MAINOS
Hämeenpuiston ja Satakunnankadun kulmassa olutravintola O' Hara's viettää Real Ale -viikkoa.
Norjalainen pienpanimo Nøgne Ø saapuu jälleen panimomestarivierailulle Panimoravintola Plevnaan. Edellisellä kerralla Plevnassa vietettiin vuonna 2007 ainutlaatuinen Guest Brew -olutillallinen, jonka valmisti Nøgne Ø:n keittiömestari Rolf "Toa" Tore Vik yhdessä Plevnan keittiötiimin kanssa. Jälleen on herkkua luvassa niin ruoan kuin oluenkin muodossa.
Suomen suurimman olutkilpailun finaalissa kilpaili kymmenen loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista.
Plevnassa on 10.10. alkaen tarjolla todellista herkkua katajaiselle kansalle. Panimomestari Sam Viitaniemi on nimittäin jälleen valmistanut Aleksis Kiven päiväksi ehtaa Unto Sahtia.
Gastropub Tuulensuuhun on saapunut Ranskasta kuorma tuoreita ostereita. Meren makuiset, asiakkaalle valmiiksi avattavat herkut nautitaan luonnollisesti raakana joko sitruunan tai hakatun sipulin ja punaviinietikkaliemen kanssa.
Olutravintola Konttori palautti hanaansa Helsinki Beer Festivalissa Vuoden olueksi valitun Saimaan Juomatehtaan Django & Steven Pale Ale.
Usein trendi sekoitetaan itse asiassa varsin pysyviin asioihin, kuten ikiaikaiseen olueeseen. Olut on yksi vanhimpia juomia ja se vaahtoaa nyt laaturavintoloissa entistä väkevämmin. Vaikkei pihviravintolana tunnettu Ravinteli Huber ole varsinaisesti olutravintola, siellä juoma on ollut poikkeuksellisen vahvasti esillä heti ravintolan avaamisesta lähtien. Ravintoloitsijoiden uutuusravintola Pork & More tulee olemaan olutravintola vielä vahvemmin.
Tuulensuun väki eli Anu ja Sami Lappalainen tekivät jälleen omatuontijuomareissun pakettiautollaan. Tällä kertaa pyörät kääntyivät kohti Keski- ja Itä-Eurooppaa. Mukaan tarttui niin viinejä, oluita kuin panimosimaakin. Herkut ovat siemailtavissa Gastropub Tuulensuussa.
Otavalankadun Gastropub Nordicin antimien ääreen osaavat suunnistaa erityisesti monet hyvien pienpanimo-oluiden makuihin mieltyneet. Olutravintolan ovat hyväksi havainneet myös kaupungin olutharrastajat, jotka palkitsivat ravintolan Kultaisella Humalalla.
Jos olut osaisi puhua, Laitilan Kukko Vehnällä olisi lukuisia tarinoita kerrottavinaan. Niillä tarinoilla voidaan piirtää olutsilta suomalaisen ja saksalaisen olutperinteiden välille.
Todellinen uutuus on uusi kylmäkoskilainen mikropanimo Hopping Brewsters.
UkkoMetso ja Pub Kahdet kasvot viettävät yhteistyössä pienpanimoviikkoja, joiden aikana asiakkaat pääsevät maistelemaan harvinaisempienkin kotimaisten pienpanimoiden tuotteita.