Ravintola LiV sukeltaa säkenöivään samppanjaan tiistaina 30.4., jolloin viiden ruokalajin illallisen upeine samppanjoineen pääsee nauttimaan kokonaisuudessaan huokeaan 145 euron hintaan. Vappuaattoa voisi tuskin komeammin juhlistaa!
Ilta alkaa isosti ja komeasti kolmilitraisella Charles Mignon Premier Cru -kuplivalla, jota ravintoloitsijat ja salin hallinnoijat Kalle Viljakainen ja Mika Lintula jo hellivät odottavin mielin. Läpi illallisen marssitetaan muitakin säkenöiviä luksus-samppanjoita, joille on suunniteltu sointuvaiset annoskumppanit.
– Lähdimme luomaan kokonaisuutta samppanja edellä ja tunnustelimme yhdessä keittiön kanssa makujen yhteensopivuutta – tyylimme mukaan myös vähän rajoja rikkoen! Esimerkiksi karitsa tarjotaan rosésamppanjan kanssa, Viljakainen toteaa veikeästi.
– Haluamme osaltamme esimerkiksi näillä viini-illallisilla tuoda esille, että meillä voi harrastaa ja maistella viinejä eri tavoin, lisää Lintula.
LiViin voi luonnollisesti piipahtaa samppanjalasilliselle helposti muulloinkin – muista viineistä puhumattakaan.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
SAMPPANJAMENU
Charles Mignon Brut 1er Cru Magnum
***
Parsarisottoa, paistettua kampasimpukkaa ja shamppanja- voikastiketta
Taittinger Millesime 2012
***”
Vitello Tonnatto” grillattuja kevätkasviksia ja pikkelöityjä huhtasieniä
Taittinger Prelude Grand Cru
***
Basilika-jogurttisorbettia ja ruusun terälehtivaahtoa
Taittinger Brut Reserve
***
Yrttikuorrutettua karitsanfilettä ja -makkaraa, perunafondant ja tummaa balsamicokastiketta
Taittinger Prestige Rose
***
Valkosuklaaparfait, raparperisorbettia ja pieni rahkamunkki
Taittinger Nocturne Sec
Ravintola LiV
Laukontori 6 B
Tampere
Hotellit läheisyydessä