Tukholma uudistuu ja siitä on nopeasti muodostunut hyvä ravintolakaupunki. myös uusia hotelleja ilmestyy koko ajan ympäri kaupunkia.
Bocuse d’Or Europe -kilpailu villitsi Ravintolat
Viime keväänä Tukholma isännöi ja voitti Bocuse d’Or Europe -kilpailun, ja viime vuosina kaupunki onkin tullut tunnetuksi monipuolisesta ruokakulttuuristaan ja vilpittömästä rakkaudestaan hyvää ruokaa kohtaan. Tämä inspiroi avaamaan jatkuvasti uusia ravintoloita.
K-Märkt
K-Märkt sijaitsee Östermalmin kaupunginosassa korttelin kokoisessa Garnisonen-toimistorakennuksessa. Ravintola itsekin on pinta-alaltaan huikeat 1 800 neliömetriä. Paikassa tarjotaan pääasiassa lounasta, mutta tiloissa on myös leipomo ja konditoria. Lisäksi ravintolalla on merkittävä kokoelma hyviä viinejä. Tiloissa on myös oma kasvihuone, jonka kattoon on suunniteltu mehiläispesiä hunajan tuottamista varten.
Shibumi
Shibumi on Tukholman kuuluisien ja ylistettyjen ravintoloiden, Esperanton ja Råkulturin, omistajien uusi luomus. Konsepti on sama kuin japanilaisessa Izakayassa, eli se on pohjimmiltaan anniskeluravintola, jossa tarjotaan myös ruokaa. Menu perustuukin pieniin ruoka-annoksiin ja laajaan sakevalikoimaan. Se sijaitsee Michelin-tähdillä palkitun Esperanto-ravintolan kellarissa Östermalmilla, ja siitä on tullut nopeasti yksi Tukholman suosituimmista ruokapaikoista.
Luzette
Tukholman ravintoloiden joukossa uusin tulokas on Luzette. Se sijaitsee kaupungin ajattomalla keskusasemalla ja tarjoaa matkailijoille hyvin valmistettuja take away -annoksia tai jotakin kahvilasta tai baarista. Lisäksi siihen kuuluu grillattua ruokaa ja à la carte -annoksia tarjoava ravintola, jonka kulinaarisen konseptin on luonut Bocuse d´Or -palkinnon voittaja Tommy Myllymäki. Luzette on uusin jäsen Svenska Brasserier -ryhmässä, johon kuuluvat myös tunnetut ravintolat kuten Riche, Taverna Brillo ja Sturehof.
Aamiainen
Tukholmasta on ollut hieman hankalaa löytää aamupalaa tarjoavia paikkoja, mutta nyt tilanne on muuttumassa. Yhä useampi ravintola ja kahvila tarjoaa nykyisin aamupalaa erilaisissa muodoissa aina isoista noutopöydistä pieniin aamupalapaketteihin ja take away -kahviin ja voileipiin.
Suositut aamiaisbuffetit löytyvät Bromsista ja Urban Delistä. Monipuolista ja terveellistä aamiaista haluavan kannattaa puolestaan suunnata kulkunsa Nybrogatan 38:aan. Trendikkäät kahvila-baarit Drop Coffee ja Non Solo Bar tarjoavat niin ikään loistavia aamiaispaketteja, johon kuuluu ensiiuokkainen kahvi.
Green Rabbit
Monet tietävät, että ruotsalainen keittiömestari Mathias Dahlgren johtaa kahta Michelin-tähdillä palkittua ravintolaa Tukholman Grand-hotellissa, mutta hänen leipomonsa Green Rabbit on vielä monelle tuntematon. Toukokuussa 2014 Tegnérgatanilla avatun leipomon fokuksena on ruisleipä, mutta tarjolla on myös laaja valikoima muita fantastisia leipomotuotteita. Lisäksi Green Rabbit tarjoaa myös aamupalaa ja lounasta.
Tukholman hotellit
Hotel Kungsträdgården – The Kings Garden
Tukholman viehättävän vanhanaikaisen Hotelli Stureplanin toimijat avaavat pian uuden sisaryrityksen nimeltään Hotel Kungsträdgården – The King’s Garden. Tämän ainutlaatuisen ja elegantin hotellin 98 yksilöllistä vierashuonetta sisustetaan uusklassiseen tyyliin samoin kuin Hotel Stureplanin huoneet. Keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin tulee myös kokous- ja tapahtumatiloja jopa 250 henkilölle. Hotelli avataan 3. marraskuuta.
www.hotelstureplan.se/en/hotels/hotel-kungstradgarden
Nordic C Hotel
Nordic Sea Hotel on ollut jo monia vuosia hyvä ja luotettava valinta Vasagatanin hotellien joukossa. Ja niin se on edelleenkin. Erona on vain hieman muuttunut nimi – Nordic C Hotel. Hotellissa on myös yksi Tukholman suosituimmista vetonauloista – jääbaari ICEBAR Stockholm by Icehotel. Jääbaari on saanut hotellista uudet suuremmat tilat, mutta viileä konsepti jäälaseineen ja jäisine drinkkeineen on pysynyt entisellään.
Tutustu Tukholman tarjontaan osoitteessa Tukholma.fi