Rapsakat saksalaiset viinit piristävät 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta on mukana tällä kertaa seitsemän ravintolaa: Gastropub Tuulensuu, Ravintola Henriks, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti ja Sasor Restaurant & Winebar, Ravintola Puisto ja Ravintola LiV.

Viinierikoisuuksien lisäksi parsakausi näkyy monen ravintolan menulla. Elämyksiä janoaville on muun muassa erikoisviinejä ja -menuja. Tänä vuonna on mahdollista myös järjestää seurueelleen omatoimiviinitasting.

Keväisen viinijuhlan järjestäjänä on jälleen Saksan Viinitiedotus. Vuosi 2023 on kolmastoista vuosi, kun perinteeksi muodostuneet teemaviikot järjestetään. Viiniviikkojen viralliset päivät ovat 22.5.-4.6.2023, mutta moni ravintola viettää viikkoja koko toukokuun ajan ja toiset sitäkin pidempään.

Teemaravintoloita mukana 16 paikkakunnalta

Herkkusuille ja elämyksiä janoaville on jälleen suunnitteilla upeita makuelämyksiä. Myös tänä vuonna viikoille osallistuu ravintoloita, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien, mutta myös valtavasti uusia. Kaikki osallistuvat ravintolat sekä heidän tarjontansa löytyvät paikkakunnittain kampanjan kotisivuilta www.rieslingviikot.fi.

Ravintolat tarjoavat viinien ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Monet ravintolat ovat varta vasten viikoille hankkineet viiniharvinaisuuksia oman maahantuontinsa kautta. Jotkut ravintolat osallistuvat riehaan viikon ajan, toisissa viikot saattavat kestää jopa parikin kuukautta. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Ravintolat tarjoavat parastaan

Ravintoloissa järjestetään myös erilaisia teemamuotoisia tastingeja. www.rieslingviikot.fi -ajankohtaista-osion alta löytyvät erityisohjelmat, kuten tastingit sekä missä ja milloin niitä pidetään. Sivuja päivitetään pitkin kevättä.

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä on tarjolla. Saksalaiset rieslingit ja silvanerit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös weiss- ja grauburgunderit. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset, kuten esimerkiksi pehmeä spätburgunder (Pinot Noir -rypäle), tai lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle.

www.rieslingviikot.fi -sivuilta löytyy kaupungeittain ravintolat, ja ravintolan nimen alta heidän erityistarjontansa viikkojen aikana. Sivuilta löytyy myös ravintoloittain lista saksalaisista viinitiloista, joilta heillä on viinejä tarjolla.

Ravintoloissa kevään herkut esillä

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä. Saksalaiset rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös weiss- ja grauburgunderit sekä silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä spätburgunder, eli pinot noir, tai lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Lue myös tiedote tapahtumasta:
saksanviinitiedotus.fi