Soul of Sauna -viikko Tampereella
Soul of Sauna -viikko on uusi saunatapahtuma Tampereella. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Soul of Sauna -viikko kutsuu tutustumaan maailman saunapääkaupungin löylyihin ja saunaelämyksiin. Tapahtumaviikon huipentaa saunarauhan julistus Tampereelta, Rajaportin saunalta lauantaina 10.6.

Soul of Sauna -tapahtumaviikolla 5.–11.6. järjestetään monipuolisesti erilaisia saunateemaisia tapahtumia. Viikon aikana voi matalalla kynnyksellä tutustua Tampereen seudun saunoihin ja saunaelämyksiin. Tavoitteena on lisätä alueen saunojen ja saunakulttuurin tunnettuutta.

Tahmelan Huvilan Sauna
Tahmelan huvilan sauna. Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Ensimmäinen Soul of Sauna -viikko muotoutui luontaisesti, kun samalle viikolle osuivat sekä Tampereella järjestettävä World Sauna Forum, suomalaisen saunan päivä, Savusaunaklubin saunarauhan julistus että löylyvesiviestin lähtölaukaus. Saunatoimijat järjestävät pitkin viikkoa erilaisia tapahtumia ja esittelevät saunoja sekä uusia saunaan liittyviä palveluita.

– Tampere on maailman saunapääkaupunki ja sauna on kansainvälisesti kiinnostava aito elämys, jonka yhä useammat matkailijat haluavat kokea. Siksi on luonnollista, että Soul of Sauna -viikkoa vietetään nimenomaan Tampereella, toteaa Visit Tampereen asiakkuusvastaava Mari Saloniemi.

Saunarauha julistetaan Rajaportin saunalta

Kansainvälinen savusaunaklubi on elvyttänyt vanhan saunaperinteen ja on julistanut vuodesta 1995 lähtien kaikkia koskevan saunarauhan suomalaisen saunan päivänä, kesäkuun toisena lauantaina.

Laulusaunaan tai tutustumaan vihtojen salaisuuksiin
Soul of Sauna -viikolla on mahdollisuus saunoa Tampereen ja seudun monissa upeissa saunoissa ja kokea saunaelämyksiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi höyrysauna yhdistettynä erilaisiin vihtoihin, tai löylyttelyn lomassa kuunneltava tilataideteos Saunan luonto?

Viikon aikana voi myös tutustua esimerkiksi ruususaunaan ja turvesaunaan, unohtamatta perinteistä suomalaista saunaelämystä makkaroineen ja järvimaisemineen.

Soul of Sauna -viikon tapahtumat on koottu yhteen Visit Tampereen tapahtumakalenteriin: https://visittampere.fi/tapahtumat/soul-of-sauna-viikko/

Suomalaisen saunan päivä ja saunarauhan julistus: Cowgirl Lovebrand, Elsa Virtanen ja Tessa Korhonen, Tellus-kuoro, Kusti Vuorinen Swing Band feat. Outi Jäppinen, Hot Heros, Vilma Kivimäki Band, Don Lupo ja Pekko Käppi

Tapahtumat > Elämykset & huvit


Soul of Sauna -viikko 2023

 ma 5.6. – la 11.6.
 Hintaluokka: Useita lipunhintoja 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Rajaportin sauna

Rajaportin sauna
 Pispalan valtatie 9
Tampere

 Hotellit läheisyydessä