keskiviikko, toukokuu 23, 2018
Etusivu Saunat Tampere

Saunat Tampere

Tampereen saunat kartalla
Saunailtaan kuuluu löytyjen lisäksi hyvä ruoka, viihtyminen luonnossa järven rannalla tai urbaanissa kaupunkimaisemissa kattojen tasalla lähellä laadukkaita ravintolapalveluita. Nykyisin Tampereella voi saunoa myös saunalautalla lahdenpoukamassa tai vaikka höyrylaivan saunassa.

Lapland Hotel Tampereen ylimpään kerrokseen ryhdytään remontoimaan hulppeita sauna- ja juhlatiloja, joista aukeaa upea näkymä yli kaupungin. Lappi-henkiseen, tyylikkääseen kokonaisuuteen kuuluu mm. infrapunasauna suurella screenillä ja äänimaisemainen saunapolku. Moni tamperelainen muistaa rakennuksen vuokrattavat saunatilat vuosien takaa. Aikanaan ne olivat höyrysaunoineen ja kylmävesialtaineen "ihan Amerikkaa", kuten Lapland Hotel Tampereen hotellinjohtaja Janne...
Ihan äkkiseltään ei uskoisi, että näkymiltään luksukkain ja epäilemättä puitteiltaankin kaupungin kärkipään sauna sijaitsee opiskelija-asuntorakennuksen huipulta. 16-kerroksisen Espantornin ylimmän kerroksen Panoraamasaunalta näkee nimensä mukaisesti 360 astetta ympäri ja yli kaupungin kaksine järvineen. Lauteilla löylytellessä saattaa melkein lähettää Torni-hotellille savumerkkejä. Terassilla grillatessa ainakin, myös Näsinneulan suuntaan. Tampellan esplanadin päässä sijaitsevalla Panoraamasaunalla...
Kyläylähotelli - Ilves on tehnyt massiivisen remontin varsin hulppeaksi muuttuneella sauna- ja allasosastollaan. Tilat on päivitetty kauniisti ja modernisti.
Kyläylähotelli - Ilves on tehnyt massiivisen remontin varsin hulppeaksi muuttuneella sauna- ja allasosastollaan. Tilat on päivitetty kauniisti ja modernisti.
Hämeenkyröstä risteilevällä M/S Purimolla järjestetään saunaristeilyjä tänä kesänä. Laivan yläkannelle rakennettu puulämmitteinen sauna on oiva paikka ihailla Sillanpään järvimaisemia ja pulahtaa välillä hellepäivien lämmittämään veteen.
Olutravintola Konttorin tunnelmaa
Olutravintola Konttorista on muotoutunut viidessätoista vuodessa harvinaislaatuisen mukavahenkinen kortteliravintola aivan Tampereen keskustaan.
Aika on muovannut hurjasti klassikkoravintolaa Laukontorin laidalla. Vuodesta 1964 on vierähtänyt jo 50 vuotta ja nyt on syytä juhlaan, sillä Kaijakka on parempi kuin koskaan.
Saunominen on arvokasta perinnettä Suomessa ja Tampereella on Rajaportin saunan -tyyppisten yleisten saunojen lisäksi joitakin entisiä yleisiä saunoja, joita voi varata yksityistilaisuuksiin.
Saunoja Suvessa tapahtuma järjestetään Hämeenkyrössä perjantaina 25.7.2014. Erilaiset tilaussaunat ympäri Hämeenkyröä ovat auki porrastetusti kello 12 alkaen.
Rajaportin sauna Tampereella
Tampereen teatterikesän Tapahtumien Yön päivänä torstaina 7.8.2014 saunotaan Rajaportilla taas erikoisohjelman ja telttasaunan kera. Myös perinteinen saunalenkki bussilla eri saunoihin.
Oluen nautiskeluun kuuluu monilla olennaisena osana myös penkkiurheilu ja saunominen. Kummatkin onnistuvat myös Konttorilla, jonka sauna on nyt remontoitu paraatikuntoon.
Suomen Saunaseura kantaa huolta yleisten saunojen katoamisesta osana arvokasta suomalaista saunaperinnettä. Seuran vuosittain myöntämä Löylynhenki-tunnustuspalkinto annettiin tänä vuonna maineikkaalle Rajaportin saunalle, jonka toiminnasta vastaa Pispalan saunayhdistys ry.