Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska ja newyorkilaisen Brooklyn-panimon maailmankuulu panimomestari Garrett Oliver ovat kehittäneet oluen, jollaista ei Suomessa ole ennen nähty tai maistettu.
Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska ja newyorkilaisen Brooklyn-panimon maailmankuulu panimomestari Garrett Oliver ovat kehittäneet oluen, jollaista ei Suomessa ole ennen nähty tai maistettu.

Sinebrychoff Brooklyn Two Tree Porter on syntynyt kahden mantereen, kahden panimon, kahden puun ja kahden panimomestarin yhteistyönä.

Sinebrychoff on tuonut Brooklyn Breweryn oluita Suomeen vuodesta 2005 ja vuosien aikana kaksi panimomestaria ovat tutustuneet toisiinsa – niin syntyi ajatus yhteistyöstä. Garrettille yhteistyönä tehtävä olut ei ollut ensimmäinen laatuaan, esimerkiksi vuonna 2012 syntyi Ringnes Brooklyn Imperial Polaris –dobbelbock-olut Norjan Ringnes-panimon kanssa.

Ensimmäiset ajatukset yhteisestä oluesta syntyivät Garrett Oliverin Suomen vierailun aikana 2011. Työtä jatkettiin sekä sähköpostitse että Garrettin vierailujen aikana 2012. Laajasta ideavalikoimasta kasvoi lopulta kahden puun idea yli Atlantin yhdistämään SFF:n ja Brooklynin olutosaamisen yhteistyöolueksi.

”Vaahterasiirappi pehmentää ja pyöristää portterin rikasta makua, jonka kuusenkerkkä kruunaa jälkimaussa ennenkokemattomaan harmoniaan. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana olemme kehittäneet yli 80 uutta olutta, joista Two Tree Porter on ensimmäinen kahden panimon, kahden olutkulttuurin yhteistyö. Olutkulttuurin kehittäminen vaatii yhtä aikaa uusia innovaatioita ja pitkäjännitteistä perinteisten oluttyylien vaalimista,” Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska kertoo.

Two Tree Porter(7,2 til-%) on täysin uudentyyppinen olutnautinto, joka on kehitetty Suomen parhaaksi olueksi 2011 valitun Sinebrychoff Porterin innoittamana. Two Tree Porter valmistetaan Sinebrychoffilla. Sen valmistuksessa käytetään newyorkilaisen Brooklyn Breweryn työntekijän Mary Wilesin maatilan vaahterasiirappia ja suomalaista kuusenkerkkää. Two Tree Porterin kuusenkerkät on kerätty Frantsilan luomuyrttitilalta, osan kerkistä keräsivät sinebrychoffilaiset tuotannon ja markkinoinnin työntekijät itse. Tuotteen visuaalinen linja ja etiketit ovat myös syntyneet yhteistyössä Brooklyn-Kerava.

“Two Tree Porter on maukas näyte yhteistyöstämme Sinebrychoffin kanssa. Olut tuo esiin kaksi makua, jotka ovat ominaisia panimojensa syntysijoille, vaahterasiirapin ja kuusenkerkän. Maailma on pienentynyt ja myös Two Tree Porter tuo yhteen kaksi hienoa kulttuuria yhteisessä, uudessa oluessa. Toivomme, että kaikki nauttivat siitä yhtä paljon kuin me olemme nauttineet sinebrychoffilaisten kanssa työskentelystä. Kippis!” sanoo Brooklyn Breweryn toimitusjohtaja Eric Ottaway.

”Sinebrychoff on kehittänyt suomalaista olutkulttuuria jo 193 vuotta. Vuonna 1957 syntynyt Sinebrychoff Porter on arvostetuin ja palkituin oluemme ja sen rinnalle saatiin nyt moderni versio. Olutkulttuuri kehittyy hitaasti mutta varmasti, kuluttajat osaavat vaatia ja odottaa panimoilta elämyksiä, yllätyksiä. On hienoa, että olemme taas voineet tehdä jotain aivan uutta, ja tällä kertaa pitkäaikaisen amerikkalaisen yhteistyökumppanimme kanssa,” sanoo Sinebrychoffin markkinointipäällikkö Johan Jakobsson.

Two Tree Porter maistuu mainiosti haudutettujen riistapatojen, voimakkaiden juustojen ja suklaajälkiruokien kanssa.

Tuote on saatavissa rajoitetun ajan Alkosta ja yli 200 anniskeluravintolasta. Jakelu alkaa 26.8.