Rapsakat saksalaiset viinit piristävät haastavan vuoden jälkeen 60 huippuravintolassa ympäri Suomen. Tampereelta tapahtumassa on tänä vuonna mukana yhdeksän ravintolaa: Gastropub Nordic, Gastropub Tuulensuu, Ravintola Henriks, Ravintola Kajo, Ravintola Näsinneula, Ravintola Tampella, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant & Winebar ja Villit ja Viinit. Viinierikoisuuksien lisäksi parsakausi näkyy monen ravintolan menulla.

Keväisen viinijuhlan järjestäjänä on jälleen Saksan Viinitiedotus. Tänä vuonna tapahtuman nimi on jälleen saanut pientä hienosäätöä. Yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa tapahtuma pidetään toukokuussa 2021 Saksan Riesling & Co -viikot nimen alla. Vuosi 2021 on yhdestoista vuosi, jolloin perinteeksi muodostuneet teemaviikot järjestetään.

Teemaravintoloita mukana 14 paikkakunnalta

Herkkusuille ja elämyksiä janoaville on jälleen suunnitteilla upeita makuelämyksiä. Myös tänä vuonna viikoille osallistuu ravintoloita, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien, mutta myös valtavasti uusia. Kampanjaan osallistuvia ravintoloita löytyy 14 eri paikkakunnalta Helsingistä Kokkolaan, Lappeenrannasta Turkuun. Paikkakunnittain uusia ovat Kokkola, Mikkeli, Porvoo ja Vantaa. Kaikki osallistuvat ravintolat sekä heidän tarjontansa löytyvät paikkakunnittain kampanjan kotisivuilta www.rieslingviikot.fi.

Ravintolat tarjoavat viinien ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Monet ravintolat ovat varta vasten viikoille hankkineet viiniharvinaisuuksia oman maahantuontinsa kautta. Jotkut ravintolat osallistuvat riehaan viikon ajan, toisissa viikot saattavat kestää jopa parikin kuukautta. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.

Ravintolat tarjoavat parastaan

Ravintoloissa järjestetään myös erilaisia teemamuotoisia tastingeja. www.rieslingviikot.fi -ajankohtaista-osion alta löytyvät erityisohjelmat, kuten tastingit sekä missä ja milloin niitä pidetään. Sivuja päivitetään pitkin kevättä.

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä on tarjolla. Saksalaiset rieslingit ja silvanerit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös weiss- ja grauburgunderit. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset, kuten esimerkiksi pehmeä spätburgunder (Pinot Noir -rypäle), tai lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle.

www.rieslingviikot.fi -sivuilta löytyy kaupungeittain ravintolat, ja ravintolan nimen alta heidän erityistarjontansa viikkojen aikana. Sivuilta löytyy myös ravintoloittain lista saksalaisista viinitiloista, joilta heillä on viinejä tarjolla.