Yliopistonkadulla Lapland Hotels Tampereen yhteydessä kovaa kokkaava ravintola Kitchen & Bar Dabbal saa vieraakseen yhden Suomen ykköskokeista. Turkulaisen Kaskiksen ravintoloitsija ja keittiömestari Erik Mansikka nimittäin saapuu tekemään taikojaan Dabbalin keittiöön.
Suomen Gastronomien Seuran myöntämän Vuoden ravintola 2018 -tittelin Kaskikselleen keittänyt Mansikka saapuu vierailulle Dabbaliin 6.10.2018. Mansikan suunnittelema Kaskismenu marssittaa lautasille esimerkiksi Inarin siikaa, napapiirin kuhaa ja kuningasrapua sekä hirvicarpacciota.
Mansikka nousi julkisuuteen voitettuaan Hell’s Kitchen -kokkikisan vuonna 2013 ja samana vuonna hänet valittiin myös Vuoden kokiksi. Vuoden turkulaiseksi 2014 valittu Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön kalaympyräinen velho.
– Mahtavaa vierailla ensimmäistä kertaa Tampereella ja vielä Dabbalissa. Panostan työssäni puhtaaseen ruokaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kunnioitan luonnon sesonkeja, joiden mukaan suunnittelen menun, kuvailee Mansikka.
– Erik on yksi arvostetuimmista keittiömestareista, joten on hienoa nähdä hänen suunnittelemiaan annoksia perinteisistä pohjoisen raaka-aineistamme, toteaa Dabbalin keittiömestari Janne Kostamo.
Keittiömestari Erik Mansikan Kaskismenu on saatavissa Ravintola Kitchen & Barin Dabbalissa marraskuun loppuun. Kaskismenun hinta on 69 € ja siihen suunnitellun viinipaketin 40 €.
Lisätiedot ja pöytävaraukset: www.dabbal.fi
Ensijulkaisu 13.9.2018