Luksushotelli Helsingin keskustassa - Kämp uusi ilmeensä taiteella. Kuva: Hotel Kämp.
Luksushotelli Helsingin keskustassa – Kämp uusi ilmeensä taiteella. Kuva: Hotel Kämp.

Taide on aina ollut tärkeä osa perinteikkään vuonna 1887 alkunsa saaneen Hotelli Kämpin historiaa. Kämp rikastuttaa nyt kulttuuriperintöään suomalaisen Imprimo-taidekokoelman myötä. Samalla päivitettiin Kämpin DeLuxe- hotellihuoneet.

Kämp ei ole mikä tahansa luksushotelli Helsingin keskustassa. Jokainen yksityiskohta on huolellisesti mietitty. Esimerkiksi ylelliset marmorikylpyhuoneet on varusteltu kylpyammeella, erillisellä suihkulla sekä kaikilla mukavuuksilla. Huoneesta löytyy myös mukava nojatuoli, leposohvan ja  kahvipöytä.

Kämpin DeLuxe-huoneita koristaa uusi nykyaikaisempi ilme, jonka tuloksena on elegantin seestynyt ilmapiiri. Hotellin värikästä kulttuurihistoriallista perinnettä ei ole unohdettu ja tilat henkivät samalla edelleen voimakkaasti Suomen historiaa. Hotellin yleiset tilat ovat myös kokeneet muodonmuutoksen, joka kunnioittaa hotellin olemusta kulttuurin ja taiteen kotina.

imprimo-hietanen

Hotelli Kämp - Imprimo-taidettaImprimo-kokoelma uudistettuun taiteen kotiin

Pitkän historiansa saatossa hotellista on tullut kohtaamispaikka taiteen ja kulttuurin vaikuttajille. Avaamisestaan alkaen Kämp on ollut tärkeä kulttuurin- ja taiteentekijöiden kohtaamispaikka, inspiraatiota tarjoava olohuone boheemeille mielipidevaikuttajille ja monen eri alan taiteilijoille.

Kämpissä ovat viihtyneet niin Jean Sibelius, Eero Järnefelt kuin Akseli Gallen-Kallelakin. Kämp on toiminut merkittävänä uutislähteenä myös Suomen kasvuvuosien viestintäverkostolle, kun esimerkiksi Päivälehden (nykyinen Helsingin Sanomat) toimittajat tapasivat aloittaa päivänsä Kämpin arvostetusta kahvilasta.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän taustansa ansiosta Hotelli Kämp on oivallinen paikka arvotaiteen näyttämöksi. Kämp on hankkinut 450 vedoksesta koostuvan Imprimo-taidegrafiikkakokoelman, johon on valikoitu ammattitaidolla 75 eri taiteilijan teoksia suomalaisen grafiikan kukoistuskaudelta 80–90 -luvuilta. Samanaikaisesti arvokiinteistön huoneita ja yleisiä tiloja on kunnostettu nykyaikaisemmiksi hotellin perinteitä kunnioittaen.

Vuonna 1987 perustettu grafiikan työpaja Imprimo on miltei synonyymi suomalaiselle modernille värigrafiikalle sellaisena kuin se nykyään tunnetaan. Imprimo oli myös ensimmäinen suomalainen grafiikan paja, joka pelkän painamisen sijaan toimi myös grafiikan julkaisijana. Imprimosta kehittyi vuosien mittaan tietynlainen laadun tae, oman arvonsa tunteva julkaisija, jolle kestävän laadukas maine oli kuin käyntikortti ja jonka tuotantoa taidekentällä opittiin kiinnostuksella seuraamaan.

Kämpissä nähtävät 450 teosta muodostavat Imprimon ydinkokoelman, joka on haluttu säilyttää yhtenäisenä, koska siihen on kiteytynyt niin merkittävä osa suomalaista taidehistoriaa. Imprimossa painotoiminta jatkui aina vuoteen 2009 saakka, mutta huippukausi ajoittui 1980–90-luvuille. Imprimo-kokoelmaa kartutettiin vuoteen 2003 saakka.