Ravintola LiV aloittaa viinintekijäillallisten kimaran suuntaamalla itäranskalaisen Savoien viinialueen makumaisemiin niin viehkojen viinien kuin LiVin keittiön annoskatraankin myötä. Seuraavaksi suunnataan Toscanaan, Piemonteen, La Riojaan ja marraskuun pimeyden keskeltä vielä kohti Alsacen aurinkoa. Viinitaloina hurmaavat Jean Perrier & Fils, Frescobaldi, Montaribaldi, Roda ja Pfaffenheim.

Montaribaldi, perjantai 12.10.

Piemontelainen viinitalo Montaribaldi esittäytyy kauden kolmannella viinintekijäillallisella. Herkulliset viinit ja LiVin keittiön italialainen menu täydentävät hienosti toisiaan. Illallisen hinta viineineen on 125€. VARAA PÖYTÄ

Viinintekijäiltoina LiV on tyystin viinien pauloissa. Ilta alkaa yleensä vapaamuotoisella tai istuvalla tastingilla, jossa pääsee maistamaan myös joitain illallisen yhteydessä tarjottavia viinejä. Harvinaisuuksiakin maahantuojilla on yleensä aina matkassa mukanaan ja maistatettavinaan. Joukossa saattaa olla myös viinejä, joita ei missään muualla Suomessa maistamaan pääse.

– Esimerkiksi Rodan väki on luvannut tuoda muutamia harvinaisia, vanhoja vuosikertaviinejä omasta kellaristaan, LiVin ravintoloitsija ja viinitaituri Mika Lintula paljastaa.

Tastingin jälkeen ilta jatkuu viinintekijäillallisella, joka on niin juomiensa kuin ruokaisien makujensakin osalta viinintekijän, maahantuojan ja LiVin tiimin saumatonta ja pitkällistä yhteistyötä.

– Kun saamme tietoomme mitä viinejä tuottajalta ja maahantuojalta on tulossa, suunnittelemme menun, joka lähtee viinintekijälle tutkittavaksi. Hän taas miettii ja kommentoi, ovatko annokset hänen mielestään juuri kyseisille viineille sopivat ja lähettää näytteitä. Se on melkoista pyöritystä!

Lintula on iloinen siitä, että Tampereen viiniravintolatarjonta on kehittynyt kovasti viime vuosina. Moni sellainen tapahtuma, joka olisi järjestetty joskus aikaisemmin vain Helsingissä, on nyt totta Tampereellakin ja viinintekijät ovat erittäin kiinnostuneita tuomaan tänne tuotteitaan.

– Haluamme osaltamme esimerkiksi näillä viinintekijäillallisilla tuoda esille, että meillä voi harrastaa ja maistella viinejä eri tavoin. Syksyn aikana viinintekijäillallisia on viisi ja keväällä jatketaan, Lintula lupaa.

VARAA PÖYTÄ OSTA LAHJAKORTTI

Jean Perrier & Fils, keskiviikko 29.08

Viinitalo Jean Perrier & Fils’n viinintekijä kertoo Savoien vuoristoisen alueen viineistä, joita Suomessa ei ole ennen ollut mahdollista maistaa. Näitä ainutlaatuisia viinejä maistellaan LiVin keittiön laatimien annosten kanssa. Ennen illallista operoidaan Savoien alueen viinitasting, josta nauttimaan ruokailun varanneilla on vapaa pääsy. Illallisen hinta viineineen on 125e.

Frescobaldi, keskiviikko 19.9

Maineikkaan italialaisen Frescobaldin edustaja Elena Capobianco saapuu maistattamaan upeita Toscanan viinejä ja LiVin keittiö panee parastaan rakentaakseen viineille oikeutta tuovan, upean menun. Illallisen hinta viineineen on 125e.

Montaribaldi, perjantai 12.10.

Piemontelainen viinitalo Montaribaldi esittäytyy kauden kolmannella viinintekijäillallisella. Herkulliset viinit ja LiVin keittiön italialainen menu täydentävät hienosti toisiaan. Illallisen hinta viineineen on 125e.

Roda, keskiviikko 24.10.

Pfaffenheim, torstai 1.11.


Ravintola LiV

Ravintola LiV
 Laukontori 6 B
Tampere

 Hotellit läheisyydessä