Ravintoloitsijat ja salin hallinnoijat Kalle Viljakainen ja Mika Lintula suhtautuvat viiniin suurella rakkaudella. Ravintolan edellinen samppanjateemainen illallinen oli loppuunvarattu, joten pöytävarauksen kanssa kannattaa nytkin olla ajoissa liikenteessä.

Ravintola LiV sukeltaa jälleen viinintekijäillallisten lumoihin. Tällä kertaa luvassa on italialaisia Roberto Sarotto -viiniherkkuja yhdistettynä LiVin keittiön niille luomiin annostaidonnäytteisiin.

Italian Piemontesta saadaan vieraaksi itse viinintekijä Roberto Sarotto, joka tuo tullessaan sellaisia uutuuksia ja muita viinejään, joita ei Suomessa normaalivalikoimista löydykään. Lisäksi illallisen lomassa pääsee maistelemaan kolmen eri vuosikertaa olevan barbarescon vertikaalitastingin.

Koska illallisen viinit virtaavat Italiasta, on myös menu italialaisvivahteinen.

– Aloitamme soijamarinoidulla tonnikalalla ja jatkamme siitä kampasimpukan kautta pääruokana tarjottavaan karitsan sisäfileeseen. Siitä siirrymme juustoihin, salamiin sekä viikunahillokkeeseen. Lopuksi on luvassa kevyt punaherukkapannacotta ja lakka-proseccosorbet, Mika Lintula paljastaa.

Italialainen viinillinen huippuosaaminen yhdistyy siis LiVin keittiötiimin juomille luomiin taidonnäytteisiin. Ja viiden ruokalajin kanssa tarjotaan huimat seitsemän erilaista viiniä.

– Pääruoalle on tarjolla kolmen viinin vertikaalitasting barbarescosta. Haluamme antaa asiakkaille mahdollisuuden maistaa, kuinka barbaresco kehittyy vuodesta 2001 vuoteen 2013. Minkälaisia makuvivahteita syntyy, kun aluksi karhea Nebbiolo-rypäle pehmenee vuosien vieriessä eteenpäin.

Lintula on mieltynyt kyseisen viinitilan jaloihin juomiin muutenkin ja on jo varannut LiVin viinivalikoimaan muitakin herkkuja.

– Meille on tulossa tältä tilalta myös vuosikerta 1998, joka on jo erittäin pehmeä. Siinä nuori ja karhean tanniininen rypäle pehmenee ja kypsyy ensin tammessa ja sitten vielä pitkään pullossa. Näin suuret makuhuiput saadaan pehmenemään elegantiksi juomaksi, jota on ilo tarjoilla.

Lintula on huomannut viinikiinnostuksen kasvaneen Tampereella.

– Viini kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Meidän linjamme on ollut tarjota viinipaketeissa hyvin poikkeuksellisia viinejä ja erittäin vanhojakin vuosikertoja esimerkiksi 80-luvulta, valottaa Lintula.

Roberto Sarotto -menu

Soijamarinoitua tonnikalaa ja makrillipateeta
Langhe Arneis 2018

Kampasimpukka avoravioli ja sinisimpukkakastiketta
Cavi di Cavi 2017/2018

Karitsan sisäfileetä, ylikypsää potkaa ja pestoa
Barbaresco vertikaalitasting vuosikerroista 2001, 2004 ja 2013

Juustoa, salamia ja viikunahilloketta
Barolo 2015

Punaherukkapannacotta ja lakkaproseccosorbettia
Moscato d´Asti 2017/2018

MENU VARAA PÖYTÄ OSTA LAHJAKORTTI

Ilta aloitetaan klo 19.00 Ravintola LiVissä. Illallismenu juomineen on hinnaltaan 120€/henkilö.

LiVin edellinen viinintekijäillallinen oli loppuun varattu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa.

Ravintola LiV

 Laukontori 6 B
Tampere

 Hotellit läheisyydessä