juurensa aina 1800-luvun loppuun perinnekasveineen sekä historiallisine rakennuksineen.

4

Jussinhaan metsäinen piha

Jos vielä aikaa jää, naapurikunnasta löytyy idyllisen maaseututien päästä Jussinhaan metsäinen piha vanhasta Taljalan kylässtä. Lapsiperheen pihassa on kivikko-puutarhaa, cottage garden -ideoita, japanilaisen puutarhan alkua sekä vanhaan kylämaisemaan sopivaa istutusta.

Katso ajoreitti Google Mapsista.

Muuta lähettyvillä

Rapolan linnavuori / Voipaalan kartano / Toijalan satama / Sääksmäen sillat / uimarantoja- ja -kallioita Vanajaveden rantamilla…

 

 

Tapahtuma > Elämykset & huvit


Avoimet Puutarhat: Sääksmäen puutarhakohteet esittäytyvät

 la 26.6.
 12:00 – 17:00