Tampereen olutravintolat yllättävät kotimaisten ja paikallisten oluidensa runsaudella, mutta myös ruokatarjonnallaan.
Olut itsessäänkin on lähiruokaan verrattavissa oleva tuote. Käsityöläisoluiden kaupungissa olut maistuu parhaiten ruoan kanssa.
Gastropub Nordic on hyvä esimerkki tamperelaisesta olutravintolasta. Sen tuotevalikoima on keskittynyt kotimaisiin ja skandinaavisiin pienpanimotuotteisiin niin hanoissa kuin pullotavaranakin. Kokonaisuuden täydentää edullinen ruokatuote ja suojaisa kävelykatuterassi.
RAVINTOLAVINKIT!
Tamperelaisia olutravintoloita, joiden valikoimissa on runsaasti kotimaisia pienpanimo-oluita: Panimoravintola Plevna, Kievari Kahdet Kasvot, UkkoMetso, Kerho, Gastropub Nordic
Pienpanimoiden tuotanto edelleen kasvussa
– Lähiruoka on tänä päivänä ajankohtaista. Kotimaiset pienpanimot nojaavat oluen valmistuksessa puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin sekä kotimaiseen työhön ja osaamiseen. Pienpanimossa käsityönä valmistetut sahti, olut ja siideri ovat aitoja lähituotteita siinä missä lihajalosteet, leipomotuotteet tai muut elintarvikkeet, Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuman puuhamies Kääriäinen muistuttaa.
Pirkanmaalaisia pienpanimoita
Hopping Brewster, Akaa
Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere
Nokian Panimo, Nokia
Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere
Pyynikin käsityöläispanimon panimomestari Tuomas Pere.
Nokian Panimon uusi mikoropanimo.