Bryggeri Helsingin keittiömestari Ali Suviala on loihtinut Tall Ships Races -kilpailutapahtumaviikon ajaksi merihenkisen Sails Ahoy! -menun.
Menu on laadittu juomasuositusten kera. Talon oma Bryggeri Pils on sovitettu yhteen Toast Skagen -annoksen kanssa. Savuolut-glaseerattu entrecôte, piparjuurivoita ja maalaisranskalaisia on saanut seurakseen Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Savun, joka on mm. valittu Vuoden olueksi Helsingin olutfestivaaleilla vuonna 2009.
Koko menu on luettavissa täältä.
Ravintolan kotisivut: bryggeri.fi
Kauan odotettu pienpanimoravintola Helsingin kehittyvässä vanhassakaupungissa
Bryggeri Helsinki -ravintola toimii kahdessa kerroksessa ja keskelle ravintolatilaa sijoitetut panimolaitteet tuovat hienon panimoravintolatunnelman. Pubi-kahvila palvelee katutasossa ja kellarikerroksessa toimii tunnelmallinen olut-ruokaravintola. Aschanin pihan aurinkoisella sisäpihalla on erillinen ravintolaterassi. Asiakaspaikkoja on yhteensä noin 400.
Bryggeri Helsingin taustalla toimii Olutalan monitoimimies, toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen
– Tulemme valmistamaan monipuolisia erikoisoluita. Myynti perustuu oman valmistuksen tuotteille, mutta täydennämme tarjontaa muulla koti- ja ulkomaisella olutvalikoimalla. Enintään 4,7-prosenttisia oluita myymme myös ulos panimon omasta myymälästä, Kääriäinen toteaa.
Senaatintorin ja Kauppatorin väliin sijoittuvat Torikorttelit ovat kovaa vauhtia kehittymässä yhdeksi kaupungin suosituimmista alueista. Tänä keväänä avatun panimoravintolan nimeä mietittiin tarkkaan.
– Nimi on hyvin mietitty. Sse sopii niin suomalaisen, pohjoismaisen kuin kansainvälisen olutravintolan nimeksi. Se kuvaa parhaiten sitä, mitä olemme tekemässä: modernia pohjoismaalaista panimoravintolaa, kertoo Pekka Kääriäinen. Nimi valikoitui kilpailun perusteella satojen ehdotusten joukosta.
Olutalan ammattilaiset yhdistivät tietotaitonsa Bryggeri Helsinkiin
Bryggeri Helsingin panimomestari on taiturimaisen innokas kokeilija
Bryggeri Helsingin oluet tekee suomalaisissa pienpanimoissa kouliintunut, saksalaisen taustan ja panimomestarikoulutuksen omaava Mathias Hüffner. Laadukkaasta kädenjäljestään tunnettu Hüffner on työskennellyt aiemmin Suomenlinnan Panimossa, Teerenpelin Panimossa ja Alexin panimossa. Hän on innokas kokeilija ja monipuolinen osaaja, jolta onnistuvat monenlaiset oluet.
Panomoravintolan tunnelmasta vastaa ravintola-alan kehäkettu
Bryggeri Helsingin ravintolapäälliköksi palkattu pitkän linjan olutmies Olli Majanen on oluenystäville tuttu kymmenien vuosien ajan. Hän on ollut muun muassa mukana luomassa Oluthuoneiden konseptia.
Oluen ja ruoan yhdistämisen velho on maltaisten makujen ammattilainen
Keittiöstä vastaa keittiöpäällikkö Ali Suviala, joka on mm. Ravintola Ainon keittiömestarina tullut tutuksi ruoan ja oluen yhdistämisestään. Hän on alan pioneereja Suomalaisessa ravintolakulttuurissa. Ravintolan tarjoama ruoka perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin sekä oluen- ja ruoanvalmistuksen pitkään perinteeseen uusia makuja unohtamatta.
Ravintolan kotisivut: bryggeri.fi